Visa kurser.se som: Mobil

Har covid-19 påverkat dina planer på att läsa en kurs? Svara på vår korta undersökning och hjälp oss att hjälpa dig!

Naturdagbok - Utforska din omgivning med illustration Kursen är tyvärr inställd pga Covid 19-/ Coronapandemin

Skurups Folkhögskola
Kursinformation
Skurup
5 dagar

Kursbeskrivning

Det här är kursen som kopplar ihop naturen, konsten och sinnet. Med skissboken som verktyg närmar vi oss omgivningen med närvaro och uppmärksamhet.

Under kursveckan utforskar vi vad naturdagboken kan betyda för just dig: En minnesbank? Ett konstnärligt projekt? Ett pedagogiskt verktyg? En övning i närvaro? Ett berättande? Gemensamt för alla ingångar är ambitionen att skildra motivet så som vi ser det –  att observera på detaljnivå.

Du får lära dig naturillustrationens grunder. Vi tecknar, målar och tar anteckningar i det fria. På utfärderna samlar vi naturalier (naturföremål) att studera närmare inomhus. Hemma i kurslokalen hittar vi tid för teckningsövningar och genomgångar. Du får också lära dig hur skisserna kan användas i ett konstverk eller en färdigställd illustration.

Trivs du i naturen och vill fördjupa den kontakten? Vill du öva dina teckningsfärdigheter och din perceptionsförmåga? Kom med på en upptäcktsfärd i snäckskalets vindlingar, fjäderns mjuka dun och de vidsträckta vyerna. Stäm träff med naturen!

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Hur påverkar COVID-19 denna kurs?

Vi på kurser.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många kurser ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om en kurs påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Målgrupp

Kursen passar alla som vill fördjupa sin observationsförmåga och utveckla sina teckningsfärdigheter, oavsett förkunskaper. Även du som inte har tecknat så mycket innan är välkommen.

Då vi kommer att röra oss i naturen en del, är det bra om du klarar av att promenera några kilometer, i lugn takt.

Kursledare

Kleo Bartilsson är frilansande illustratör med inriktning på realistiska naturmotiv. Uppdragen handlar ofta om att göra illustrationer till naturreservatsskyltar, faktaböcker och foldrar. Artbilder på olika djur och växter varvas med miljöillustrationer och mer schematiska bilder.

Att teckna och måla har hon haft med sig sedan barnsben. Naturintresset finns med från uppväxten men odlades också under åren i natur- och ungdomsföreningen Fältbiologerna.

Kleo Bartilsson är utbildad på Lunnevads folkhögskola, en tvåårig konstutbildning. Förra året deltog hon också i en onlinekurs i naturhistorisk illustration vid The University of Newcastle, vilket gav många nya inikter och kunskaper, som hon nu gärna delar med er!

Mer info om sommarkursen

Du kommer behöva en del konstnärsmaterial till kursen, och kommer att få en materiallista då du anmält dig. I övrigt behöver du packa med oömma kläder för väder, så att du kan vara utomhus.

Kostnader

Kursen kostar från 4865 kr (inkl helpension och del i dubbelrum)

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Naturdagbok - Utforska din omgivning med illustration Kursen är tyvärr inställd pga Covid 19-/ Coronapandemin.

Skurups Folkhögskola

Skurups Folkhögskola

Låt dig inspireras på Skurups folkhögskolas sommarkurser!

Skurups Folkhögskola erbjuder sommarkurser i en kreativ miljö, där kunskaper förmedlas och utbyts.  Vi startar upp sommaren med en varierande samling kurser, med en önskan om att kunna erbjuda något för alla. Under kurserna bor vi naturligtvis i den kreativa...


Läs mer och visa alla kurser med Skurups Folkhögskola

Kontaktuppgifter till Skurups Folkhögskola

Skurups Folkhögskola

Recensioner
Bli den första att recensera Naturdagbok - Utforska din omgivning med illustration Kursen är tyvärr inställd pga Covid 19-/ Coronapandemin!

Liknande kurser