Visa kurser.se som: Mobil

Fritt fram för skrivlusten

Skurups Folkhögskola
Kursinformation
Skurup
5 dagar
2020-06-29

Kursbeskrivning

För dig som vill skriva om ditt liv. Eller pröva idén du burit på länge. Vi utgår från det kreativa skrivandet. Tränar på gestaltning, struktur och olika sorters texter. Med lusten som utgångspunkt.

Här får du hjälp att öppna upp för kreativitet. Utveckla idéer och minnen som kan bli till texter. Mycket handlar om att våga pröva olika vägar och stilsorter. Ha modet att kasta sig ut, rädsla stryper fantasin.

Under en vecka ägnar vi oss åt gemensamma övningar, läser upp våra texter för varandra, diskuterar och analyserar vart orden och tankarna tog vägen. Varför resultatet blev som det blev. Och hur det är möjligt att gå vidare. 
Varje dag har sitt eget tema; vi går igenom berättarteknik, struktur, gestaltning, karaktärsskildringar. Bland mycket annat. Och så har vi roligt, det är inte minst viktigt.

Målgrupp

Det här är nybörjarkursen för dig som bär på en historia som du vill berätta - men inte vet hur du ska komma igång. Eller också har du fått ihop 12 sidor, sedan tog det slut.

Kursledare

Karin Thunberg är journalist, författare och dramatiker. Under många år var hon anställd på Svenska Dagbladet, där hon fortfarande medverkar som frilansskribent. Hon har också skrivit flera böcker, som de självbiografiska ”Mellan köksfönstret och evigheten, om kärlek, vänskap och arbete”och ”En dag ska jag berätta om mamma”. Hennes dramatiska texter - bland annat en monolog som utgår från hennes ”mammabok” - har framförts på Stockholms Stadsteater och Uppsala stadsteater. 

Karin har genom åren erhållit flera priser, bland annat blev hon Årets stilist 2015 och 2016 fick hon Stora Journalistpriset med motiveringen ”Personporträttens mästare som med absolut stilistiskt gehör, och närmast magisk hantverksskicklighet, avtäcker det djupt mänskliga – inom var och en av oss.”

Sedan 2015 har hon anordnat skrivarkurser i egen regi, både i Sverige och utomlands. Alla har utgångspunkt i berättarglädjen, det kreativa skrivandet.

Kostnader

Kursen kostar från 4865 kr (inkl. helpension och del i dubbelrum).

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Fritt fram för skrivlusten.

Skurups Folkhögskola

Skurups Folkhögskola

Låt dig inspireras på Skurups folkhögskolas sommarkurser!

Skurups Folkhögskola erbjuder sommarkurser i en kreativ miljö, där kunskaper förmedlas och utbyts.  Vi startar upp sommaren med en varierande samling kurser, med en önskan om att kunna erbjuda något för alla. Under kurserna bor vi naturligtvis i den kreativa...


Läs mer och visa alla kurser med Skurups Folkhögskola

Kontaktuppgifter till Skurups Folkhögskola

Skurups Folkhögskola

Recensioner
Bli den första att recensera Fritt fram för skrivlusten!