Visa kurser.se som: Mobil
Kursinformation
Plats: Göteborg
Längd: 11 tillfällen
Pris: 3 500 SEK
Gå vidare till: Kursens hemsida

Kursbeskrivning

Jägarexamen i Göteborg, Kungälv och Stenungsund

Jägarexamen i GöteborgVarför välja Studiefrämjandets Jägarskola? Vi har ett nära samarbete med vår medlemsorganisation Svenska Jägarförbundet och har erbjudit Jägarskolan i Göteborg sedan 80-talet. Vi erbjuder dynamiska ledare med lång erfarenhet inom jakt. Vi har egna jakt- och utbildningsmarker i Olofstorp, där våra elever får vara med om jakt och viltvård. Detta brukar vara en uppskattad dag, där eleverna får följa erfarna jägare och hundförare, grilla korv vid jakthyddan och lära sig av varandra. Vi samarbetar med Hisingen/Göteborgs JVK och Säve skyttecenter.  Kursen är idag uppdelad i två delar där den teoretiska delen är på 44 studietimmar och den praktiska delen är ca 15 studietimmar.

Den teoretiska delen tar bl.a. upp jaktetik, säkerhet, lagen och vapen. Vi fokuserar också på djurarter och jaktformer. Stor vikt läggs på att förbereda deltagaren på det teoretiska provet. Räkna med att avsätta tid för självstudier mellan lektionerna.

I den praktiska delen ingår en prova- på-dag på Säve skyttecenter där samtliga moment i jägarexamen ingår, en förmiddag med lerduveskytte och skjutning mot markmål i grupp. Vi går igenom kulvapen, hagelvapen, avståndsbedömning och säker vapenhantering. Ytterligare två lektioner med hagelskytte ingår som bokas direkt med skjutinstruktör. Vi har kurser flera dagar i veckan. Se vår hemsida för fullständigt kursprogram!

Välkomna att ta jägarexamen med oss! 

Dag & Tid: mån. 18.30–21.30

Målgrupp

För dig som vill ta jägarexamen.

Kostnader

Kurspris: 3 500 kr

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Jägarskolan.

Studiefrämjandet i Göteborg

Studiefrämjandet kurser i Göteborg

Välkommen till våren på Studiefrämjandet i Göteborgsregionen!

Studiefrämjandet är ett av Sveriges största studieförbund som ger människor över hela landet möjligheter att lära, skapa och utvecklas i gemenskap med andra. Vår verksamhet är särskilt inriktad på natur, djur, miljö och kultur. Studifrämjandet är partipolitiskt, religiöst och fackligt...


Läs mer och visa alla kurser med Studiefrämjandet i Göteborg

Kontaktuppgifter till Studiefrämjandet i Göteborg

Studiefrämjandet i Göteborg

Falkgatan 7
416 67 GÖTEBORG

Intresseanmälan

För att få mer information om Jägarskolan, fyll i följande uppgifter:

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Jägarskolan!

Arrangörsrecensioner
          (4,6)
Baseras på 3 recensioner
Läs recensioner