Visa kurser.se som: Mobil
Kursinformation
Skurup
5 dagar
2021-07-12

Kursbeskrivning

Vi drar igång inspirationen och de konkreta verktygen för såväl nybörjarskrivare med scenskräck som proffspoeter. Ett kul och kreativt sammanhang att få utmana sig själv i, oavsett tidigare erfarenhet.

Spoken Word (även kallat scenpoesi, estradpoesi eller poetry slam när det ska tävlas) är en konstform som innehåller poesiskrivande, redigerande, repeterande, framträdande, kroppsspråk, röstanvändning och publikkontakt. Under kursen kommer vi gå igenom verktyg för varje fas i spoken word processen, testa olika skrivar- och framträdarformer, utmana oss själva och tillåta oss att misslyckas på kreativa och lärorika sätt.

Genom övningar ledda av kursledare Agnes Török svarar vi gemensamt på frågor kring skrivande och framträdande:
Hur skriver man egentligen text som är tänkt att framföras inför publik, där rösten, kroppen, scenen och publiken finns med i skrivandet?
Hur hanterar man scenskräck? Skrivarkramp? Självkritik?
Hur håller man mikrofonen? Memorerar text? Hanterar om man tappar bort sig? 
Och hur får man med poesiskrivande och framträdande en publik att skratta, gråta, bli kära eller säga 'WOW'? 

Med andra ord - vad gör en riktigt bra text riktigt bra och ett fantastiskt framträdande fantastiskt - och hur kan just du göra det på ditt eget sätt?

Fokus under kursen ligger på ett trivsamt, trevligt och tillgängligt sätt lära oss konkreta verktyg för att säga det vi vill få sagt genom skrivande och framträdande - och hitta ett uttryckssätt som passar dig. Vi använder oss av etablerade spoken word poeters texter och skriver egna. Vi använder oss av verktyg från poesi, rap, teater och bygger något helt nytt.
Framför allt har vi kul, blir inspirerade och anpassar oss efter de förväntningar, egna mål och erfarenhetsnivåer som finns på plats. Under kursens gång kommer du få tid att testa, testa igen, lära dig av andra och dig själv utan krav på prestation och utan jämförande. Vi håller kursstorleken liten så att var och en får personlig positiv feedback och utrymme för frågor, funderingar och egen utveckling.

När veckan är slut kommer du ha minst tio nya texter, en ny vän eller två, och en hel verktygslåda av tips och tricks för att fortsätta skriva, framträda och berätta. Verktyg du sedan kan använda varje gång du ska skriva eller prata inför folk.

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Hur påverkar COVID-19 denna kurs?

Vi på kurser.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många kurser ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om en kurs påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Målgrupp

Du behöver inte ha skrivit poesi innan eller testat att framträda med egenskriven text inför publik.

Kursledare

Agnes Török  är flerfaldigt prisbelönt poet, dubbel TED talare och spoken word pedagog. 

Agnes har jobbat med att hålla kurser och workshops i  skrivande och framträdande i sju års tid - på folkhögskolor, mellanstadier, universitet, bibliotek, arbetsplatser, festivaler och andra platser där människor samlas för att lära sig. 

När Agnes inte håller kurs turnerar hon internationellt med sina prisbelönta föreställningar, släpper diktsamlingar på brittiska spoken word förlaget Burning Eye Books och skapar med hjälp av sina fans poesifilmer som gör egna världsturnéer. Hon trivs bäst framför skrivboken, på scenen och som medhjälpare i andras kreativa utveckling. Din till exempel.

Mer info om sommarkursen

Du behöver ta med egen skrivbok och penna, och dig själv. Resten finns på plats. Inklusive ett bibliotek av inspirerande spoken word poesi att lära oss av och gott om redskap för att skriva och framträda med eget. 

Du behöver inte ta med texter du redan skrivit om du inte har någon du är särskilt sugen på att ta med - vi skriver helt nytt under kursen och utgår inte ifrån att man behöver ha skrivit poesi förut eller ha med sig texter sen innan. 

Om du hellre skriver på dator än för hand eller har några önskemål eller preferenser för att bättre kunna delta under kursen kontakta Agnes Török via Skurups folkhögskola.

Kostnader

Kursen kostar från 4965 kr (inkl. helpension och del i dubbelrum).

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Spoken Word .

Skurups Folkhögskola

Låt dig inspireras på Skurups folkhögskolas sommarkurser!

Skurups Folkhögskola erbjuder sommarkurser i en kreativ miljö, där kunskaper förmedlas och utbyts.  Vi startar upp sommaren med en varierande samling kurser, med en önskan om att kunna erbjuda något för alla. Under kurserna bor vi naturligtvis i den kreativa...


Läs mer och visa alla kurser med Skurups Folkhögskola

Kontaktuppgifter till Skurups Folkhögskola

Skurups Folkhögskola

Recensioner
Bli den första att recensera Spoken Word !
Intresseanmälan

För att få mer information om Spoken Word , fyll i följande uppgifter:

Liknande kurser