Visa kurser.se som: Mobil

Måla abstrakt med akvarell Kursen fulltecknad. Vill du stå på reservplats? Kontakta oss!

Skurups Folkhögskola
Kursinformation
Skurup
5 dagar

Kursbeskrivning

Vi forskar i möjligheterna att släppa allt motivmåleri och måla nonfigurativt. Även det abstrakta måleriet har rumslighet, ljusdrama, formspråk och balanserade kompositioner.

Vi tar tag i frågor som: Hur börjar man? Vilka vägar kan man ta? När är bilden färdig? Det är svårare att måla en abstrakt akvarellmålning än en abstrakt oljemålning. Den senare kan du hålla på hur länge som helst med men akvarellmålning kommer ganska fort till en slutpunkt. Har du gjort fel vägval vid någon punkt så finns det ingen återvändo. Därför måste vi fördjupa oss i den intuitiva processen. När vi inte har en färdig uppgjord plan måste vi lyssna av vad bilden kräver i varje steg. Det gäller att vara lyhörd!

Till vår hjälp har vi färglära, komposition. Vi använder oss både av klassisk akvarellteknik, vi använder huvudsakligen penslar och olika experimentella tekniker.

Målgrupp

Kursen passar dig som har tidigare erfarenhet av målning. 

Kursledare

Johan Ramberg är konstnär och en erfaren kursledare i akvarell som har hållit kurser i egen regi sedan 2003 i sin ateljé i Malmö. Han är mycket uppskattad av sina elever för sina djupa kunskaper i akvarelltekniken och sin tydliga pedagogik. Han har även gett ut böckerna ”Akvarell: Lekfulla övningar – kreativa insikter” och ”Akvarell: Vattendansen och det intuitiva måleriet”.

Johan har haft flera separatutställningar runt om i Skåne. Man kan göra ett ateljébesök hos Johan på hörnet Sturegatan / Kungsgatan i Malmö. Du kan läsa mer om Johan Ramberg på hans hemsida.Kostnader

Kursen kostar från 4685 kr (inkl. helpension och del i dubbelrum).

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Måla abstrakt med akvarell Kursen fulltecknad. Vill du stå på reservplats? Kontakta oss!.

Skurups Folkhögskola

Skurups Folkhögskola

Låt dig inspireras på Skurups folkhögskolas sommarkurser!

Skurups Folkhögskola erbjuder sommarkurser i en kreativ miljö, där kunskaper förmedlas och utbyts.  Vi startar upp sommaren med en varierande samling kurser, med en önskan om att kunna erbjuda något för alla. Under kurserna bor vi naturligtvis i den kreativa...


Läs mer och visa alla kurser med Skurups Folkhögskola

Kontaktuppgifter till Skurups Folkhögskola

Skurups Folkhögskola

Recensioner
Bli den första att recensera Måla abstrakt med akvarell Kursen fulltecknad. Vill du stå på reservplats? Kontakta oss!!