Visa kurser.se som: Mobil

Skrivarkurs - Med prisbelönta författare

Skrivcafé AB
Kursinformation
Distans
3 timmar
Första onsdagen varje månad!
149 SEK inkl. moms
Svenska
Författarkvällar

Kursbeskrivning

Skrivarkurs med Sveriges författarelit

Skrivarkursen hålls första onsdagen varje månad och du får utveckla ditt skrivande tillsammans med författare som Jens Lapidus, Arne Dahl och Anna Jansson. Olika ämnen behandlas, du får utbildning, arbeta på olika övningar, effektiv skrivtid och möjlighet att diskutera övningstexterna i små virtuella grupper. Du kan jobba på nya eller befintliga projekt. Varje pass är till för dig och din utveckling och det ska vara en rolig och inspirerande plats oavsett din skrivarbakgrund.

Bästa sättet att skapa en skrivrutin för dig som inte får tummen ur eller får prestationsångest när du väl ska sätta dig och skriva.

Bli gärna medlem kostnadsfritt, följ oss eller skriv upp dig på vårt nyhetsbrev.


Hur påverkar COVID-19 denna kurs?

Vi på kurser.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många kurser ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om en kurs påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Målgrupp

För alla som har författardrömmar, gillar att skriva, söker en skrivrutin och en skrivande gemenskap.

Vi är ett snällt skrivcommunity där alla är välkomna oavsett erfarenhet och
du väljer  själv om du vill vara med i gruppdiskussionerna och hur aktiv du vill vara.

Kursinnehåll

Skrivarkursen upplägg:

  • Olika ämnen varje caféträff
  • Övningar
  • Dedikerad skrivtid
  • Valfri textdiskussion i virtuella grupper om 3-4 personer

Upplägg

Efter anmälan får du ett mail med information om passet, inloggning och hur du använder zoom. Önskar du teknisk vägledning kontaktar du Skrivcafé

Kostnader

149 kr

Kursledare

På plats finns alltid Skrivcafé som presenterar kvällens övningar och finns med som tekniskt stöd. Vi använder Zoom som är användarvänligt även för den som inte är van med videomöten. Om du ändå känner dig osäker är du varmt välkommen en kvart innan passet för att testa din teknik i lugn och ro.

Författare 2022

Författarkvällarna leds av:


Anna Jansson "Hållbara karaktärer - Vi bygger en historia"
Onsdag 8 december
Anna Jansson är en av våra mest älskade författare! Hennes böcker har sålts i över fem miljoner exemplar bara i Sverige och har översatts till mer än 20 språk. Böckerna om Maria Wern har gjort succé som tv-serie och film med Eva Röse i huvudrollen och har visats i 38 länder.

Arne Dahl "Kompositionen av en kriminalroman"
Onsdag 5 januari
Flerfaldigt internationellt prisbelönt och författaren till tjugo kriminalromaner i tre serier. Det började med sviten om A-gruppen, som i elva romaner kombinerar välskriven underhållning med en undersökning av förändringarna i det svenska samhällsklimatet kring millennieskiftet.

Kristina Sigunsdotter "Skriv en barnbok på en kväll"
Onsdag 2 februari
Vinnaren av Augustpriset 2020 för årets svenska barn och ungdomsbok för boken ”Humlan Hanssons hemligheter”. Med hjälp av roliga och nytänkande övningar hjälper Kristina dig att skriva ett första utkast till en barnbok, från början till slut.

Jens Lapidus "Konsten att skriva spänning"
Onsdag 2 mars
2006 debuterade han med Snabba cash, som blev en av 2000-talets mest omtalade och sålda böcker. Snabba cash har sålts till över trettio länder, däribland USA och England. 2021 återvände han till spänningsscenen med Paradise city och under kvällens pass kommer han lära dig om att skriva spänning.

Jenny Fagerlund "Miljöbeskrivningar som fungerar"
Onsdag 6 april
Jenny har skrivit sex böcker inom genren feelgood. Böckerna har sålts till flertalet länder och blivit nominerade till flera priser, bland annat Årets Ljudbok i Storytel Awards samt Årets Feelgood 2021. Ikväll ska hon prata om att skriva miljöer fastnar hos läsaren.

Kerstin Önnebo "Best of Skrivarpodden"
Onsdag 1 juni
Kerstin driver till vardags succépodden "Skrivarpodden" som utsets till bästa skrivrelaterade podcast. Över åren har mängder med välkända författare gästat podden och ikväll kommer du få ta del av det bästa av alla Skrivarpoddens avsnitt. 

Tove Folkesson "Hitta din unika röst"
Onsdag 3 augusti
Tove har fått stort erkännande för sin trilogi som inleddes med Kalmars jägarinnor och mottagit flera priser för sina böcker, bl.a. SvD:s litteraturpris Signe Ekblad-Eldhs pris samt Aftonbladets litteraturpris. Ikväll kommer hon prata om hur du hittar din unika röst som författare. 

Rafael Edholm "Skriva för TV och Film"
Onsdag 7 september
Rafael Edholm är en svensk skådespelare, regissör, manusförfattare och tidigare fotomodell. Med sin erfarenhet inom mängder med olika roller inom TV och Film kommer detta pass bli något alldeles speciellt. Han har skrivit manus till bl.a. Veni Vedi Vici samt medverkat i flertalet kända filmer.

Lina Areklew "Cliffhangers"
Onsdag 5 oktober
Förra året släppte Lina sin hyllade debutroman "Ur askan". På detta pass kommer Lina prata om att skriva cliffhangers. Hur du får dina läsare att inte kunna vänta på vad som ska komma härnäst.

Monika Fagerholm - Skriv en novell på en kväll
Onsdag 2 november
Bara år 2020 vann Monika priserna "Nordiska rådets litteraturpris", "Selma Lagerlöfs litteraturpris" och "Tollanderska priset". Efter kvällens pass kommer du förhoppningsvis ha skrivit första utkastet på en ny skrivit novell. Även perfekt för dig som vill kickstarta NaNoWriMo

Martin Svensson "Skriva självbiografiskt"
Onsdag 7 december
Martin är författaren och journalisten som ligger bakom självbiografierna till kändisar som bl.a. Alexander "The Mauler" Gustafsson, Samantha Fox, Charlotte Perelli och Guns N' Roses trummis Matt Sorum

Biljetter

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Skrivarkurs - Med prisbelönta författare.

Recensioner

Snittbetyg: 4,9

Baseras på 45 recensioner.

Gun Renström
Tack Arne Dahl för en givande kväll! Du hade ett väl genomarbetat program, så att vi skulle få ut så mycket som möjligt av kursen. Jag hoppas att du kommer tillbaka till Skrivcafé.
Annette
Givande skrivövningar, till exempel inventering av mitt förråd och att möta mig själv i en annan tid. Det gav uppslag och perspektiv. Trevlig stämning och bra utbyte i mindre grupp.
Helen Magnusson
Mycket bra övningar. Bland annat var förrådsrensningen intressant och kanske lite skrämmande. Lätt att släppa på prestigen med Annas vägledning.

Skrivcafé AB

Gymmet för dig som skriver - Skrivarkurser varje onsdag

Många människor sitter hemma med fantastiska bokidéer men hittar inte tid för sitt skrivande. Därför skapade vi en plats med syfte att minska din skrivångest och hjälpa dig att skapa en skrivrutin. Vi håller skrivworkshops varje onsdag mellan 18.00-21.00 online....


Läs mer och visa alla kurser med Skrivcafé AB
Recensioner
Kursrecensioner
(4,9)
Baseras på 45 recensioner.
Läs recensioner
Arrangörsrecensioner
(4,7)
Baseras på 83 recensioner.
Läs recensioner
Intresseanmälan

För att få mer information om Skrivarkurs - Med prisbelönta författare, fyll i följande uppgifter: