Visa kurser.se som: Mobil

Att teckna serier - grundkurs

Skurups Folkhögskola
Kursinformation
Skurup
5 dagar
2021-07-05

Kursbeskrivning

En femdagars grundkurs i den ädla konsten att teckna serier. Vi ritar och berättar på det traditionella sättet med papper och penna. Vilken sorts serie vill man göra - äventyr, humor, politik...?

Att teckna serier är både den enklaste och svåraste konstformen man kan ägna sig åt. Enklast för att man behöver bara papper, penna och tid. Men svårast för att det kräver att man kan rita och skriva utan att det märks, bara berättelsen skall märkas. Man står inför många val. Vilken sorts serie vill man göra - en äventyrsserie, humorserie, politisk satir eller något självbiografiskt? Men oavsett genre så är grunden densamma. Under kursen tittar vi närmare på och testar seriens grundelement: idé, manus, skiss, tusch och textning. Vi tittar även på de gamla och nya mästarna inom seriekonsten för inspiration och vägledning. 

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Hur påverkar COVID-19 denna kurs?

Vi på kurser.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många kurser ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om en kurs påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Målgrupp

Vana att skriva och teckna är en fördel. Men framförallt en brinnande lust att berätta i ord och bild (serieform). De som gjort serier innan får gärna ta med dessa för bedömning.

Kursledare

Knut Larsson (född 1972) är serietecknare, illustratör och filmskapare. Han debuterade i Galago 1996 och har sedan dess kommit ut med sju serieböcker, flertalet på Kartago förlag. Den senaste boken Aniara, en fri tolkning av Harry Martinsons rymdepos, belönades med Serieakademins pris Adamsonstatyetten. Knut Larsson har undervisat på Serieskolan i Malmö, HDK i Göteborg och på Konstfack i Stockholm. Han bor med fru och dotter i Stockholm. 

Mer info om sommarkursen

Du kommer behöva en del material till kursen. Efter anmälan mailas en materiallista.

Kostnader

Kursen kostar från 4965 kr (inkl. helpension och del i dubbelrum).

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Att teckna serier - grundkurs .

Skurups Folkhögskola

Låt dig inspireras på Skurups folkhögskolas sommarkurser!

Skurups Folkhögskola erbjuder sommarkurser i en kreativ miljö, där kunskaper förmedlas och utbyts.  Vi startar upp sommaren med en varierande samling kurser, med en önskan om att kunna erbjuda något för alla. Under kurserna bor vi naturligtvis i den kreativa...


Läs mer och visa alla kurser med Skurups Folkhögskola

Kontaktuppgifter till Skurups Folkhögskola

Skurups Folkhögskola

Recensioner
Bli den första att recensera Att teckna serier - grundkurs !
Intresseanmälan

För att få mer information om Att teckna serier - grundkurs , fyll i följande uppgifter: