Visa kurser.se som: Mobil

Livsgnistor! En rörelseworkshop Kursen är inte bokningsbar.

Skurups Folkhögskola
Kursinformation
Skurup
5 dagar

Kursbeskrivning

Vill du komma åt din inspiration? Närma dig kroppen som uttryck? Öka din kreativitet? Under dessa såväl intensiva som vilsamma dagar kommer vi att undersöka vägar att nå vår personliga kreativitet.

Genom att använda både kropp, medvetande och känsla får vi tillgång till våra egna genuina uttryck.

Vi improviserar, skriver och rör oss utifrån väl valda teman. Ur kroppens och ordens uttryck vaskas guldet; ditt eget material - till korta sceniska sekvenser. En fantastisk möjlighet att iscensätta din egen ”livsgnista”; en glimt från din egen värld. Du bestämmer förstås själv vad du vill visa. Både det individuella och gruppens funktion är viktig och varje dag avslutas med reflektion och nedvarvning.

Målgrupp

Förkunskaper inom dans- eller scenkunskap krävs inte, dock önskar vi att du tar med din nyfikenhet och rörelselust. Vi ser med fördel en blandad grupp! 

Kursledare

Katarina Eriksson har jobbat med improvisatorisk dans sedan 1989 och undervisar internationellt i kontaktimprovisation och andra improvisationsformer. Sedan år 2000 driver hon föreställningsserien Moment's Notice i Berkeley, USA. Katarina är utbildad på Balettakademin i Göteborg och har arbetat som dansare på bl a Stora Teatern, Stadsteatern och med ett flertal svenska koreografer och dansgrupper.

Kristina Hedberg Karlberg är koreograf sedan 1979 med en lång yrkesbana inom teater och dans. Utbildad i balett vid Malmö Stadsteater och som koreograf vid Danshögskolan i Stockholm och Louis/Nikolais Dance Theatre Lab, NewYork Hon har även studerat afrobaserad dans i Haiti, NY och i Sverige.
Sedan 2006 är Kristina även legitimerad fysioterapeut med vidare studier inom traumabehandling och sensomotorisk träning.

Mer info om sommarkursen

I workshopen ingår:
Daglig mjukuppvärmning för kroppen
Improvisationsmoment
Samarbete, utbyte
Flödesskrivande, egen dokumentation
Koreografiskaverktyg
Rytm-, röst och ljudutforskning
Reflektioner och personlig coaching
Avspänningsövningar

Praktiskt:
Ta med skrivbok och penna. Kläder för både rörelse och vila. Varma sockor.

Kostnader

Kursen kostar från 4685 kr (inkl helpension och del i dubbelrum)

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Livsgnistor! En rörelseworkshop Kursen är inte bokningsbar..

Skurups Folkhögskola

Skurups Folkhögskola

Låt dig inspireras på Skurups folkhögskolas sommarkurser!

Skurups Folkhögskola erbjuder sommarkurser i en kreativ miljö, där kunskaper förmedlas och utbyts.  Vi startar upp sommaren med en varierande samling kurser, med en önskan om att kunna erbjuda något för alla. Under kurserna bor vi naturligtvis i den kreativa...


Läs mer och visa alla kurser med Skurups Folkhögskola

Kontaktuppgifter till Skurups Folkhögskola

Skurups Folkhögskola

Recensioner
Bli den första att recensera Livsgnistor! En rörelseworkshop Kursen är inte bokningsbar.!