Visa kurser.se som: Mobil
Kursinformation
Borås, Göteborg, Kungälv, Mölndal, Mölnlycke, Öckerö - Visa alla  
44 studietimmar á 45 min
2021-10-05 18:30
4 195 SEK
Jägarskolan

Kursbeskrivning

Jägarskolan komplett

Vår populära jägarskola kan du gå i Göteborg, Borås, Mölnlycke, Mölndal, Kungälv, Öckerö eller helt på distans. Du hittar alla alternativ på vår hemsida.

Jägarskolan komplett ger dig en gedigen kunskap om jakt, vilt och natur samt en skytteutbildning med stort fokus på säkerhet och etik. Den teoretisk delen hålls över 10 veckor, här lägger vi stort fokus på att ni skall vara förberedda för de nya proven, varje lektion avslutas med ett kunskapsprov för att kolla hur ni ligger till och kursen avslutas med ett övningsprov på 70 frågor inför examen. Skyttet hålls på Säve Skyttecenter  där ni får bekanta er med vapen, säkerhet och det skytte som ni behöver klara under proven.

Kursen avslutas med en helgträff på vår jaktmark i Vråssared, utanför Gråbo. Här kommer du guidas in i livet som jägare av erfarna jägare. Vi kommer bland annat gå i genom detta:

  • Vilka vapen och utrustning används till vad?
  • Vad gör jag när jag kommer till pass?
  • Hur fungerar olika jakthundar?
  • Vad är en jaktledare?
  • Hur bedömer jag kulfång?
  • Hur görs ett eftersök?

Steget från skolbänken till jakttornet kan många gånger vara högt och lite skrämmande. Med den här delen av kursen siktar vi på att göra det lägre och mer lustfyllt.

Datum för skytte samt helgträffar presenteras i samband med kursstart, schemat kan komma att ändras något beroende på lov och jakttider. Observera att kursen kan komma att gå digitalt under de perioder Covid restriktionerna kräver detta, för att kunna delta på en eventuell digital del av kursen behöver du tillgång till en telefon, surfplatta eller dator, med tillgång till internet. Vi rekommenderar även att du använder hörlurar.

Hur påverkar COVID-19 denna kurs?

Vi på kurser.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många kurser ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om en kurs påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Kursledaren

Charles Thisell

Elevjakter 2021

Som deltagare i en av våra jägarskolor erbjuds du att delta vid en mentorsjakt efter avklarad examen. Du får en heldag i skogen på vår mark utanför Göteborg där du handleds av erfarna jägare under en riktig klövviltsjakt. Dagen ger dig en bra start på ditt jägarliv och nyttiga erfarenheter inför fortsättningen på detsamma. Det kostar 495 kr. Observera att antal platser är begränsat. Kontakta oss gärna för mer information.

Kursmaterial

Kurslitteratur delas ut vid första kurstillfället (Kostnad 795 kr, ingår ej i kursavgiften). Provavgifter tillkommer

Studiefrämjandet Göteborg Sjuhärad

Studiefrämjandet kurser i Göteborg

Välkommen till våren på Studiefrämjandet Göteborg Sjuhärad

Studiefrämjandet är ett av Sveriges största studieförbund som ger människor över hela landet möjligheter att lära, skapa och utvecklas i gemenskap med andra. Vår verksamhet är särskilt inriktad på natur, djur, miljö och kultur. Studiefrämjandet är partipolitiskt, religiöst och fackligt...


Läs mer och visa alla kurser med Studiefrämjandet Göteborg Sjuhärad

Kontaktuppgifter till Studiefrämjandet Göteborg Sjuhärad

Studiefrämjandet Göteborg Sjuhärad

Falkgatan 7
416 67 GÖTEBORG

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Jägarskolan komplett !

Arrangörsrecensioner
(4,7)
Baseras på 4 recensioner.
Läs recensioner