Visa kurser.se som: Mobil

Kajakkurs - Europeiska paddelpasset nivå 1 NYBÖRJARKURS

Stockholms Guidebyrå
Kursinformation
Plats: Ingarö, Stockholm
Längd: 1 dag
Pris: 1 490 SEK
Gå vidare till: Kursens hemsida

Kursbeskrivning

Kajakkurs för nybörjare i Stockholm

Paddla kajak i Stockholms Skärgård - nybörjarkurs

Vår mest populära kajakkurs är fylld av vacker natur, skratt och lagom mycket kajakövningar. Det här är en nybörjarkurs i lugnt tempo i vacker skärgårdsmiljö. Följ med våra inspirerande guider på en härlig skärgårdsdag i kajaken! All utrustning ingår.

"Vi hade en fantastisk dag i kajakerna! Mycket lärorikt och en underbar naturupplevelse." (Anette, deltagare introduktionskurs kajak)

"Turen har blivit en klassiker och är en perfekt inkörsport för att bli skärgårdsbiten och paddlingsfrälst". (Ur boken Paddla Kajak i Stockholms skärgård, om turen runt Björnö)

Fokus ligger lika mycket på att få en skön tur i Stockholms skärgård som på kursmomenten som läggs in längs turen. Paddelsträckan är ca 10-13 kilometer, vilket även en otränad person klarar utan problem. Den här turen rekommenderar vi alla nybörjare som vill komma igång med sin paddling.

Vår nybörjarkurs i kajak börjar med lättsamma övningar i kajaken. Efter en stund med våra rutinerade guider känner du dig snart redo för turpaddling. Paddelturen går i finskuren skärgårdsmiljö kring Björnö naturreservat, ett område vi valt med omsorg för att få bästa möjliga paddling med minsta möjliga transport från Stockholm. Här och var under kajakturen stannar gruppen till för att guiderna vill dela med sig av säkerhetstips eller för att bryta av med någon övning. Under dagen söker vi upp någon fin kobbe för att avnjuta matsäcken. Passa på att ta dig ett dopp och njut av utsikten.

GULT PADDELPASS
Innehållet i denna kurs motsvarar gul nivå 1 i Paddelpasset. Efter avslutad kurs kan du om du vill boka in dig på en separat examination för att få ett paddelpass.

PADDELPASSET
Paddelpasset är den svenska versionen av det Europeiska paddelpasset som är en internationell standard för kvalitetssäkring av kajakkurser i Frankrike, Sverige, Norge, Storbritannien, Irland, Slovenien, Tyskland, Finland och Danmark. Paddelpassets nivåer 1-5 går från vit, gul, grön, blå, röd till svart (varav svart ej är etablerad i Sverige ännu).

DETTA INGÅR I KURSAVGIFTEN

 • Kajak, kapell, paddel, flytväst
 • Karta över paddelområdet
 • Olycksfallsförsäkring under kursen
 • Instruktörer

INSTRUKTÖR
Examinator EPP Europeiska paddelpasset minst nivå 2 GUL

KURSMÅL
Efter kursen har du tillräckliga kunskaper för att på egen hand hyra en kajak och göra dagsutflykter i vatten som liknar kursområdet, dvs mindre sjöar, kanaler och skyddad innerskärgård.

KURSMOMENT

 • Kajakutrustning
 • Säkerhetsutrustning
 • Sittställning
 • Lyft av kajak
 • I- och urstigning från strand, klippa och brygga
 • Samlas i flotte
 • Balans i kajaken med hjälp av stöttning
 • Skonsam och effektiv framåtpaddling
 • Bromstag
 • Backtag
 • Sveptag
 • Styra med roder 
 • Genomgång av hur man hanterar kapsejsning och genomför kamraträddning
 • De vanligaste sjövägsreglerna
 • Allemansrätt och paddling

AKTIVITETSOMRÅDE
Björnö naturreservat, Ingarö

SAMLINGSPLATS & PARKERING
Kajakeriet, Småängsvägen 1, Ingarö. Se karta på högra sidan av hemsidan. Parkera på kajakuthyrningen eller på Björnö naturreservats betalparkering.

TRANSPORT
Det är möjligt att åka kommunalt till aktiviteten. Sök hållplats Björnö Naturreservat via vår hemsida eller direkt på www.sl.se. ca 300 meters promenad till samlingsplatsen. 

DATUM & GRUPPER
Har du önskemål om annat kursdatum eller är ni en grupp som vill ha en egen kurs?
Skicka en intresseanmälan!

Målgrupp

FÖR VEM LÄMPAR SIG KURSEN?
Du behöver inga förkunsklaper för att följa med på vår nybörjarkurs.  Åldersgräns på denna tur är 18 år, 16 år med målsmans tillstånd eller 14 år i sällskap av målsman.

Kostnader

1 490 kronor
När bokning är genomförd skickas dina aktivitetshandlingar till den mejladress du uppgav vid bokningen.

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Kajakkurs - Europeiska paddelpasset nivå 1 NYBÖRJARKURS.

Stockholms Guidebyrå

Stockholms Guidebyrå - Din guide i Stockholm

Stockholms bästa äventyr

Stockholms Guidebyrå är ett utbildningsföretag inom klättring, kajakpaddling och långfärdsskridskoåkning som har 20 års erfarenhet av att arrangera kurser. Hos oss går du exempelvis en certifierad kajak- eller klätterkurs, följer med på en fullspäckad äventyrsdag, kryper i grottor, eller paddlar havskajak i ytterskärgården....


Läs mer och visa alla kurser med Stockholms Guidebyrå

Kontaktuppgifter till Stockholms Guidebyrå

Stockholms Guidebyrå

Rindögatan 52
115 58 Stockholm

Intresseanmälan

För att få mer information om Kajakkurs - Europeiska paddelpasset nivå 1 NYBÖRJARKURS, fyll i följande uppgifter:

Recensioner
Bli den första att recensera Kajakkurs - Europeiska paddelpasset nivå 1 NYBÖRJARKURS!