Visa kurser.se som: Mobil

Delta i vår påsktävling och tävla om en distanskurs inom matlagning! 🐣🌷

Kursinformation
Stockholm
30 timmar
Design

Kursbeskrivning

På denna kurs i klädsömnad bestämmer du själv vad du vill sy. Du tar med ditt eget mönster, som du antingen har köpt eller ritat själv, och med din lärares hjälp färdigställer du din kreativa idé och dröm om att sy kläder, till dig själv eller någon annan.

Om kursen
Du kanske har fastnat i ett sömnadsprojekt, drömmer om ett specifikt plagg, eller bara vill ta dina tidigare sömnadskunskaper till en högre nivå under professionell handledning. Vi syr kjolar, skjortor, blusar, klänningar, byxor och jackor; allt efter dina personliga önskemål. Kursen är individuellt anpassad; dvs alla får personlig hjälp. Herr- eller damplagg, allt går lika bra.

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Hur påverkar COVID-19 denna kurs?

Vi på kurser.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många kurser ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om en kurs påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Upplägg

Vi börjar med att gå igenom industrisymaskinerna, och du får lära dig att trä dem och spola upp tråd, samt enkel felsökning. Därefter diskuterar du din idé och ditt medhavda mönster med din lärare, och ni kommer gemensamt fram till en arbetsplan. Beroende på hur komplicerat plagget är kan du behöva sy ett provplagg; en toile, innan du sätter igång med det riktiga plagget. Toileväv får du av oss och det ingår i avgiften. Du behöver alltså inte ha med något tyg vid första kurstillfället.

Förkunskaper

Du bör ha viss erfarenhet inom sömnad och/eller konstruktion. Du kanske har sytt mycket hemma, och känner att du är redo för en ny utmaning, eller du kanske har gått en kurs i mönsterkonstruktion och vill testa hur dina mönster blir som uppsydda plagg.

Kostnader

6 150 kr

Övrig information

Kursen går på onsdagar kl. 17,30 - 20.45, är 30 timmar lång och fördelad på 10 tillfällen. Uppehåll för sportlov v.9 och påsklov v.14. Kursen är förberedande till tex Mönsterkonstruktion Dam - Grundkurs eller Modedesign - Grundkurs.

Kursledare
Eva Karlsson

Kursmaterial
Du köper själv mönster, tyg och tråd till ditt tilltänkta plagg. Om du behöver sy ett provplagg eller rita om ditt mönster, så ingår toileväv (oblekt lakansväv) och även mönsterpapper.

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Klädsömnad.

Recensioner

Snittbetyg: 1

Baseras på 1 recensioner.

Jess.
(1)
Kurserna är ok. Men det är noll anpassningsförmåga för individen. Jag säger bara: BLI INTE SJUK! Man flyttas inte till en annan kurs, är tvungen att betala avgiften å gör man inte det hamnar fakturan på inkasso! Fruktansvärt och jättetrist! ..

Stockholms Tillskärarakademi

Stockholms Tillskärarakademi tillhör idag en av de främsta i landet inom mönsterkonstruktion, sömnad, skrädderi och design. Vi drivs av glädjen att utveckla, bevara och lära ut hantverksskickligheten, designen, sömnaden och konstruktionen till våra elever. Våra design-, mönsterkonstruktions- och sömnadskurser riktar...


Läs mer och visa alla kurser med Stockholms Tillskärarakademi

Kontaktuppgifter till Stockholms Tillskärarakademi

Stockholms Tillskärarakademi

Hagagatan 23 A
113 47 Stockholm

Recensioner
Kursrecensioner
(1,0)
Baseras på 1 recensioner.
Läs recensioner
Arrangörsrecensioner
(4,0)
Baseras på 20 recensioner.
Läs recensioner
Intresseanmälan

För att få mer information om Klädsömnad, fyll i följande uppgifter:

Liknande kurser