Föräldraskap genom adoption, Intresseanmälan - i Malmö och/eller på distans

Studiefrämjandet Skåne-Blekinge
Kursinformation
Distans
7 tillfällen
Någon gång under år 2023.
2 700 SEK Momsfri
Svenska

Kursbeskrivning

Här går det bra att lämna INTRESSEANMÄLAN till kurs hösten 2023. Klicka på "Läs mer och Boka" ovan!

Kurs i Malmö och/eller på distans.
Studiefrämjandet Skåne-Blekinge planerar under hösten 2023 köra dessa kurs i Malmö och/eller på distans. Startdatum är ej bestämda än.
Är du intresserad?

Gör en intresseanmälan till kurs hösten 2023 - fyll i dina personuppgifter.
OBS! Du kan bortse från anmälningsvillkoren på Studiefrämjandets hemsida, men du måste godkänna dem för att komma vidare med din intresseanmälan. Din intresseanmälan betraktar vi INTE som en bindande anmälan till kurs.

Du kommer få information från oss (e-post) när kursupplägget är klart (plats, startdatum, veckodag, klockslag, avgift) då går det också att se kursen/kurserna på Studiefrämjandets hemsida.


Godkänd utbildare

Studiefrämjandet Skåne-Blekinge är godkänd utbildare av den obligatoriska föräldrautbildningen inför internationell adoption (FIA) och våra kursledare har genomfört MFoF:s grundutbildning.
Kursen genomförs enligt MFoF:s (Myndigheten för familjerätt och föräldraskapsstöd) och Socialstyrelsens krav, vilket bland annat innebär att vi använder studiematerial och studiehandledning "Föräldraskap genom adoption".

Målgrupp
Kursen vänder sig till dig som funderar på att adoptera ett barn från annat land än Sverige. Om ni är två föräldrar då måste båda gå kursen samtidigt.
För att adoptera ett barn internationellt är det obligatoriskt att ha genomfört föräldrautbildningen och det är familjerätten i din hemkommun som ansvarar för att anvisa dig till en godkänd utbildare.

Innehåll
Kursen omfattar 21 klocktimmar/7 kurstillfällen, och varje tillfälle innehåller en kortare föreläsning samt diskussioner i helgrupp och/eller mindre grupper. Filmvisning och värderingsövningar förekommer som inslag i kursen.

Goda kunskaper i svenska språket krävs
För att kunna tillgodogöra dig kursen behöver du kunna läsa, tala och förstå svenska.
Du ska kunna förstå kursledarens muntliga presentationer kring området adoption och själv kunna uttrycka idéer och åsikter i ämnet vid diskussion med kursledaren och övriga deltagare.

Antal deltagare
8-16 deltagare per kurs. Beroende på antal deltagare i kursen har vi en eller två kursledare.
Det är obligatorisk närvaroplikt. Frånvaro accepteras en gång och då ska muntlig eller skriftlig uppgift enligt överenskommelse med kursledaren redovisas.


Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Intresseanmälan

Intresserad av Föräldraskap genom adoption, Intresseanmälan - i Malmö och/eller på distans och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

Studiefrämjandet Skåne-Blekinge

Studiefrämjandet Skåne-Blekinge

Studiefrämjandets verksamhet är särskilt inriktad på natur, djur, miljö och kultur och utgår ifrån folkbildningens idé och pedagogik. Vi erbjuder kurser och föreläsningar i allt från hundkunskap till dans, med lyhördhet för deltagarnas behov och tidigare erfarenhet. Vi gör det...


Läs mer och visa alla kurser med Studiefrämjandet Skåne-Blekinge

Kontaktuppgifter till Studiefrämjandet Skåne-Blekinge

Studiefrämjandet Skåne-Blekinge

Ystadsgatan 53 E
214 44 Malmö


Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Föräldraskap genom adoption, Intresseanmälan - i Malmö och/eller på distans!

Arrangörsrecensioner
(4,3)
Baseras på 8 recensioner.
Läs recensioner
Intresseanmälan

För att få mer information om Föräldraskap genom adoption, Intresseanmälan - i Malmö och/eller på distans, fyll i följande uppgifter: