Visa kurser.se som: Mobil

Basal Kroppskännedom - Hur gör du när du rör dig? OBS! Fåtal platser kvar.

Skurups Folkhögskola
Kursinformation
Skurup
5 dagar

Kursbeskrivning

Utforska din hållning, hur du rör dig och samspelet mellan kropp och själ – genom lugna övningar, meditation och reflektion. 

Livets händelser lämnar avtryck i kroppen – utan att vi alltid är medvetna om det.

Efter en stukad fot eller ett skadat knä börjar vi kanske gå annorlunda. Vid stress och prestationskrav kan axlarna dra sig uppåt och käkarna pressas ihop. Olika känslor påverkar vår andning och om vi känner oss nere kanske vi sjunker ihop lite i hållningen. Den här typen av förändringar kan vara tillfälliga. Men ibland blir de till nya vanemönster, med spända muskler, överbelastade leder, smärta och ytlig andning som följd.

Övningar i Basal Kroppskännedom (BK) handlar om att utforska, upptäcka och bli medveten om ditt rörelse-, hållnings- och andningsmönster – för att därigenom också vid behov kunna utveckla och förändra det.

Basal Kroppskännedom kan vävas in i både vardagsaktiviteter, friskvård, idrott och rehab – och berör både kropp och själ. Syftet är att upptäcka och stärka inneboende resurser; att lära känna din kropp och dig själv. Och därigenom öka din förmåga till återhämtning och vila, samt skapa kraft och energi. 

Basal Kroppskännedom är en fysioterapeutisk/sjukgymnastisk, vetenskapligt beprövad metod som funnits i Sverige sedan 1980-talet. 

Kursinnehåll:

  • Övningar i Basal Kroppskännedom (BK) i stående, sittande och liggande
    • Hållning, andning, balans och inre stabilitet är i fokus.
  • Meditation, där vi söker närvaro i kroppen och andningen
  • Reflektion
  • Grundläggande teorier i BK – utifrån önskemål från deltagarna, men t ex. om:
    • Hur kroppen kan vara en resurs till ökad självkänsla, självmedkänsla (compassion) och närvaro i livet.
    • Hur vår kropp reagerar på stress och hur kroppslig närvaro kan påverka och minska stressreaktioner.Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Hur påverkar COVID-19 denna kurs?

Vi på kurser.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många kurser ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om en kurs påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Målgrupp

På den här kursen behövs inga förkunskaper, välkommen precis som du är!

Kursledare

Anna Sannum Karlsson är leg. Fysioterapeut och har arbetat med Basal Kroppskännedom (BK) inom hälso- och sjukvård i mer än 20 år. Genom åren har hon mött många människor som fått hjälp till ökad livskvalité genom att öva BK. Anna ingår i den nationella lärargruppen för Basal Kroppskännedom (IBK). Som lärare utbildar hon fysioterapeuteroch ingår också i det internationella nätverket för Body Awareness (IABBAT). 

Anna har stort engagemang för att sprida kunskap och erfarenheter om BK till en bredare målgrupp, även utanför hälso- och sjukvården, och erbjuder sedan en tid tillbaka friskvårdsgrupper.

Kostnader

Kursen kostar från  4965 kr (inkl. helpension och del i dubbelrum).

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Basal Kroppskännedom - Hur gör du när du rör dig? OBS! Fåtal platser kvar..

Skurups Folkhögskola

Låt dig inspireras på Skurups folkhögskolas sommarkurser!

Skurups Folkhögskola erbjuder sommarkurser i en kreativ miljö, där kunskaper förmedlas och utbyts.  Vi startar upp sommaren med en varierande samling kurser, med en önskan om att kunna erbjuda något för alla. Under kurserna bor vi naturligtvis i den kreativa...


Läs mer och visa alla kurser med Skurups Folkhögskola

Kontaktuppgifter till Skurups Folkhögskola

Skurups Folkhögskola

Skurup

Tel: 0411-5589 00
sommar.skurupsfolkhogskola.se

Recensioner
Bli den första att recensera Basal Kroppskännedom - Hur gör du när du rör dig? OBS! Fåtal platser kvar.!
Intresseanmälan

För att få mer information om Basal Kroppskännedom - Hur gör du när du rör dig? OBS! Fåtal platser kvar., fyll i följande uppgifter: