Argentinsk Folkdans - Zamba

Längd
10 tillfällen
Pris
100 - 1 650 SEK
Nästa kurstillfälle
7 september, 2024 (+2 kursstarter)
Utbildningsform
Kurs
Längd
10 tillfällen
Pris
100 - 1 650 SEK
Nästa kurstillfälle
7 september, 2024 (+2 kursstarter)
Utbildningsform
Kurs
Vill du veta mer? 🤗

Kursbeskrivning

Studiefrämjandet

Njut av en höst full av dans hos oss på Pipen mitt på Kungsholmen! Alla nivåer är välkomna till våra danskurser med lärare i olika stilar!

Argentinsk Folkcore - Zamba på lördagar kl. 15.00-16.00

"Zamba Argentina" är en traditionell argentinsk folkdans som härstammar från den nordvästra regionen av Argentina, särskilt från provinsen Salta. Den har sina rötter i den folkliga musiken och dansen från denna region, och den betraktas som en av de mest symboliska och betydelsefulla danserna inom argentinsk kultur. Under årens gång har "Zamba Argentina" spridits över hela landet och har blivit en populär dansform som utförs vid olika festliga tillfällen och evenemang runt om i Argentina. Den har också fått internationell uppmärksamhet och är en av de mest kända argentinska danserna över hela världen.

Zamba är en långsam och graciös dans som uttrycker kärlek, tillgivenhet och stolthet. Den har en djup koppling till argentinsk historia och traditioner och har blivit en viktig del av landets kulturella arv. Den inleds med stolthet och leder till en stund av djup uppmärksamhet på musiken, på sig själv och på sin partner. Traditionellt är Zambas en romantiskt dans som dansas i par där man bjuder upp sin partner genom improviserad dialog där paren kommunicerar med sina ögon, en näsduk (Pañuelo) och en omfamning utan att röra vid varandra. Trots sitt traditionella ursprung kan Zamba även kan dansas mellan vänner, föräldrar och barn. Dansens dialog kan handla om mycket mer än romantik, den kan handla om glädje, smärta, spänning eller sorg - precis som vilka andra ämnen som helst som två människor kan prata om. 

Det finns en viss grundläggande struktur för Zamba, som sedan utgör grunden för vidare improvisation. Kopplingen mellan danspartnerna upprätthålls genom stegen och den cirkulära dynamiken, genom ögonkontakten och genom omfamningen. I den här kursen kommer vi att lära oss zambans grundsteg, hållning och rumsdynamik inom dansande par, dansens schema och olika sätt att improvisera och uttrycka våra känslor inom detta mönster. Vi kommer att bekanta oss med zamba carpera och cueca - två relaterade danser med samma grundschema. Vi kommer att lära oss att känna vår danspartner både i rymden och i deras känslor. Kursen kommer att kombinera arbete med teknik, improvisation och anslutning med partnern.

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Kommande kursstarter

Välj mellan 2 kursstarter

7 september, 2024

  • Kurs
  • Stockholm
  • Engelska

Prova på Argentinsk Folkcore den 3/9

  • Kurs
  • Stockholm

Målgrupp

Kursledaren anpassar klassen så att du kan delta både med och utan förkunskaper passar så väl unga som vuxna.Grundstegen är enkla, så även äldre människor kan njuta av det. Bekväma skor (utan klackar) fungerar bra. Ta på dig sköna kläder och ta gärna med din egen vattenflaska. Du behöver inte ha en danspartner för att gå kursen. 

Kursledare

Anastassia började dansa argentinsk folklore år 2014 - hon hade turen att vara en av eleverna hos läraren, dansaren och koreografen Emilio Cornejo under många år, liksom att ta lektioner från andra kända danslärare inom stilen så som Jorge Caballero och Jesus Gorgone. Hon var  en av de första folklore-DJ:erna i Moskva och har genom åren arrangerat "Peña Buena Onda" som är en argentisnk traditionell sammankomst där människor samlas för att njuta av musik, dans, mat och socialt umgänge. Hon har även genom åren undervisat regelbunda klasser inom argentinsk folkcore. Hennes stora passion är att främja argentinsk kultur vart hon än är i världen. 

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Argentinsk Folkdans - Zamba och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämpas.
Studiefrämjandet Stockholm Gotland
Folkungagatan 124
11630 Stockholm

Hos oss har du alltid nära till nya kunskaper, upplevelser och gemenskap med andra!Våra huvudsakliga profilområden är natur, djur, miljö, kultur och konst men vi erbjuder självklart studiecirklar och kurser i andra ämnen. Du väljer!...

Läs mer och visa alla kurser med Studiefrämjandet Stockholm Gotland

Highlights