Visa kurser.se som: Mobil

Har covid-19 påverkat dina planer på att läsa en kurs? Svara på vår korta undersökning och hjälp oss att hjälpa dig!

Fotografikurs Stilleben - Mike Karlsson Lundgren Kursen är tyvärr inställd pga Covid 19-/ Coronapandemin

Skurups Folkhögskola
Kursinformation
Skurup
5 dagar

Kursbeskrivning

Genom fotografiska övningar och samtal kring bilder utvecklar vi vårt seende och upplevelse av stilleben-bilden. Vi närmar oss de allmänna kunskaperna inom fotografi; ljus, stilleben och komposition.

Vi arbetar med ljus och komposition inom ramen för stilleben. I samtal om vad som inspirerar oss, allt från fotografins historia, musik, konst, film, doft, minnen, vardag, Det kan vara en blomma, ett bröd, en vas, textil... du själv väljer ett eller flera objekt och fotograferar det under veckan för olika övningar. I en kombination av demonstration och eget arbete närmar vi oss de allmänna kunskaperna inom fotografi, hur vi hittar ljuset, arbetar med befintligt dagsljus, de olika karaktärerna och möjligheterna att kontrollera ljuset. Sedan går vi tillsammans igenom bilderna i grupp och lär oss av varandra.
De fotografiska övningarna sker på kursgården och även utomhus.

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Hur påverkar COVID-19 denna kurs?

Vi på kurser.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många kurser ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om en kurs påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Målgrupp

Kursen vänder sig till både nybörjare och mer professionella fotografer samt till dig som på ett eller annat sätt jobbar med fotografi. Målet för veckan är att inspireras och utvecklas som fotograf och komma hem med nya bilder till din portfolio.

Du bör ha baskunskaper samt kunna din digitala kamera och valfritt program för bildbehandling, t.ex Lightroom eller Photoshop. Du tar själv med kamera, dator och den utrustning du känner dig bekväm med. Efter varje foto-tillfälle arbetar du med dina bilder för presentation dagen efter.

Kursledare

Mike Karlsson Lundgren har i trettio år har varit verksamhet i skapandet av bilder för magasin och reklam, till största delen internationellt och inom mode. I sitt arbete ”runt kameran och fotografen”, med styling och innehåll, har Mike samlat på sig erfarenhet och inspiration. Sedan några år tillbaka arbetar han som fotograf med fokus på inredning, stilleben, lifestyle och porträtt.

Mikes ursprung från Norrland i kombination med ett liv och verksamhet i Paris, New York och Berlin har resulterat i ett lugnt och jordnära fotografiskt uttryck förankrat i samtida design och mode. Ofta använder Mike minnen från platser, ljus och skugga för att återskapa sina bilder. En preferens till dagsljus resulterar i en poetisk känsla med utrymme för tomrum.

Mike representeras av agenturerna Linkdeco, Cameralink samt WMartistmanagement. 

 Instagram: mikekarlssonlundgren

Anmälan

Först till kvarn...

Kostnader

Från 4865:- (inkl. kost och logi)

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Fotografikurs Stilleben - Mike Karlsson Lundgren Kursen är tyvärr inställd pga Covid 19-/ Coronapandemin.

Skurups Folkhögskola

Skurups Folkhögskola

Låt dig inspireras på Skurups folkhögskolas sommarkurser!

Skurups Folkhögskola erbjuder sommarkurser i en kreativ miljö, där kunskaper förmedlas och utbyts.  Vi startar upp sommaren med en varierande samling kurser, med en önskan om att kunna erbjuda något för alla. Under kurserna bor vi naturligtvis i den kreativa...


Läs mer och visa alla kurser med Skurups Folkhögskola

Kontaktuppgifter till Skurups Folkhögskola

Skurups Folkhögskola

Recensioner
Bli den första att recensera Fotografikurs Stilleben - Mike Karlsson Lundgren Kursen är tyvärr inställd pga Covid 19-/ Coronapandemin!

Liknande kurser