Visa kurser.se som: Mobil
Kursinformation
Östersund
20 timmar
2021-08-12 18:00
1 150 SEK

Kursbeskrivning

Vill du lära dig att ta tillvara på skogens guld? 

Avsikten med denna kurs är att ge dig grunden till kunskap så att du kan skilja på olika grupper av svampar. Att lära dig några av våra vanligaste matsvampar och deras eventuella förväxlingsarter samt att lära dig notera var svamparna växer, med vilka träd osv. Vi pratar lite svamphistoria, vad är en svamp, hur lagar man mat med svamp?

Första gången träffas vi kl. 18:00 - 21:00 i Studiefrämjandets lokaler på Storgatan 34 i Östersund. Där pratar vi teori, lär känna varandra lite och berättar om våra svamperfarenheter. 

Träff 2-4 är vi ute i naturen på olika platser och biotoper där vi varvar teori och praktik. Datum och tid för dessa träffar bestämmer vi gemensamt i gruppen.

Den 5 och sista träffen är vi åter i Studiefrämjandets lokaler och ägnar oss åt svampmatlagning. Även för denna träff kommer vi gemensamt att bestämma datum och tid.

Kursledare är Karin Kellström som har plockat svamp sedan barnsben. Karin är utbildad svampkonsulent sedan 2001 och medlem av Sveriges Svampkonsulenters Riksförbund.

Ta med dig svampkorg, svampkniv, lite fika och även en svampbok om du har en sådan. Karin kommer att ta med sig några som hon anser vara bra för både nybörjare och de som vill veta mera.

Kallelse/faktura kommer via mail 1 - 2 veckor före kursstart. 

Begränsat antal platser så först till kvarn gäller.

Sista anmälningsdag: 2021-08-01.

På utflykterna gäller kläder efter väder, helst stövlar eller kängor på fötterna oavsett väderlek.

Välkommen med din kursanmälan!

OBS!  Vi följer folkhälsomyndighetens rekommendationer gällande Pandemilagen. Om restriktionerna fortfarande inte tillåter att vi träffas inomhus kommer kursens alla träffar att förläggas utomhus.

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Hur påverkar COVID-19 denna kurs?

Vi på kurser.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många kurser ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om en kurs påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Kostnader

1100 kr

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Svampkurs.

Studiefrämjandet Mitt

Studiefrämjandet Jämtland Härjedalen

Studiefrämjandet Mitt

Vi är ett av Sveriges största studieförbund med ett brett utbud av studiecirklar, utbildningar, kulturarrangemang och föreläsningar. Varje år samlas 240 000 deltagare i våra studiecirklar och kurser. Studiefrämjandet Mitt har kontor i Dalarnas län, Gävleborgs län, Jämtlands län och Västernorrlands...


Läs mer och visa alla kurser med Studiefrämjandet Mitt

Kontaktuppgifter till Studiefrämjandet Mitt

Studiefrämjandet Mitt

Recensioner
Bli den första att recensera Svampkurs!
Intresseanmälan

För att få mer information om Svampkurs, fyll i följande uppgifter: