Balett för vuxna, nybörjare/fortsättning

Studiefrämjandet Stockholm Gotland
Kursinformation
Stockholm
24 studietimmar á 45 min
Höst 2023
Studiefrämjandet

Kursbeskrivning

Klassisk balett

Balett är en härlig konstform för både kropp och själ till klassisk musik. Förbättra din smidighet, hållning, styrka och kondition. Balett ger en lustfylld möjlighet att lära känna kroppen och våga använda den på olika sätt i rörelser. Den klassiska baletten lägger den tekniska grunden till flera andra danssstilar.

Innehåll

I våra balettkurser kommer du få möjlighet att utveckla styrka, smidighet, koordination och känsla för balettens form och stil. Balettklassen inleds med en skön uppvärmning som fortsätter med grundläggande övningar vid stången och ute på golvet. Kursen är anpassad för dig som aldrig dansat balett förut och ger dig en inblick i stilens vokabulär, dansteknik, konstnärliga uttryck och musikaliska form.

Målgrupp och förkunskaper

Vi har kurser både för dig som är helt nybörjare, och dig som har dansat förr!

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Kursledare

Kursledare

Maria Josefsson är utbildad vid bland annat Svenska Balettskolan i Malmö, London Studio Centre och Danshögskolan i Stockholm.

Hon har arbetat som dansare och koreograf i en rad olika sammanhang, både inom det klassiska och moderna området. Maria har undervisat på bland annat Musikkonservatoriets dansarutbildning i Falun, Balettakademien, Kulturama och Kulturskolan i Stockholm samt Danz Arte och Motion Studios i Berlin.

"Mina klasser i balett innehåller en mix av olika stilar men grundar sig främst på den ryska skolans Vaganova-teknik. Under mina lektioner vill jag, genom att lägga starkt fokus på musikalitet och uttryck, ge deltagarna teknik, styrka och smidighet. Jag vill att alla, oavsett kroppsbyggnad ska få en känsla för den klassiska balettens formspråk med vår egna unika kropp som utgångspunkt."

Intresseanmälan

Intresserad av Balett för vuxna, nybörjare/fortsättning och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

Studiefrämjandet Stockholm Gotland

Hej och välkommen till Studiefrämjandet Stockholm Gotland!

Hos oss har du alltid nära till nya kunskaper, upplevelser och gemenskap med andra. Våra huvudsakliga profilområden är natur, djur, miljö, kultur och konst men vi erbjuder självklart studiecirklar och kurser i andra ämnen. Du väljer!

...


Läs mer och visa alla kurser med Studiefrämjandet Stockholm Gotland

Kontaktuppgifter till Studiefrämjandet Stockholm Gotland

Studiefrämjandet Stockholm Gotland

Folkungagatan 124
11630 Stockholm

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Balett för vuxna, nybörjare/fortsättning!

Arrangörsrecensioner
(4,2)
Baseras på 7 recensioner.
Läs recensioner
Intresseanmälan

För att få mer information om Balett för vuxna, nybörjare/fortsättning, fyll i följande uppgifter: