Grundkurs i sömnad, Helg

Stockholms Tillskärarakademi
Kursinformation
Stockholm
45 timmar
8 350 SEK Momsfri
Svenska
Design

Kursbeskrivning

Den här kursen är för dig som är nybörjare. Du är intresserad av en framtid i modebranschen, men du har inte sytt tidigare. Kanske du skulle vilja gå vår utbildning Mönsterkonstruktion och Design, men känner dig lite osäker och vill prova en enklare kurs först, då är detta den perfekta starten.

Om kursen
I kursen ingår förutom sömnad, enklare mallförändring, måttagning och storleksorientering. Vi går även igenom den absoluta grunden i materiallära, och du får lära dig hur man skiljer de vanligaste materialen och fibrerna åt.

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Upplägg

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs.

Upplägg
Vi börjar med att lära oss att sy på industrimaskinerna, spola upp tråd och utföra en enkel felsökning. Därefter syr vi olika detaljer, så du får in känslan för sömnaden. Du lär dig hur man tänker vid tillskärning och mönsterutlägg. Det ingår grundläggande kunskap i hur och var man mäter på kroppen för att hitta rätt storlek i måttlistan. Vi går även in på hur man förändrar mönster, och du kommer under kursens gång att sy upp en kjol och en överdel, först i toileväv (oblekt råväv), och om du hinner syr du upp dina plagg i vanligt tyg. Är du supersnabb så finns gott om extrauppgifter för dig att ta itu med. 

Kostnader

8 350 kr

Övrig information

Kursledare
Carolina Setterberg

Kursmaterial
Allt förbrukningsmaterial som toileväv, mönsterpapper och dylikt ingår, men vi rekommenderar att du köper en egen tygsax, en sprättare och ett måttband. Om du får tid över, och vill sy upp dina plagg i vanligt tyg, så köper du själv material till dem. 

Övrig information
Kursen går ca varannan söndag kl. 09.30 - 15.45, är 45 timmar lång och fördelad på 9 tillfällen. Följande datum är inplanerade; 12 och 26 februari, 12 och 26 mars, 23 april, 7 och 21 maj, 4 och 18 juni. Kursen finns även att välja som kvällskurs. Kursen är förberedande till tex Mönsterkonstruktion Dam - Grundkurs, Klädsömnad eller Modedesign - Grundkurs.

Intresseanmälan

Intresserad av Grundkurs i sömnad, Helg och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

Stockholms Tillskärarakademi

Stockholms Tillskärarakademi tillhör en av de främsta skolorna i landet inom mönsterkonstruktion, sömnad, skrädderi och design. Vi drivs av glädjen att utveckla, bevara och lära ut hantverksskickligheten, designen, sömnaden och konstruktionen till våra elever. Våra design-, mönsterkonstruktions- och sömnadskurser riktar...


Läs mer och visa alla kurser med Stockholms Tillskärarakademi

Kontaktuppgifter till Stockholms Tillskärarakademi

Stockholms Tillskärarakademi

Hagagatan 23 A
113 47 Stockholm

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Grundkurs i sömnad, Helg!

Arrangörsrecensioner
(4,0)
Baseras på 20 recensioner.
Läs recensioner
Intresseanmälan

För att få mer information om Grundkurs i sömnad, Helg, fyll i följande uppgifter: