Odla egen svamp

Längd
1 tillfälle
Pris
1 100 SEK
Längd
1 tillfälle
Pris
1 100 SEK
Vill du veta mer? 🤗

Kursbeskrivning

Odlade svampar

Att odla sin egen svamp är förhållandevis enkelt, under förutsättningarna att man gör det utomhus på svampens egna termer. Detta är en kurs som ger dig som vill börja odla svamp för husbehov möjlighet att komma igång direkt.

Glöm allt vad svamphus heter, odla svamp utomhus istället! Det är enkelt och svampplockningen går oändligt fortare än när man måste ut i skogen och leta. Att odla sin egen svamp är förhållandevis enkelt, under förutsättningarna att man gör det utomhus på svampens egna termer. 
Kursen kommer ge dig grundläggande kunskaper om svampars livscykel och om deras nyckelroll i ett fungerande ekosystem. Du kommer få lära er allt du behöver för att odla svamp i på trästockar och flisbäddar i din trädgård.

Kursen arrangeras både fysiskt den 7 okt och digitalt den 16 okt. Skillnaderna mellan de olika kurserna är att på den fysiska kurser kommer du få besöka svampodlingen på Oasen på Åsen samt få testa på olika inokuleringstekniker. Du kommer även att få med dig en inokulerad trästock med hem för att snabbt komma igång med egen svampodling.

Kursen inleds med en teoretisk genomgång på Glindrans skola, 09.30 till 12.00, och fortsätter sedan på Oasen på Åsen, 13.00 - 15.30, där vi praktiskt lär oss inokulering. 
Ta med egen lund och tänk på att en del av kursen äger rum utomhus där vi hanterar stockar och smält vax. Oömma kläder rekommenderas.

Kursledare är MaryAnn Fargo, nominerad till kvinnlig trädgårdsinspiratör 2023 och certifierad permakulturdesigner, och hennes man Martin Johansson. Bägge är utbildade biologer i grunden och har sedan nov 2017 byggt upp gården, Oasen på Åsen utanför Björkvik, med sikte på en hållbar homestead. 

Anmälan senast 1 oktober.

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Odla egen svamp och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Studiefrämjandet Sörmland
Västeråsvägen 90
632 23 Eskilstuna

Hej och välkommen till Studiefrämjandet Sörmland!

Hos oss har du alltid nära till nya kunskaper, upplevelser och gemenskap med andra. Våra huvudsakliga profilområden är odling, självhushållning, djur och natur men vi erbjuder självklart studiecirklar och kurser i andra ämnen. Studiefrämjandet är politiskt, religiöst och fackligt obundet....

Läs mer och visa alla kurser med Studiefrämjandet Sörmland

Highlights