Visa kurser.se som: Mobil

Yoga Meditation och Dans Kursen fulltecknad. Vill du stå på reservplats? Kontakta oss!

Skurups Folkhögskola
Kursinformation
Skurup
5 dagar
2021-07-19

Kursbeskrivning

Prova på och lär dig olika former av yoga, meditationer och dans/rörelse. Efter veckan kommer du ha en egen liten yogisk verktygslåda för att möta livets bergochdalbana. 

Det här är en kurs för dig som tycker det vore spännande att dyka lite djupare in i dig själv, oavsett tidigare erfarenhet av att använda yoga/meditation/dans. 

Här får du lära dig olika tekniker för att släppa spänningar i kropp och sinne genom både rörelse och stillhet, redskap för att möta livet fylld med kraft, livslust och eftertanke.

Kursinnehåll:
Olika meditationstekniker

Olika yogastilar (Restorative, YinYoga, Kundalini och MediYoga - MediYoga är en terapeutisk yogaform utformad för den svenska hälso- och sjukvården, forskning har visat att MediYoga har god effekt mot bland annat stress, rygg-, hjärt- och sömnproblem, högt blodtryck, oro och ångest.)

Frigörande dans/rörelse (du behöver inte kunna något om dans innan, här använder vi oss av dans och rörelse på ett frigörande och lekfullt sätt).

Djupgående vila med Yoga Nidra

Samtal kring stresshantering, återhämtning och yogiska "knep" i vardagen, meditation och yogans effekter på kropp och sinne utifrån forskning

Mindfullness i naturen, utomhusyoga och gående meditation.

Lymfmassage och Triggerpunktmassage med bollar 

Ljudbad (liggande meditation/vila med instrument)

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Hur påverkar COVID-19 denna kurs?

Vi på kurser.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många kurser ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om en kurs påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Målgrupp

Kursen passar både dig som är helt ny så väl som van yogi, ingen tidigare erfarenhet av yoga krävs. Har du svårt att sitta på yogamatta funkar det lika bra att sitta på stol. 

Kursledare

Pernilla Ljungkvist  är Yoga- och Meditationslärare, MediYoga-instruktör, konstnär och konstpedagog. När du yogar tillsammans med Pernilla ligger fokus på återhämtning och din egen inre kraft, en chans att möta dig själv utan krav på prestation. Rörelser tillsammans med medveten andning, som uppmuntrar till att vila i den process som yogan är. Under kursen planterar Pernilla små frön i dig för att du själv ska kunna hitta sätt att vattna. Din egen rörelse. Din egen kropp. Ditt eget sinne. Din egen förmåga till utveckling och växande.

Mer info om sommarkursen

Ta gärna med dig din egna yogamatta. Finns även att låna på skolan.

Tänk på att ha mjuka snälla kläder på dig.

Kostnader

Kursen kostar från 4965 kr (inkl. helpension och del i dubbelrum).

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Yoga Meditation och Dans Kursen fulltecknad. Vill du stå på reservplats? Kontakta oss!.

Skurups Folkhögskola

Låt dig inspireras på Skurups folkhögskolas sommarkurser!

Skurups Folkhögskola erbjuder sommarkurser i en kreativ miljö, där kunskaper förmedlas och utbyts.  Vi startar upp sommaren med en varierande samling kurser, med en önskan om att kunna erbjuda något för alla. Under kurserna bor vi naturligtvis i den kreativa...


Läs mer och visa alla kurser med Skurups Folkhögskola

Kontaktuppgifter till Skurups Folkhögskola

Skurups Folkhögskola

Recensioner
Bli den första att recensera Yoga Meditation och Dans Kursen fulltecknad. Vill du stå på reservplats? Kontakta oss!!
Intresseanmälan

För att få mer information om Yoga Meditation och Dans Kursen fulltecknad. Vill du stå på reservplats? Kontakta oss!, fyll i följande uppgifter: