Visa kurser.se som: Mobil

Skriva poesi Kursen fulltecknad! Vill du stå på reservplats? Kontakta oss!

Skurups Folkhögskola
Kursinformation
Skurup
5 dagar

Kursbeskrivning

Att skriva poesi är inte bara en skön konst. Det är också ett hantverk. Lär dig läsa dina egna dikter kritiskt, hitta nya uttryck och funktioner i språket. Skruva isär, bygg om, testa och finslipa.

Mats Söderlund debuterade som poet 1992 med Det står en pöbel på min trapp och tilldelades Katapultpriset för bästa skönlitterära debut. Han har sedan dess publicerat nio diktsamlingar. 2017 kom hans handbok för poeter: Skriva poesi

Mats Söderlund skriver regelbundet om poesi i tidningen Skriva, där han också är ”skrivardoktor” tillsammans med författaren Susanna Alakoski, den här poesikursens gästföreläsare.   

Kursen vänder sig både till dig som vill prova på att skriva poesi och till dig som redan skrivit en del men vill utveckla dina dikter och kanske börja forma en diktsamling. Du kommer som deltagare att bemötas individuellt utifrån den nivå du befinner dig på. Till kursen ska du ta med några valfria egna dikter (max 3–4 sidor) som du vill dela med dig av och arbeta med.

Kursveckan inleds med gemensam lunch, genomgång av kursen samt presentation av kursdeltagarna. Vi kommer att tala om olika poetiska genrer, språkliga funktioner och verktyg, om textens rörelse, klang och rytm, och om metaforer och versmått.

Vad är det som får en dikt att fungera?

Hur kan jag förstärka diktens budskap?

Hur bygger jag upp ett helt verk?

Med utgångspunkt i egna texter och de begrepp och verktyg som kursen presenterar ges också utrymme för en mångfald lustfyllda och spännande skrivuppgifter och poesiverkstad. Veckan avslutas med uppläsning (frivilligt) för andra kursdeltagare på skolan.

Varje eftermiddag och kväll finns utrymme för skrivtid, läsning och filmseminarium. 

Välkommen!

Målgrupp

Kursen vänder sig både till dig som vill prova på att skriva poesi och till dig som redan skrivit en del men vill utveckla dina dikter och kanske börja forma en diktsamling.

Kursledare

Mats Söderlundhar publicerat nio diktsamlingar. Fick Katapultpriset för debutdiktsamlingen ”Det står en pöbel på min trapp”, 1992. Även publicerat romanen Observatoriet, och essäböckerna Göra kärlekrespektive Göra män. Diktsamlingen Årorna i Flocktjärn kom våren 2016. Ordförande i Sveriges Författarförbund 2005 – 2012. Aktuell med handbokenSkriva Poesioch fantasyromanen Ättlingarna.

Kostnader

Kursen kostar från 4685 kr (inkl helpension och del i dubbelrum)

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Skriva poesi Kursen fulltecknad! Vill du stå på reservplats? Kontakta oss!.

Skurups Folkhögskola

Skurups Folkhögskola

Låt dig inspireras på Skurups folkhögskolas sommarkurser!

Skurups Folkhögskola erbjuder sommarkurser i en kreativ miljö, där kunskaper förmedlas och utbyts.  Vi startar upp sommaren med en varierande samling kurser, med en önskan om att kunna erbjuda något för alla. Under kurserna bor vi naturligtvis i den kreativa...


Läs mer och visa alla kurser med Skurups Folkhögskola

Kontaktuppgifter till Skurups Folkhögskola

Skurups Folkhögskola

Recensioner
Bli den första att recensera Skriva poesi Kursen fulltecknad! Vill du stå på reservplats? Kontakta oss!!