Visa kurser.se som: Mobil

Har covid-19 påverkat dina planer på att läsa en kurs? Svara på vår korta undersökning och hjälp oss att hjälpa dig!

Stop motion - animation Kursen är tyvärr inställd pga Covid 19-/ Coronapandemin

Skurups Folkhögskola
Kursinformation
Skurup
5 dagar

Kursbeskrivning

Bygg din egen karaktär eller docka och lär dig hur man med enkla medel  skapar en animerad film med hjälp av din telefon eller Ipad och ett enkelt animationsprogram.

Att animera betyder att besjäla, att ge liv. Genom animation kan till synes döda ting börja leva, och helt nya världar uppstå. Under den här kursen bygger du en egen karaktär och skänker den liv och personlighet genom stop motion-animation. 

Stop motion - animation är en kurs där du får lära dig grunderna i att bygga en karaktär med ett enkelt skelett som går att animera. Det behövs inga förkunskaper, du använder dig av din fantasi och med valfritt material bygger du vem eller vad du vill. Papper, lera, frigolit, tyg eller trä- du bestämmer hur din karaktär ska se ut. Du får sen lära dig hur man med enkla medel kan skapa en animerad film. 

Med hjälp av din telefon eller Ipad och ett enkelt animationsprogram får du din karaktär att röra på sig med stop motion-teknik.
Du kommer att få kunskap om olika typer av animation som pixelation där du animerar dig själv. Vi pratar även om leranimation och cut-out, som är en metod där man animerar utklippta pappersformer. Kanske använder du någon av dessa metoder till din film. 

Under dagarna varvar vi praktiskt arbete med massor av användbara tips på tekniker för att både bygga och animera. Vi går igenom grundläggande animationsprinciper och hur rörelser är uppbyggda. Vi kommer att använda skolan och dess omgivning som scenografi och se hur ljudeffekter och musik skänker ytterligare liv åt ditt verk. I slutet av veckan tittar på filmerna tillsammans. Dockan får följa med dig hem. 

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Hur påverkar COVID-19 denna kurs?

Vi på kurser.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många kurser ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om en kurs påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Målgrupp

  Inga förkunskaper krävs.

Kursledare

Johanna Schubert arbetar sedan många år som animatör och illustratör och har tillsammans med sin man animationsstudion Schubert Animation som ligger i Midsommarkransen strax utanför Stockholm.
Hon arbetar främst med handgjorda bilder och dockor, men det blir även en hel del digital animation, ofta i en kombination av tekniker. Johanna arbetar även som lärare på Animationsakademien i Stockholm och håller kurser i olika typer av animation. De senaste åren har hon arbetat med prisbelönade kortfilmer som Min börda av Niki Lindroth von Bahr och Gold av Abbe Hassan. Hon gör även uppdrag för stora och små produktionsbolag och har bla skapat musikvideos för Babblarna och vinjetten till Solsidan. 

Kostnader

Kursen kostar från 4865 kr  (inkl. helpension och del i dubbelrum).

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Stop motion - animation Kursen är tyvärr inställd pga Covid 19-/ Coronapandemin.

Skurups Folkhögskola

Skurups Folkhögskola

Låt dig inspireras på Skurups folkhögskolas sommarkurser!

Skurups Folkhögskola erbjuder sommarkurser i en kreativ miljö, där kunskaper förmedlas och utbyts.  Vi startar upp sommaren med en varierande samling kurser, med en önskan om att kunna erbjuda något för alla. Under kurserna bor vi naturligtvis i den kreativa...


Läs mer och visa alla kurser med Skurups Folkhögskola

Kontaktuppgifter till Skurups Folkhögskola

Skurups Folkhögskola

Recensioner
Bli den första att recensera Stop motion - animation Kursen är tyvärr inställd pga Covid 19-/ Coronapandemin!

Liknande kurser