Visa kurser.se som: Mobil

Skrivandets väg Kursen ej bokningsbar

Skurups Folkhögskola
Kursinformation
Skurup
5 dagar

Kursbeskrivning

Det här är en kurs både för den som ännu inte satt igång att skriva likaväl som för den som vill hitta nya vägar för sitt skrivande.

Vi utgår ifrån och inspireras av myter, forskning och människans vilja till eget uttryck. Vi fokuserar på processen snarare än projektet. Vägen snarare än målet.

Det finns många sätt att närma sig skrivandet på. Handfast, lekfullt, nyfiket, bestämt, terapeutiskt, pragmatiskt eller kanske rentav mystiskt. På den här inspirationskursen undersöker vi skrivandet från olika perspektiv med en erfaren skrivpedagog, öppna frågor och metoder som "lyssnande läsning".

Kursupplägg
Du får hjälp att undersöka hur du hittar din kreativitet, med inspiration från gamla myter, modern forskning samt i texter och tankar om skrivandets väg. Vi varvar miniföreläsningar, skrivövningar och textsamtal. 

Ur kursinnehållet:
Vad är det som sätter igång mitt skrivande/skapande? Olika sätt att se på skrivandet.

Det imaginära fältet. Den nya forskningsfronten?

Kognition, perception och neurolingvistik. Räcker det?

Människan - det berättande djuret. Går det att berätta något nytt?

Myter och magiskt tänkande i robotsamhället.

Material
Vi arbetar med deltagarnas egna texter och låter oss inspireras av bl.a. Julia Cameron, Lev kreativt, Joseph Campbell, Hjälten med tusen ansikten och Eva Lejonsommar, Liberty Belles Boklåda

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Målgrupp

Inga förkunskaper krävs. Däremot nyfikenhet och ett öppet sinne. Det här är en kurs för dig som vill arbeta med skrivandet som en upptäcktsresa.

Kursledare

Eva Lejonsommar fick sitt genombrott med romanen Att älska henne (1995). Hon har även arbetat med iscensättningar och monologer och startade Författa Förlag (2014) för att undersöka och utmana gränserna för berättelsen. Eva har skrivit fem romaner och nio själsdeckare. Hennes senaste roman, De afrikanska breven, kom ut 2007Hennes senastesjälsdeckare, Världsgeograferna (beräknad utgivning 2021), är sista delen i trilogin om Elins världar. Hon är utbildad skrivpedagog och arbetar på Skrivarakademin i Stockholm sedan 2008.Amälan

Först till kvarn...

Mer info om sommarkursen

Under kursveckan får du också material skickat till din epost, så det är bra om du har med dig egen dator samt papper och penna.

Kostnader

Kursen kostar fr. 5115 kr (inkl. helpension och del i dubbelrum).

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Skrivandets väg Kursen ej bokningsbar.

Skurups Folkhögskola

Låt dig inspireras på Skurups folkhögskolas sommarkurser!

Skurups Folkhögskola erbjuder sommarkurser i en kreativ miljö, där kunskaper förmedlas och utbyts.  Vi startar upp sommaren med en varierande samling kurser, med en önskan om att kunna erbjuda något för alla. Under kurserna bor vi naturligtvis i den kreativa...


Läs mer och visa alla kurser med Skurups Folkhögskola

Kontaktuppgifter till Skurups Folkhögskola

Skurups Folkhögskola

Skurup

Tel: 0411-5589 00
sommar.skurupsfolkhogskola.se

Recensioner
Bli den första att recensera Skrivandets väg Kursen ej bokningsbar!
Intresseanmälan

För att få mer information om Skrivandets väg Kursen ej bokningsbar, fyll i följande uppgifter: