Visa kurser.se som: Mobil

Koreografera kontexter

Stockholms konstnärliga högskola
Kursinformation
Stockholm
10 veckor
2019-10-22

Kursbeskrivning

Koreografera kontexter

Curatering inom dans är ett fält i kraftig expansion och pågående definiering och omdefiniering.

I den här kursen möter vi olika curatoriella och konstnärlga praktiker, speciellt inriktat på dans och performance. Kursen analyserar curatering ur bland annat strukturella, sociala, estetiska och politiska perspektiv och tittar på dess potential och roll i dans- koreografi- och performanceekologin. Kursen undersöker curatering som konstnärlig praktik och tar avstamp från en vid definition av begreppet koreografi. Kursen syftar vidare till att utveckla och förstärka studentens egna curatoriella praktik och metoder.

Kursen gästas konstnärer och curatorer från Sverige och internationellt som delar med sig av strategier, format, problem och möjligheter.

Den här upplagan av kursen tittar närmare på den lokala Stockholmskontexten. Konstnärer och curatorer delar strategier, format, problem och möjligheter.

Kursen består av föreläsningar, seminarier, workshops samt läsande och skrivande. Dessutom ingår eget arbete i relation till curatoriella praktiker under handledning. Kursens angreppssätt är både teoretiskt och praktiskt och ett tvärsnitt mellan teoretisk och konstnärlig praktik.

Målgrupp

Grundläggande behörighet för avancerad nivå.

Särskild behörighet

  • 90 hp från studier på grundnivå eller motsvarande.

  • Arbetslivserfarenhet av konstnärlig verksamhet eller kulturorganisation

  • Engelska 5 eller motsvarande

Kursledare

Anna Efraimsson

Anna Efraimsson har arbetat vid DOCH som lärare sedan 2014 och är lektor i koreografi. Hon är också chef för Institutionen för dans. Efraimsson är intresserad av organisering, samarbetsformer och feminism och har arbetat både i det fria scenkonstfältet och vid institutioner. Tidigare arbetsplatser inkluderar Konstnärsnämnden / Internationella Dansprogrammet, MDT, Kulturhuset och The Kitchen i New York. Hon startade plattformen The Blob 2014 och har varit med att  grunda flera fristående projekt som den experimentella turneringsplattformen Tour de dance, det feministiska nätverket W.I.S.P och scenkonstfestivalen Perfect Performance. Hon är utbildad på Kulturvetarlinjen vid Stockholms universitet, Études Théâtrales i Paris och ICPP, Institut för Curatorial Practice in Performance vid Wesleyan University.

Stockholms konstnärliga högskola

Händer och armar

Stockholms konstnärliga högskola

Stockholms konstnärliga högskola (SKH) utbildar och forskar inom cirkus, dans, film, media, opera och scenkonst. Vi vill med vår unika sammansättning av utbildningar och konstnärlig forskning ge nya möjligheter för framtidens kunskaps- och samhällsutveckling. Institutionerna för dans och danspedagogik ger...


Läs mer och visa alla kurser med Stockholms konstnärliga högskola

Kontaktuppgifter till Stockholms konstnärliga högskola

Stockholms konstnärliga högskola

Brinellvägen 58
114 28 Stockholm

Tel: 08-49 400 000
www.uniarts.se

Recensioner
Bli den första att recensera Koreografera kontexter!