Visar 1-20 av 115 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar kurser i sökresultatet.
Visar 1-20 av 115 träffar
1
2
3
4
...
6

Mer om sångkurser

Nedan finner du generell information om vad en sångkurs ofta innefattar. Klicka på en intressant kurs i listan ovan för att få mer specifik information om kurserns innehåll med mera.

Vill du istället börja sjunga i ett band? Kolla in alla kurser för att spela i band här

Sånglektioner - att gå en sångkurs

Sånglektioner passar både avancerade sångare och nybörjare som vill lära sig konsten att utrycka sig genom sång. På en sånglektion får du i regel lära dig sångteknik från grunden samt grundläggande musikteori, på så sätt får du goda redskap för att utvecklas genom praktiskt övande. Sånglektionerna riktar även in sig på moment som uppvärmning för röst och kropp. Du får även prova olika musik- och sångstilar så att du kan utvecklas och lära dig att behärska många sångtekniker och anpassa din röst där efter.

Några av målen med sångkursen är att i första hand ha roligt tillsammans och släppa eventuella spärrar som kan uppstå vid osäkerhet. För att nå dit hjälper sångpedagogen dig att lära känna din personliga röst i olika musikgenrer, lära dig uppvärmningsmoment så att du sparar och utvecklar din röst. Givetvis är även solosång och körsång med stämmor viktiga inslag i en sångkurs.

» Sånglektioner Stockholm
» Sånglektioner Göteborg
» Sånglektioner Malmö

Sångteknik

Är du intresserad av att utveckla din sångteknik så har vi flera kurser i sångteknik över hela landet. 

Körsång

Vill lära dig tekniken bakom körsång och hur du använder rösten tillsamman med flera andra röster? Att gå en kurs i körsång innebär inte bara att du lär dig sjunga, utan även att du får uppleva glädjen i sången på ett helt nytt sätt. I kören lär du känna många nya människor och får dela ditt intresse med likasinnade. Kurser i körsång finns för både nybörjare och för dig tidigare sångerfarenhet.

Några kommentarer från personer som har provat att ta en sångkurs

"Jag har spelat bas i ett band i snart tre år och har då också sjungit stämmor. Det lät väldigt bra men jag kände att jag ansträngde min röst väldigt mycket. När jag tog en privat sångkurs hos en professionell sångpedagog insåg jag att jag var tvungen att tänka om. Min sångteknik var under all kritik och jag skulle troligen inte kunna fortsätta sjunga om jag fortsatte som tidigare.

Sångkursen var en gång i veckan och jag övade i stort sett varje dag på de övningar jag fick från sånglektionen. Nu har jag gått i snart tio veckor och jag märker otrolig skillnad både under själva repningen med bandet och även efter. Jag kommer troligtvis att fortsätta gå hos sångpedagogen efter men å andra sidan har jag fått övningar som kan hålla mig sysselsatt under lång tid framöver. Sångkursen var behövlig och jag har haft otroligt kul på varje lektion."

"Jag har precis börjat på estetiskt gymnasium och vill komma ifatt de andra i klassen som är grym röst och gehör. Jag har valt att gå en sångkurs via bildningsförbund där vi är sju personer i varje klass. Än så länge är jag väldigt nöjd och jag märker snabba resultat."

Jämför kurser
Sånglektioner fyllda med glädje ...
Vocal Devotion

På Vocal Devotion hittar du engagerade sångpedagoger som arbetar för att du ska få en så trivsam sångstund som möjligt. Vocal Devotion tror starkt på att sång gör att människor mår bättre både fysiskt och psykiskt. Därför anordnar de sångkurser för alla som vill sjunga och må bra. Du kan välja att få personlig coaching, sjunga i små grupper eller i kör.

Läs mer
Sånglektioner i Stockholm
Vokalkraft

Utveckla sin sångröst hos Vokalkraft i Stockholm. Här hjälper Örjan Gotensjö dig att ta din sång till nya nivåer, oavsett om du är nybörjare eller vill ha avancerad sångcoachning. 

Läs mer