Visa kurser.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas din kurs? Vi samlar artiklar kring coronaviruset och utbildning samt tips för dig som ska söka kurs. Läs mer här.

Diplomerad Återhämtningsterapeut - Distansutbildning

Soulful Living
Kursinformation
Distans
80 veckor
25 000 SEK
Kommande starter
Distans
2020-08-26  
25 000 SEK
2020-11-04  
25 000 SEK

Kursbeskrivning

Återhämtningsterapeut - Distansutbildning

Mindfulness, stresshantering, meditation och personlig utveckling

Vill du hjälpa människor att återhämta sig efter en utmattning med hjälp av mindfulness, stresshantering, meditation och personlig utveckling?

Utmattningsdepression har blivit en av våra stora folksjukdomar. En stor del utav de som fått diagnosen får inte den hjälp de skulle behöva för att läka och bli en del av samhället igen.

I denna utbildning får du verktyg för att hjälpa människor att läka samtidigt som du hjälper dem att finna en ny väg i livet.

Utbildningen knyter samman mindfulness och stresshantering med flera olika meditationstekniker. Den innehåller traditionell personlig utveckling och teori från andliga profiler som tex Dalai Lama, Eckhart Tolle, Wayne Dyer och James Twyman. Utbildningen ger dig en bred helhet och en lång rad verktyg som både kan vara till hjälp i ditt arbete och för den egna utvecklingen.

Under utbildningens gång gör du även ett arbete med dig själv eftersom du själv får ta del av alla de metoder och verktyg som används vid utveckling och återhämtning. Denna utbildning ger dig en gedigen grund till att leda grupper i meditation, mindfulness, stresshantering samt återhämtningsgrupper där ni utvecklas och läker tillsammans. Du kommer också att kunna leda 8 veckors kurser i mindfulness för utmattade. Efter avslutad utbildning kommer du att kunna ha en egen mottagning eller så kan du välja att arbeta i ett team tillsammans med andra typer av terapeuter och friskvårdskunniga. Det finns även en efterfrågan ute på arbetsplatser som söker hjälp med stressad och sjukskriven personal. 

Om du går hela utbildningen i en följd är du färdig Diplomerad Återhämtningsterapeut efter 80 veckor (ca 1,5 år). Den direkta tid du lägger ner är ca 3-4 timmar/ vecka det första halvåret och därefter ca 5-6 timmar/ vecka. Du får tillgång till en videolektion som är mellan 20 - 60 minuter långa i veckan och dessa följer vi upp med telefonkonferens varannan vecka under de första tre modulerna, därefter var 4:e vecka.

Moduler i utbildningen (totalt 80 lektioner)

Modul 1: Att landa och släppa taget, meditationer, rädsla och kärlek - 10 lektioner

Modul 2: Att se på sig själv, stress orsak och verkan, intuition och mindfulness - 10 lektioner

Modul 3: Att gå framåt, kost, örter, kreativitet och att styra sin energi -10 lektioner

Modul 4: Olika meditationstekniker, syfte, uppbyggnad och effekter - 8 lektioner

Modul 5: Fysiska, psykiska och känslomässiga symptom vid utmattning eller trauma - 5 lektioner

Modul 6: Oneness, EKIM och andra perspektiv av andlig utveckling, en djupdykning - 10 lektioner

Modul 7: Samtalstekniker, Etik, Lagar - 5 lektioner

Modul 8: Människan som en helhet, energi, kvantfysik och Law of soul attraction - 5 lektioner

Modul 9: Att arbeta med grupper och individuellt terapiarbete vid utmattning/trauma samt 8 veckors mindfulnesskurs för utmattade - 15 lektioner

Modul 10: Att starta företag - 2 lektioner

Examination görs genom examensarbete som baseras på den egna personliga utvecklingen som sker under utbildningens gång samt en fördjupning i valfritt ämne inom utbildningen. 

I utbildningen ingår:

 • Totalt 80 videolektioner. Du får tillgång till en lektion i veckan i vårt utbildningsverktyg.
 • 3 enskilda coachingsamtal med elev som är i slutet av sin utbildning.
 • Videokonferenser online varannan vecka under de tre första modulerna, därefter var 4:e vecka.
 • Tillgång till Facebook grupp där man kan ställa frågor och föra diskussioner
 • I utbildningen ingår även att du har minst 3 egna träningsklienter som du får kontakt med via skolan eller på egen hand.
 • Möjlighet till att vara med på en tre dagars retreat, fredag - söndag där vi bland annat tränar på samtalstekniker. (Observera att detta är frivilligt, du betalar endast för mat och logi)  
 • Tillgång till gemensam marknadsföringsportal.
Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Hur påverkar COVID-19 denna kurs?

Vi på kurser.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många kurser ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om denna kurs påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Målgrupp

Vem riktar sig kursen till?

 • Till dig som är intresserad av att börja arbeta med att hjälpa människor att återhämta sig efter en utmattning eller vill arbeta förebyggande med stress och stresshantering.
 • Till dig som vill arbeta med enskilda terapeutiska samtal eller med grupper i meditation, mindfulness eller stresshantering.
 • Till dig som redan arbetar med människor och/eller samtal som söker djupare kunskaper inom återhämtning, mindfulness, stresshantering, meditation och personlig/andlig utveckling.
 • Till dig som varit utmattad eller är på väg att återhämta dig som söker hållbara verktyg i din egen process.
 • Till dig som vill ha en djupare egen personlig utveckling och vill kombinera denna resa med en bred ny kunskapsbas för ett framtida yrke.

Kursintyg

Efter avklarad utbildning blir du Diplomerad Återhämtningsterapeut och du får ett diplom tillsammans med kursintyg på vad du har läst.

Soulful Living är godkänd medlemsskola i SFKM, Skandivaniska förbundet komplementärmedicin. Det betyder att Soulful Livings utbildning till Diplomerad Återhämtningsterapeut är en godkänd yrkesutbildning och under tiden du studerar hos oss ingår ett elevmedlemsskap i förbundet där du bland annat får gratis ansvars och behandlingsskadeförsäkring. Efter avklarad examen har du möjlighet att göra ett certifieringsprov via SFKM och med det få titeln kvalitetssäkrad terapeut.

Kostnader

25 000 kr

Du kan välja att delbetala halvårsvis eller månadsvis direkt till Souful Living (räntefritt).

Kursledare

Marie Ternrud, Återhämtningsterapeut, Soul Manifestation Coach, Cert. Mindfulness teacher, Klassisk Homeopat, Systemvetare och Civilekonom.

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Diplomerad Återhämtningsterapeut - Distansutbildning .

Soulful Living

Personlig utveckling och andlig utveckling - Soulful Living

Välkommen till Soulful Living - Personlig och andlig utveckling

På Soulful Living arbetar vi med återhämtning efter utmattning och stressrelaterad ohälsa genom personlig och andlig utveckling. Vi använder mindfulness, meditation och stresshantering i kombination med andliga filosofier och naturen för att främja återhämtning, kreativitet och personligt växande. Vi erbjuder...


Läs mer och visa alla kurser med Soulful Living

Kontaktuppgifter till Soulful Living

Soulful Living

Sjöbodsvägen 21
23335 Svedala

Tel: 0761281360
Mobil 0761281360
www.soulfulliving.se

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Diplomerad Återhämtningsterapeut - Distansutbildning !

Arrangörsrecensioner
(5,0)
Baseras på 9 recensioner.
Läs recensioner

Liknande kurser