Distansutbildning Diplomerad SLH Återhämtningsterapeut®

Soulful Living
Kursinformation
Distans
80 veckor
36 875 SEK inkl. moms
Kommande starter
Distans
2023-05-03  
36 875 SEK
2023-08-23  
36 875 SEK
Svenska

Kursbeskrivning

Dipl. SLH Återhämtningsterapeut® - Distansutbildning

Mindfulness, stresshantering, meditation och personlig utveckling

Vill du hjälpa människor att återhämta sig efter en utmattning med hjälp av mindfulness, stresshantering, meditation och personlig utveckling?

Utmattning har blivit en av våra stora folksjukdomar. En stor del utav de som fått diagnosen får inte den hjälp de skulle behöva för att läka och bli en del av samhället igen. Frågorna, ensamheten och rädslan kan bli överväldigande och den kan lätt sänka individen djupare i sjukdomen. Vi vet, vi som tagit fram denna utbildningen har själv erfarenhet av utmattning. Den erfarenheten, tillsammans med många års praktiskt arbete med utmattade utgör grunden till Återhämtningsterapin.

När du påbörjar utbildningen till Dipl. SLH Återhämtningsterapeut® börjar vi med ett 40 veckor långt Återhämtningsprogram som är inriktade på oss själva och vår egen återhämtning. För att kunna arbeta med andra människor behöver man först ha arbetat med sig själv. För att kunna använda en metod behöver man först ha provat på metoden. 

Innehåll

Utbildningen är holistisk, vilket innebär att den ser till hela människan, det vill säga både kropp, själ och sinne. Den är både bred och djup och speglar länken som finns mellan mindfulness, stresshantering, meditation, personlig och andlig utveckling.

Vi lär oss bland annat om projektioner, det inre barnet, speglingar, självkänsla, självförtroende, egot, illusioner, sinnet och olika modeller för ökad självkännedom. Vi pratar om medberoendets koppling till utmattning och självkänslans betydelse för att leva ett harmoniskt liv.

Du får ta del av tekniker för stresshantering och verktyg för att hantera och förstå ångest. I utbildningen ingår även en fullständig 10 veckors kurs i mindfulness och en modul om meditationstekniker. Vi studerar också vad den andliga utvecklingen kan tillföra den moderna människan i form av ett inre lugn. Det vi vill göra är att stilla sinnet, stärka självkänslan, finna harmoni i livet. Vi lär oss även hur vi aktiverar vårt vilo- och återhämtningsystem så att kropp och sinne får utrymme att läka.

Moduler i utbildningen:

1. Lär känna dig själv 20 LEKTIONER

2. Lär känna din kropp, del A, 4 LEKTIONER

3. Mindfulness, 10 LEKTIONER

4. 6 Gyllene steg mot Återhämtning, 6 LEKTIONER

5. Lär känna din kropp, del B, 4 LEKTIONER

6. Meditation, 6 LEKTIONER

7. Andlig djupdykning, 15 LEKTIONER

8. Stresshantering, 5 LEKTIONER

9. Att leda grupper, 5 LEKTIONER

10. Att ha individuella klientsamtal, 3 LEKTIONER

11. Att starta företag, 2 LEKTIONER

I utbildningen ingår:

 • Totalt 80 videolektioner. Du får tillgång till en lektion i veckan i vårt utbildningsverktyg.
 • 3 enskilda coachande samtal med elev som är i slutet av sin utbildning.
 • Möjlighet att delta i live-föreläsningar via Zoom med lärarna på utbildningen.
 • Möjlighet att vara med i fokusgrupper tillsammans med andra studerande där man får utrymme att diskutera och reflektera tillsammans. 
 • Tillgång till vår community där man kan ställa frågor och föra diskussioner
 • Som elev hos Soulful Living har du möjlighet att vara med på våra populära retreats till ett extra förmånligt pris. 

Yrket

En Dipl. SLH Återhämtningsterapeut® arbetar på ett holistiskt sätt med hela individen i åtanke. Vi arbetar både preventivt och vi hjälper till när utmattningen redan är ett faktum. En viktig del i metoden är att hitta utmattningens orsak, när vi funnit den kan vi också förebygga återfall.

Som färdig Dipl. SLH Återhämtningsterapeut® kan du arbeta enskilt med klienter i samtal. Du kan även arbeta med grupper i återhämtningsterapi, mindfulness, meditation och stresshantering. Yrket är skyddat med patent vilket innebär att du kan vara trygg i att alla som arbetar i yrket har samma kunskap och kvalitet på sin utbildning. Utbildningen är godkänd av Svenska friskvårdsförbundet som är ett av Sveriges största förbund för terapeuter.

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Målgrupp

 • Utbildningen riktar sig till dig som vill lära dig mer om stress och utmattning ur ett holistiskt perspektiv.
 • Kanske har du egen erfarenhet av utmattning och vill använda den erfarenheten till att hjälpa andra.
 • Eller så söker du friheten som egen företagare och att själv kunna bestämma över din tid. Kunskaper om utmattning och återhämtning är efterfrågade i många delar av samhället och det kan vara en bra grundpelare i din verksamhet.
 • Om du tex arbetar du med barn, tonåringar eller unga vuxna kan du föra läran om hur man lever ett liv med ett inre lugn vidare till våra kommande generationer.
 • Arbeten inom HR, personalfrågor eller rehabilitering är exempel på yrken där det är en stor fördel att ha en djupare förståelse för stressrelaterad ohälsa och utmattning.
 • Det kan också vara så att du går utbildningen helt för din egen skull, som en fin investering i dig själv och ditt liv.
 • Om du är på väg ur en utmattning så behöver du ha kommit så pass långt att du kan läsa och ta till dig information innan du påbörjar utbildningen. Du behöver också ha ork energi till att arbeta med dig själv och göra inlämningsuppgifter.

Kursintyg

Efter avklarad utbildning blir du Diplomerad SLH Återhämtningsterapeut® och du får ett diplom tillsammans med kursintyg på vad du har läst.

Soulful Living är godkänd medlemsskola i Svenska Friskvårdsförbundet. Det betyder att Soulful Livings utbildning till Diplomerad SLH Återhämtningsterapeut® är en godkänd yrkesutbildning och under tiden du studerar hos oss ingår ett elevmedlemskap i förbundet där du bland annat får gratis ansvars och behandlingsskadeförsäkring. Efter avklarad examen har du möjlighet att göra ett certifieringsprov via Svenska Friskvårdsförbundet och med det få titeln kvalitetssäkrad terapeut.

Kostnader

29 500 kr

Du kan välja att betala av utbildningskostnaden räntefritt (halvårsvis eller månadsvis) direkt till Soulful Living.

Kursledare

Marie Ternrud, Dipl. SLH Återhämtningsterapeut®, Soul Manifestation Coach, Cert. Mindfulness teacher, Klassisk Homeopat, Systemvetare och Civilekonom.

Emilia Möller, Dipl. SLH Återhämtningsterapeut®, Hyposyntesterapeut, Dipl. Mindfulness teacher

Maria Larsson, Dipl. SLH Återhämtningsterapeut®, Klassisk Homeopat, Dipl. Mindfulness teacher Leg. Massör

Malin Larsson, Dipl. SLH Återhämtningsterapeut®, Dipl. Mindfulness teacher

Intresseanmälan

Intresserad av Distansutbildning Diplomerad SLH Återhämtningsterapeut® och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 10 recensioner.

Felicia

Med en känsla som inte går att beskriva har utbildningen och jobbet med sig själv under denna tid gjort det omöjliga möjligt och äntligen kan jag säga att jag älskar livets resa igen. Med utbildningen i ryggen känns det roligt, spännande och framförallt fint att få hjälpa andra människor att förstå och komma ur sin utmattning.

Vera

Jättebra upplägg och en mycket bra och duktig lärare som verkligen brinner för det hon gör- som får oss andra att brinna för det också. En av de bästa sakerna jag någonsin gjort för mig själv, som gjorde att jag lärde känna mig själv och faktiskt komma fram till att jag gillar nu själv. Så mycket kärlek och kraft- fantastiskt!

Monica Svensson

En helt fantastisk utbildning! Det bästa jag gjort för mig själv. Jag var själv sjukskriven för utmattning då jag började utbildningen. Jag letade efter verktyg som kunde hjälpa mig att bli frisk och jag fick mer än jag kunnat ana! Utbildningen går på djupet inom oss själva och fick mig att se saker ur andra perspektiv. Vad som är viktigt på ...

Visa hela

Soulful Living

Soulful Living - Återhämtning & Självkänsla

På Soulful Living arbetar vi med återhämtning efter utmattning och stressrelaterad ohälsa genom att kombinera mindfulness, meditation, stresshantering samt personlig och andlig utveckling. Återhämtning är ett samlingsbegrepp som bland annat innebär att vi hittar hem till den vi är i...


Läs mer och visa alla kurser med Soulful Living

Kontaktuppgifter till Soulful Living

Soulful Living

Kungstorpsvägen 8A
23632 Höllviken

Recensioner
Kursrecensioner
(5,0)
Baseras på 10 recensioner.
Läs recensioner
Arrangörsrecensioner
(4,8)
Baseras på 21 recensioner.
Läs recensioner
Intresseanmälan

För att få mer information om Distansutbildning Diplomerad SLH Återhämtningsterapeut®, fyll i följande uppgifter: