Mindfulness

Soulful Living, Distans
Längd
15 veckor
Pris
3 995 SEK
Nästa kurstillfälle
28 augusti, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Längd
15 veckor
Pris
3 995 SEK
Nästa kurstillfälle
28 augusti, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Få mer information om kursen 👍

Kursbeskrivning

Nu erbjuder vi digen fristående kurs i SLH Mindfulness som riktar sig till dig som vill hitta ett inre lugn och kunna möta vardagens stress med större tålamod och mer energi. 

Vad innehåller kursen?

Kursen består av totalt 15 lektioner i 15 veckor och är uppdelad i tre moduler. I den första delen förklarar vi vad begreppen stress, utmattning & återämtning innebär och hur kroppen blir påverkad av stress. Bland annat pratar vi om stresshormonet kortisol 

Därefter fortsätter vi med en 10 veckors fullständig mindfulnesskurs som ger dig en gedigen grund för ditt utövande av mindfulness. Även här vinklar vi kursen mot utmattning och kopplar mindfulness till diagnosen. Vi går igenom de 7 attityderna i mindfulness och hur dess essens kan hjälpa oss att finna ett inre lugn. Du kommer att lära dig om flera välkända begrepp och vi knyter även vissa till djupgående buddhistiska läror om inre lugn. I kursen finns flera olika mindfulnessmeditationer, både längre och kortare som du kan göra så många gånger du önskar. Du kommer även att få övningar och läxor som hjälper dig att implementera ett mindfult levnadssätt i din vardag.

De sista 2 lektionerna går ut på att personifiera innehållet för att på så vis se hur du lättast kan använda dig av mindfulness i ditt liv. Mindfulness handlar främst om att förebygga stress så att den inte behöver uppstå och för att göra det behöver vi vara vaksamma på våra signaler. 

Kursens bas i forskning och filosofi

Kursen utgår från MBSR – Mindfuless Based Stress Reduction som bygger på forskning från Joh Kabat-Zinn. Den utgår också från Shamash Alidina som bland annat lanserat begreppet kindfulness. Shamash Alidina har valt att lyfta fram de andliga rötterna i mindfulness vilket ökar förståelsen för metoden och fler möjligheter till utveckling av konceptet.

Mindfulness kombineras därefter, av oss här på Soulful Living, med specialistkunskaper om utmattning och stressrelaterad ohälsa från Återhämtningsterapin. Vi bakar också in metoder för ökad självkännedom och andlig utveckling. Detta resulterar i en helt unik vinkling av mindfulness där vi kan rikta oss mot utmattade i större utsträckning än vad man gör inom traditionella mindfulnesskurser.

Hur kan jag planera min tid?

Du får räkna med att lägga ner ca 3-4 timmar per vecka på kursen. Utöver dessa timmar får du övningar som ska utföras i vardagen. Vill du göra kursen i något långsammare takt så kan du dra ut på det till dubbla tiden, dvs 30 veckor.

Kan jag fortsätta mina studier efter kursen?

 Du kan tillgodogöra dig kursen som en del i utbildningen till Dip. SLH Återhämtningsterapeut eller återhämtningsprogrammet. 

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

28 augusti, 2024

  • Kurs
  • Distans
  • Svenska

Målgrupp

Kursen riktar sig mot dig som vill hitta ett större inre lugn och lära dig att möta stress på ett mer konstruktivt sätt. 

Den riktar sig även till dig som vill lära dig att se livet ur ett mindfullt perspektiv. 

Kursen är även bra för dig som vill ha bättre självkänsla och ökad självkännedom. 

Kostnader

Priset på kursen är 3995 kr och det går att dela upp betalningen på tre månader räntefritt. 

Kursledare

Marie Ternrud, Malin Larsson, Emilia Möller

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Mindfulness och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Soulful Living
Kungstorpsvägen 8A
23632 Höllviken

Soulful Living - Återhämtning & Självkänsla

På Soulful Living arbetar vi med återhämtning efter utmattning och stressrelaterad ohälsa genom att kombinera mindfulness, meditation, stresshantering samt personlig och andlig utveckling. Återhämtning är ett samlingsbegrepp som bland annat innebär att vi hittar hem till den vi är i...

Läs mer och visa alla kurser med Soulful Living

Highlights