Visa kurser.se som: Mobil

Klätterkurs – Klättervecka Costa Blanca Spanien

Stockholms Guidebyrå
Kursinformation
Alicante, Spanien
5 dagar
6 990 SEK
Kommande starter
Alicante
2020-03-31 08:30  
6 990 SEK
2020-04-14 08:30  
6 990 SEK
2020-10-30 08:30  
6 990 SEK
2020-11-06 08:30  
6 990 SEK

Info om Klätterkurs – Klättervecka Costa Blanca Spanien

Klätterkurs i Spanien - En vecka med klättring

Kom ner till oss och gå klätterkurs i ett av Europas mest kompletta klätterområden Costa Blanca i Spanien, landet med den eviga solen. Här finns allt från välbultad nybörjarvänlig klättring med utsikt över Medelhavet till hårda sportleder och naturligt säkrad multipitch på storvägg. Vår klättervecka passar dig som är nybörjare till van inomhusklättrare och som nu vill klättra utomhus.

COSTA BLANCA
Klättringen i Costa Blanca är på kalksten (därav Costa Blanca som betyder Vita kusten). Här finns allt från generöst bultade enkla sportklättervägar till nästan alpina stora bergsväggar som Ponoch och Puig Campagna. Penon D'Ifach (bilden ovan) med 300 meter hård sportklättring direkt över staden Calpe och så den ytterst vackra dalen Sella med områdets mest kända och kanske bästa klättring.

VAD HÄNDER PÅ KURSEN
Målet med kursen är att du ska få lära dig så mycket som möjligt om klättring utifrån din nivå och dessutom få uppleva så mycket fin klättring som möjligt. En mix av kurs, njutning och trevlit häng helt enkelt.

Själva kursen är fyra dagar (tisdag-fredag). Den femte dagen (lördag) är det egen klättring för de som vill. Men vi hänger med ut på klippan och klättrar, tipsar om leder och givetvis finns all utrustning att tillgå. 

Innehållet under de fyra kursdagarna beror till stor del på gruppens förkunskaper. Så ange tydligt dina förkunskaper i bokningen. Eftersom vi är flera instuktörer kan vi ha kurs på flera olika nivåer samtidigt. Men på varje kurs erbjuder vi såde topprepskurs, ledklätterkurs samt guidning multipitch 6-7 replängder.

Vi samlas varje morgon 8.30 vid Placa Pau i Altea för att ta oss till några av områdets bästa klätterklippor. På kvällarna samlas de som vill och besöker tillsammans med oss några av Alteas matställen för gemensam middag. Snackisen blir såklart dagens klättring och nästa...  

Beroende av gruppens förkunskaper och önskemål erbjuder vi olika kurser under veckan. Vi ser till att du får klättra på din nivå. Exempel på kurser som kan erbjudas;

  • Sportklätterkurs - topprepsklättring
  • Sportklätterkurs - ledklättring 
  • Sportklätterkurs - multipitch
  • Guidning på multipitchtur på 6-7 replängder
  • Uppklättring för RÖTT kort

KLÄTTRINGENS SVÅRIGHETSGRAD
Här finns alla svårighetsgrader, men fokus på kursen ligger på de lägre graderna 4b med utmaningar på upp till 6C

INSTRUKTÖR
SKF Svenska Klätterförbundet auktoriserad klippklätterinstruktör
UIAA Rock Climbing instructor multipitch

KLÄTTERUTRUSTNING
All utrustning som skor, sele, hjälm, quickdraws, rep etc ingår i kursavgiften. Egen utrustning kan användas efter inspektion av ansvarig klippinstruktör. Meddela önskemål om att låna klätterutrustning vid anmälan.

SKRÄDDARSYDDA KURSER
Tycker du att detta låter toppen men inte kan dessa datum? Eller är ni ett replag eller grupp som vill skräddarsy och boka egen kurs i Costa Blanca? Under perioden 20 oktober-20 april erbjuder vi kurser i sportklättring, sportklättring multipitch, traditionellt säkrad klättring, räddningskurs och guidad klättring efter era önskemål. Skicka en intresseanmälan!

Målgrupp

FÖRKUNSKAPSKRAV
Inga, du kan vara helt nybörjare och ändå komma på vår klättervecka. Men veckan passar även dig som redan klättrar utomhus på topprep eller sportklättrar och som nu vill utvecklas eller bara få en skön vecka.

Resa och boende

Resa och boende i Spanien

VAR FINNS VI?
Vi finns i Altea, även kallad "Pärlan vid Medelhavet". Du kommer förstå varför. Byn är inte bara vacker och vimlar av bra matställen utan ligger direkt vid Medelhavets strand och har all den bästa klättringen inom 20-40 min bilfärd. Altea är en lugn semesterort. Vill man ha lite mer tempo sätter man sig på bussen i 20 minuter och hamnar i Benidorm.

VILODAG
Önskar du en vilodag så finns här mycket annat att göra. Området kryllar av övervintrande cykelproffs. Landsvägscyklingen håller världsklass! Och den lokala cykeluthyraren har bara grejer av hög kvalitet. Hyr en karbonracer och trampa upp till Castell de Guadalest. På vägen rullar du genom apelsinodlingar, dofter av kryddor och slutligen når du kaffehaken med utsikt över havet. Kitesurf är en annan stor aktivitet i området. Särskilt i Calpe finns Kitesurfskolor liksom överkomliga seglingsutflykter på små katamaraner. Calpe är även väl värt ett besök för den 300 meter höga toppen Penon D`lfach. Grym utsikt! Men det går förstås även bra att hänga över en bra bok på något av Alteas alla cafeer eller ta ett svalkande bad i Maedelhavet.

RESA & BOENDE
Vi är ingen resebyrå utan arrangerar endast klätterkurser och guidad klättring i området. Resa och boende bokar du alltså själv vilket gör att du som kursdeltagare kan välja nivå på boende och kanske till och med stanna kvar några extra dagar för att klättra på egen hand efter kursen. 

Det går gott om flyg till rimliga priser till Alicante då SAS, Norwegian och Ryan Air flyger hit. Från Alicante Airport går det lokal buss till Altea där vi rekommenderar att du bor, då det är där vi samlas varje morgon innan vi tar oss till dagens kursklippa. Vill du ha tips om boende i Altea kan vi givetvis hjälpa till. Exempelvis på Altea Holiday hittar du prisvärda lägenheter i närheten av oss.

Kostnader

6 990 kronor
När bokning är genomförd skickas dina aktivitetshandlingar till den mejladress du uppgav vid bokningen.

DETTA INGÅR I KURSAVGIFTEN

  • All nödvändig klätterutrustning
  • SKF Auktoriserade klippklätterinstruktörer 
  • Transporter till och från kursklipporna
  • Avslutningsmiddag

Kursens ledare

SKF Auktoriserad klippklätterinstruktör, Svenska Klätterförbundet
UIAA Rock Climbing Instructor Multipitch

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Klätterkurs – Klättervecka Costa Blanca Spanien .

Stockholms Guidebyrå

Stockholms Guidebyrå - Din guide i Stockholm

Äventyr och friluftsliv för alla! 

Stockholms Guidebyrå är efter 20 års som kursarrangör ett av Sveriges ledande utbildningsföretag inom klättring, kajakpaddling, långfärdsskridskoåkning och fjällvandring. Här kan du exempelvis gå certifierade kajak- och klätterkurser på alla nivåer från nybörjare till instruktörskurser. Du kan följa med på en...


Läs mer och visa alla kurser med Stockholms Guidebyrå

Kontaktuppgifter till Stockholms Guidebyrå

Stockholms Guidebyrå

Rindögatan 52
115 58 Stockholm

Recensioner
Bli den första att recensera Klätterkurs – Klättervecka Costa Blanca Spanien !