Modelinjen - Dag

Längd
150 timmar
Pris
30 950 SEK
Nästa kurstillfälle
16 oktober, 2023 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Längd
150 timmar
Pris
30 950 SEK
Nästa kurstillfälle
16 oktober, 2023 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Vill du veta mer? 🤗

Kursbeskrivning

Studerande syr på symaskin

Är du lite otålig och vill kickstarta din väg in i modebranschen? Här har vi ett deltidsalternativ för dig som längtar efter modedesign och kreativitet, och har en stor passion för klädskapande, men som inte har tid eller möjlighet att studera på heltid.

Om utbildningen 

Det primära syftet med denna spännande deltidsutbildning är att du får möjlighet att skapa en ansökningsportfolio; som du sedan kan använda och/eller utveckla på egen hand om du vill söka en utbildning på högre nivå.

Utbildningen är mycket mångfasetterad och omfattande, men vi går inte lika djupt inom de olika ämnena som på vår heltidsutbildning, Mönsterkonstruktion och Design.

Här får du prova dig fram; testa olika tekniker och sätt att få fram dina designidéer. Du kommer att få inspireras av modehistoria, lära dig om materialen du väljer att jobba med, prova på drapering och konstruktion på docka. Du kommer att teckna fritt samtidigt som du jobbar parallellt i Photoshop, InDesign och Illustrator. Du kommer även att få inblick i enklare styling och fotografering.

I olika block under året kommer du ägna dig åt research, designprocess, kollektionstänk och produktion rent sömnadsmässigt av din kollektion, för att under de sista veckorna färdigställa den portfolio du behöver för att ta dig vidare i branschen.

Upplägg

Utbildningen är uppdelad i flera block, där mallförändring och sömnad är den största delen. Därutöver kommer du att ägna mycket tid åt design av din kollektion, plaggskisser, färglära, mönsterrapportering, datorkunskap gällande designprogram, materialval, modeskisser och framställande av slutprodukten; din portfolio.

Förkunskaper

Inga förkunskaper behövs, det är en grundutbildning.

Huvudlärare

Emilie Lantz

Kursmaterial

Undervisningsmaterial ingår, du betalar dock material och sybehör till dina egendesignade plagg.

Övrig info

Kursen går en dag i veckan, på måndagar, under två terminer, 25 sammankomster, 150 timmar. Deltidsutbildningen gör uppehåll för höstlov v. 44, jul och nyår, sportlov v. 9, påsklov v. 14 samt röda dagar. Planerat avslut är i mitten av maj 2024.

OBS! Då vi just nu byter leverantör av betaltjänst så erbjuder vi en möjlighet att delbetala fakturan via skolan utan extra avgift. Du kan välja på tvåellerfyradelbetalningar, ellermånadsvis (8 delar)Om du önskar delbetalning är det viktigt att du meddelar oss i inforutan redan vid bokning hur många delar du vill ha så ordnar vi det. Har du frågor är du varmt välkommen att höra av dig till oss på 010-157 62 12.

Varmt välkommen med din ansökan!

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

16 oktober, 2023

  • Kurs
  • Stockholm

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Modelinjen - Dag och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Stockholms Tillskärarakademi
Hagagatan 23 A
113 47 Stockholm

Stockholms Tillskärarakademi tillhör en av de främsta skolorna i landet inom mönsterkonstruktion, sömnad, skrädderi och design. Vi drivs av glädjen att utveckla, bevara och lära ut hantverksskickligheten, designen, sömnaden och konstruktionen till våra elever. Våra design-, mönsterkonstruktions- och sömnadskurser riktar...

Läs mer och visa alla kurser med Stockholms Tillskärarakademi

Highlights