Visa kurser.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas din kurs? Vi samlar artiklar kring coronaviruset och utbildning samt tips för dig som ska söka kurs. Läs mer här.

Digital hundkurs: "På djupet i relationen människa-hund" med Jenny Wibäck och Kerstin Malm

Studiefrämjandet Västra Götaland Sydväst
Kursinformation
Distans
8 tillfällen
2020-09-21
1 900 SEK

Kursbeskrivning

Digital hundkurs: "På djupet i relationen människa-hund" med Jenny Wibäck och Kerstin Malm


Kursinnehåll

Med hjälp av kurslitteraturen och varandra djupdyker vi i dessa spännande områden:

  • Hur du och din hund påverkar varandra på djupet och hur du kan bli mer lyhörd inför hur din hund egentligen känner.
  • Träningsmiljö där du och din hund kan ägna er helhjärtat åt det ni tycker är riktigt roligt – utan känslan av att ni inte riktigt duger som ni är.
  • Vad ditt förhållningssätt till din hund säger om dig som människa och hur mycket du själv på ett medvetet sätt har bestämt vad du tycker.
  • Kunskap i hur du kan använda tiden med din hund för att skapa en stressfri och harmonisk vardag där det viktigaste är att känna kärlek och bry sig om varandra.
  • En medvetenhet kring att skapa en framtid där vi bemöter våra hundar med större respekt för såväl deras artspecifika behov som för deras individuella egenskaper.

Digitalt upplägg

Du loggar in på tider och dagar som passar dig själv - vilket gör kursen flexibel och på dina egna villkor. Kursen är totalt 10 veckor och är uppdelad i två delkurser.  Innan delkurs två börjar kommer du på egen hand genomföra en uppgift tillsammans med din hund- under denna period kan med fördel även hela böckerna läsas.

Den uppgift som ska genomföras tillsammans med din hund ställer inte några krav på specifika förkunskaper eller fysiska förmågor, utan alla hundar kan delta oavsett ålder. 

 Utbildningen genomförs i huvudsak via en sluten facebookgrupp, där icke tidsbundna diskussioner kommer föras. Du loggar alltså in och jobbar med frågor och diskussioner på de tider som passar dig. Det kommer också vara ett par tidsbundna träffar under kursens gång, där alla är online samtidigt och kan prata direkt med varandra.

Delkurs 1 – Att vara öppen för att lära nytt

Vi påverkas hela vårt liv av vad andra tycker, vad experter säger och vad som är den allmänna uppfattningen i de sammanhang där vi rör oss, t ex hundvärlden. Men det finns andra sätt att se på hundens och människans samvaro som inte kommer fram lika ofta och kanske skulle vi valt en annan inställning om vi hade känt till det. Inte sällan gnager det lite inombords när vi inte riktigt håller med om det som sägs i den värld där vi befinner oss. I denna delkurs kommer synsätt, vetenskaper och förhållningssätt som inte är så vanliga att tas upp, vilket ger perspektiv och möjlighet att ifrågasätta våra ”sanningar”.

Delkurs 2 – Hur vi kan utvecklas och må bra tillsammans

I början av denna delkurs redovisar du din uppgift och de insikter och erfarenheter du fått och vi diskuterar tillsammans i gruppen. Vi fortsätter sedan med att titta på skillnader som kan bli i relationen mellan oss och våra hundar beroende på vilket synsätt och vilken attityd vi väljer att ha. Det kan handla om avgörande förändringar i hundens beteende och hur vi trivs tillsammans när vi vågar pröva andra sätt att möta och träna hunden. Ibland märker vi att vi ändras i vår inställning på ett så djupgående sätt att relationer blir lättare, inte bara med hunden utan även med andra runtomkring oss.

Kurslitteratur:

Följande litteratur ingår i kurspriset och skickas hem till dig:

  • Malm, K, 2017: Tänk om jag kunde lyssna - Att leva medkännande med hundar.
  • Wibäck, J, 2019: Starka möten - Hundar för hälsa & livsglädje.

Under kursen fördjupas innehållet på olika sätt genom nya frågeställningar som diskuteras och sätts i en större helhet. Du ges även möjlighet att få återkoppling på andra tankegångar som kommer till dig under kursens gång.

Om kursledarna

Kerstin och Jenny har olika bakgrund och utbildning, men har liknande synsätt på relationen mellan människa och hund. De vill se utifrån hundarnas perspektiv och anser att etiska aspekter är avgörande. Kursledarna anser att visa hundägaren respekt och skapa större förståelse och medkänsla också är grundläggande. Genom empati kan man arbeta för att fördjupa relationen och få ett samspel där båda parter utvecklas och mår bra.

Kerstin Malm är Fil.dr. i etologi och har även studerat psykologi och filosofi. Hon är samtalscoach och hundpsykolog och har skrivit många tankeväckande böcker om relationen hund-människa. Hon har också skapat värdegrundsmaterialet REDE för skolorna.

Jenny Wibäck har en Fil.kand. i pedagogik, Fil.mag. Handikappvetenskap och är under utbildning till licensierad mental tränare. Hon är aktiv inom tävlingslydnad som träningscoach och tävlande på SM-nivå. 2014 skapade hon utbildningskonceptet Resurshundförare.

Anmälan: Sista anmälningsdag är 6/9.

Frågor: Vid frågor som berör detaljer kring kursen

kontakta Kerstin eller Jenny direkt.

Kerstin Malm: info@kmalm.se

Jenny Wibäck:jenny@lyckagard.se

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Hur påverkar COVID-19 denna kurs?

Vi på kurser.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många kurser ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om denna kurs påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Digital hundkurs: "På djupet i relationen människa-hund" med Jenny Wibäck och Kerstin Malm.

Studiefrämjandet Västra Götaland Sydväst

Studiefrämjandet kurser i Göteborg

Välkommen till våren på Studiefrämjandet Göteborg Sjuhärad

Studiefrämjandet är ett av Sveriges största studieförbund som ger människor över hela landet möjligheter att lära, skapa och utvecklas i gemenskap med andra. Vår verksamhet är särskilt inriktad på natur, djur, miljö och kultur. Studifrämjandet är partipolitiskt, religiöst och fackligt...


Läs mer och visa alla kurser med Studiefrämjandet Västra Götaland Sydväst

Kontaktuppgifter till Studiefrämjandet Västra Götaland Sydväst

Studiefrämjandet Västra Götaland Sydväst

Falkgatan 7
416 67 GÖTEBORG

Tel: 031-19 25 30
Fax 031-19 22 55
www.studieframjandet.se

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Digital hundkurs: "På djupet i relationen människa-hund" med Jenny Wibäck och Kerstin Malm!

Arrangörsrecensioner
(4,7)
Baseras på 4 recensioner.
Läs recensioner

Liknande kurser