Visa kurser.se som: Mobil

Hohoho! 🎅 Nedräkningen till jul har börjat! Det firar vi på kurser.se med en klurig jultävling. Läs mer här.

SLH Mindfulness vid utmattning - 15 veckor, på distans

Soulful Living
Kursinformation
Distans
15 veckor
Starta när du vill efter 5 oktober 2022
4 495 SEK inkl. moms
Svenska

Kursbeskrivning

Nu erbjuder vi digen fristående kurs i SLH Mindfulness som riktar sig till dig med en utmattningsproblematik eller annan typ av stressrelaterad ohälsa. Efter avklarad kurs kan du, om du så önskar, bygga på kursen och utbilda dig till SLH Mindfulnessinstruktör för utmattade.

Vad innehåller kursen?

Kursen består av totalt 15 lektioner i 15 veckor och är uppdelad i tre moduler. I den första delen förklarar vi vad begreppen stress, utmattning & återämtning innebär och hur kroppen blir påverkad av stress. Bland annat pratar vi om stresshormonet kortisol 

Därefter fortsätter vi med en 10 veckors fullständig mindfulnesskurs som ger dig en gedigen grund för ditt utövande av mindfulness. Även här vinklar vi kursen mot utmattning och kopplar mindfulness till diagnosen. Vi går igenom de 7 attityderna i mindfulness och hur dess essens kan hjälpa oss att finna ett inre lugn. Du kommer att lära dig om flera välkända begrepp och vi knyter även vissa till djupgående buddhistiska läror om inre lugn. I kursen finns flera olika mindfulnessmeditationer, både längre och kortare som du kan göra så många gånger du önskar. Du kommer även att få övningar och läxor som hjälper dig att implementera ett mindfult levnadssätt i din vardag.

De sista 2 lektionerna går ut på att personifiera innehållet för att på så vis se hur du lättast kan använda dig av mindfulness i ditt liv. Mindfulness handlar främst om att förebygga stress så att den inte behöver uppstå och för att göra det behöver vi vara vaksamma på våra signaler. 

Kursens bas i forskning och filosofi

Kursen utgår från MBSR – Mindfuless Based Stress Reduction som bygger på forskning från Joh Kabat-Zinn. Den utgår också från Shamash Alidina som bland annat lanserat begreppet kindfulness. Shamash Alidina har valt att lyfta fram de andliga rötterna i mindfulness vilket ökar förståelsen för metoden och fler möjligheter till utveckling av konceptet.

Mindfulness kombineras därefter, av oss här på Soulful Living, med specialistkunskaper om utmattning och stressrelaterad ohälsa från Återhämtningsterapin. Vi bakar också in metoder för ökad självkännedom och andlig utveckling. Detta resulterar i en helt unik vinkling av mindfulness där vi kan rikta oss mot utmattade i större utsträckning än vad man gör inom traditionella mindfulnesskurser.

Hur kan jag planera min tid?

Du får räkna med att lägga ner ca 3-4 timmar per vecka på kursen. Utöver dessa timmar får du övningar som ska utföras i vardagen. Vill du göra kursen i något långsammare takt så kan du dra ut på det till dubbla tiden, dvs 30 veckor.

  • Som stöd i din kurs kan du anmäla dig till föreläsningar, via Zoom. Då kommer du att möta någon av oss lärare som undervisar i mindfulness. På föreläsningarna har du också möjlighet att ställa frågor. Ditt deltagande är inte obligatoriskt, du behöver bara anmäla ditt deltagande.
  • I vår community kan du diskutera innehållet i lektionerna med andra studerande och där kan du även ställa frågor till oss.
  • Du kan nå ansvarig lärare via mail.

Kan jag fortsätta mina studier efter kursen?

När du har deltagit i denna grundkurs blir du direktkvalificerad att fortsätta att gå vår vidareutbildning till SLH mindfulnessintruktör för utmattade. Du kan även tillgodogöra dig kursen som en del i utbildningen till Dip. SLH Återhämtningsteapeut.

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Målgrupp

Kursen är framförallt skapad för dig som lider av utmattning eller stressrelaterad ohälsa.

Men den är också relevant om du vill förebygga utmattning eller lära dig att leva ett liv med mindfulness som din följeslagare. 

Kursen är också aktuell, som en grundkurs, för dig som sen vid vidareutbilda dig till SLH Mindfulnesinstruktör för utmattade. Om du blir Mindfulnessinstruktör med kunskaper extra kunskaper om utmattning kan du vända dig mot en större målgrupp än en traditionell mindfulnessinstruktör. 

Kostnader

Priset på kursen är 4495 kr och det går att dela upp betalningen på tre månader räntefritt. 

Kursledare

Marie Ternrud, Malin Larsson, Emilia Möller

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om SLH Mindfulness vid utmattning - 15 veckor, på distans .

Soulful Living

Soulful Living - Återhämtning & Självkänsla

På Soulful Living arbetar vi med återhämtning efter utmattning och stressrelaterad ohälsa genom att kombinera mindfulness, meditation, stresshantering samt personlig och andlig utveckling. Återhämtning är ett samlingsbegrepp som bland annat innebär att vi hittar hem till den vi är i...


Läs mer och visa alla kurser med Soulful Living

Kontaktuppgifter till Soulful Living

Soulful Living

Kungstorpsvägen 8A
23632 Höllviken

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera SLH Mindfulness vid utmattning - 15 veckor, på distans !

Arrangörsrecensioner
(4,8)
Baseras på 21 recensioner.
Läs recensioner
Intresseanmälan

För att få mer information om SLH Mindfulness vid utmattning - 15 veckor, på distans , fyll i följande uppgifter: