Visa kurser.se som: Mobil

Delta i vår påsktävling och tävla om en distanskurs inom matlagning! 🐣🌷

Grundkurs i sömnad, Kväll

Stockholms Tillskärarakademi
Kursinformation
Stockholm
45 timmar
Design

Kursbeskrivning

Den här kursen är för dig som är nybörjare. Du är intresserad av en framtid i modebranschen, men du har inte sytt tidigare. Kanske du skulle vilja gå vår utbildning Mönsterkonstruktion och Design, men känner dig lite osäker och vill prova en enklare kurs först, då är detta den perfekta starten.

Om kursen
I kursen ingår förutom sömnad, enklare mallförändring, måttagning och storleksorientering. Vi går även igenom den absoluta grunden i materiallära, och du får lära dig hur man skiljer de vanligaste materialen och fibrerna åt.

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Hur påverkar COVID-19 denna kurs?

Vi på kurser.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många kurser ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om en kurs påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Upplägg

Vi börjar med att lära oss att sy på industrimaskinerna, spola upp tråd och utföra en enkel felsökning. Därefter syr vi olika detaljer, så du får in känslan för sömnaden. Du lär dig hur man tänker vid tillskärning och mönsterutlägg. Det ingår grundläggande kunskap i hur och var man mäter på kroppen för att hitta rätt storlek i måttlistan. Vi går även in på hur man förändrar mönster, och du kommer under kursens gång att sy upp en kjol och en överdel, först i toileväv (oblekt råväv), och om du hinner syr du upp dina plagg i vanligt tyg. Är du supersnabb så finns gott om extrauppgifter för dig att ta itu med. 

Förkunskaper

Inga förkunskaper krävs.

Kostnader

8 250 kr

Övrig information

Kursen går på måndagar kl. 17.30 - 21.30, är 45 timmar lång och fördelad på 12 tillfällen. Uppehåll för sportlov v. 9 samt påsklov v. 14. Kursen är förberedande till tex Mönsterkonstruktion Dam - Grundkurs eller Modedesign - Grundkurs.

Kursmaterial
Allt förbrukningsmaterial som toileväv, mönsterpapper och dylikt ingår, men vi rekommenderar att du köper en egen tygsax, en sprättare och ett måttband. Om du får tid över, och vill sy upp dina plagg i vanligt tyg, så köper du själv material till dem. 

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Grundkurs i sömnad, Kväll.

Stockholms Tillskärarakademi

Stockholms Tillskärarakademi tillhör idag en av de främsta i landet inom mönsterkonstruktion, sömnad, skrädderi och design. Vi drivs av glädjen att utveckla, bevara och lära ut hantverksskickligheten, designen, sömnaden och konstruktionen till våra elever. Våra design-, mönsterkonstruktions- och sömnadskurser riktar...


Läs mer och visa alla kurser med Stockholms Tillskärarakademi

Kontaktuppgifter till Stockholms Tillskärarakademi

Stockholms Tillskärarakademi

Hagagatan 23 A
113 47 Stockholm

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Grundkurs i sömnad, Kväll!

Arrangörsrecensioner
(4,0)
Baseras på 20 recensioner.
Läs recensioner
Intresseanmälan

För att få mer information om Grundkurs i sömnad, Kväll, fyll i följande uppgifter:

Liknande kurser