Visa kurser.se som: Mobil

Vedic Art. Målarkurs som väcker skaparlusten. Grundkurs. Fortsättningskurs.

Skaparladan
Kursinformation
Norrtälje
3- 6,5 dagar
2021-08-27 10:00
3 500 - 4 250 SEK

Kursbeskrivning

Vedic Art Grundkurser och fortsättningskurser

Vedic Art är en modern svensk metod, utarbetad av konstnären Curt Källman, för att väcka skaparlusten och utveckla skapandet både hos nybörjare och etablerade konstnärer. I kurserna låter vi skapandet ske av sig självt, naturligt och enkelt, inifrån och ut. Det handlar inte om att måla på ett speciellt sätt, med en viss färg eller att pådyvlas olika målartekniker. Vedic Art består av 17 principer – verktyg som motverkar prestationskrav och som även  kan hjälpa till att lösa upp olika kreativa blockeringar.

Våra Vedic Art-kurser har vi delat upp i tre delar på respektive grund- och fortsättningsnivå. På Grundkurs 1 går vi igenom princip 1 till 5. På Grundkurs 2 går vi igenom princip 6 till 11. På Grundkurs 3 går vi igenom princip 12 till 17. På fortsättningskurserna arbetar vi vidare med principerna och dess tillägg.

Det tar tre helgkurser eller en veckokurs att gå igenom alla 17 principer. Har du gått igenom några principer någon annanstans än i Skaparladan fortsätter du från där du är.

vedic art Kurs skaparladan

Plats: Skaparladan, Rådmansö, Roslagen, 60 minuter norr om Stockholm.

För mer information om målarkursen, vänligen skicka en intresseanmälan!

Hur påverkar COVID-19 denna kurs?

Vi på kurser.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många kurser ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om en kurs påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Målgrupp

Inga förkunskapskrav krävs för Grundkursen. För dig som tidigare gått Grundkursen i Vedic Art fortsätter du där du är eller påbörjar Fortsättningskursen.

Kursen är:

  • För dig som vill börja måla, målar eller har målat tidigare men tappat lusten.
  • För dig med starka prestationskrav som lägger krokben för glädjen i skapandet.
  • För dig som är nyfiken på Vedic Art

måla roslagen

Rådmansö

Vedic Art

Kika gärna på en film inifrån Skaparladan

Sök på YouTube på ordet - Skaparladan - så hittar du en film från en av våra kurser. Då ser du också ungefär hur det ser ut i ateljén.

Kommentarer från deltagare

Tack, ni är bäst! 
/Charlotte 

Jag är så otroligt glad över att jag fick chansen att vara med på en kurs som sticker ut från alla andra målarkurser i både upplägg och innehåll. Det blev en riktig kickstart för mig attsätta igång med att måla igen. Jag är grymt impad över hur du lyckades guida oss ochskapa så mycket mening, kraft och tillåtande kreativt klimat. Det kändes som om alla varmed utifrån sina förutsättningar och på sina villkor - alla sedda och lyfta av dig. Så tack föratt du gjorde det så proffsigt, innerligt, personligt, utvecklande och roligt!
/Lena

Helt magisk helg! Vilka verk vi har skapat❣️/Mardjan
Så härligt inspirerande! Ett äventyr jag nu pratar med alla i min närhet om - skulle unna alla vara med om detta 💜
/Eva

Vi har inte landat!!! Vi flyger högt, burna av all glädje, energi och upptäckarlusta ni delade så generöst och fantastiskt inspirerande och livsbejakande. Tack för underbara dagar.
/IsabelLängtar tillbaka... till målarbubblan, den sköna platsen och fina stämningen!
/Linda

Åååååh, vad jag saknar Er och Ladan!!!
/Helena

Är fortfarande i nån skön, lite groovy, Skaparladan-känsla, som om min ´syn´ vidgats något, som om min ´kropp´ landat något. Fan vad glad jag är att ni finns och skapat detta kreativa paradis, bästaste Jonna och Peppe!

/Christina

Tack för underbara dagar! Trodde inte att jag kunde vara så inne i mig själv... Vi ses igen!
/Jenny

Tack för en underbar kurs och ett fantastiskt slut på detta år.
/Kram Annika & David

Skaparladan är en fantastisk kreativt och generös oas! Tack för en underbar skaparhelg! ♥ 
/Marie-Louise

Tack bästa Jonna o Peppe! Ni ger en verkligen kraft! Mår så otroligt bra när jag är hos Er. Den positiva energi Ni utstrålar är verkligen en underverksinjektion. Har aldrig känt något liknande i mitt 66 åriga liv. Idag när jag tittade på en av de tavlor jag ägt i 15 år så ser jag något nytt. Ni har även lärt mig att se in i målningar o hitta nya  upplevelser.
/Stora kramar från Kerstin

Tack för en riktigt härlig målarhelg! Fantastisk miljö att få vara i. 😊
/Eva-Lotta

Tack för inspirerande helg i härlig miljö💛 . Vädret på topp! Och det bästa av allt..kvällsmålningen😊😊/Pernilla 

När jag var sju år mötte jag "K". Hon kom in i mitt liv som en färgklick, stark, öppen, kreativ, stort hår med mycket färg och och hon pratade med stora rörelser. Jag blev överlycklig, skulle få lära mig att måla. Första gången hon kom fram till mig så stod hon länge bakom mig, jag blev alldeles rusig och lite nervös… vad skulle hon säga… vad ?? Hon sa inget, bara gick.
Lilla jag satt och tänkte att hon nog tyckte det var fint, men ville inte störa. Eller ?
Nästa gång, då hade jag ritat ett helt landskap, med vattenfärg, de stora puckarna med olika färger blandades på pappret, jag var så glad….så stod hon där … alldeles tyst….. Sen sa hon, "Jaha, här sitter du och försöker, men du ska nog inte måla sånt, det kan du inte."

Jag målade inte mer. 45 år senare kommer jag till Skaparladan, en solig dag. Efter 2,5 dag på Lågarö sitter jag i mitt kök, målar på allt jag hittar. Jag hittade just en burk som såg ful ut, nu är det fylld med färg. Mina vuxna döttrar och min man bara häpnade igår när jag visade vad jag målat. Inga kommentarer annat än MEN ÅH, så underbart! Den vill jag ha, och den .. Och den ! Så fyllt med kärlek.

Jag är nu i full färd med att planera för nästa och nästa tillfälle hos er, min man vill komma med.
Ibland räcker inte orden till, men jag hoppas att ni känner vad dessa 4 bokstäver innehåller… av hela mitt hjärta, TACK!
/Johanna

Boende i Skaparladan

Det finns fyra rum att hyra i Skaparladan – två dubbelrum och två enkelrum. De har tillgång till gemensamt kök och fräscht badrum. Pris 450-900 kr/natt. 

Rum i Skaparladan

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Vedic Art. Målarkurs som väcker skaparlusten. Grundkurs. Fortsättningskurs..

Skaparladan

Skaparladan

   VI SER MÅLERIET SOM ETT ÄVENTYR ATT UPPLEVA! INTE ETT PROBLEM ATT LÖSA Målarkurser året runt! Kom och upptäck ett nytt språk och njut av ett fritt skapande genom att pröva, öva och leka samtidigt som du utvecklar ditt...


Läs mer och visa alla kurser med Skaparladan

Kontaktuppgifter till Skaparladan

Skaparladan

Knösgårdens väg 6
761 94 Norrtälje, Roslagen

Recensioner
Bli den första att recensera Vedic Art. Målarkurs som väcker skaparlusten. Grundkurs. Fortsättningskurs.!
Intresseanmälan

För att få mer information om Vedic Art. Målarkurs som väcker skaparlusten. Grundkurs. Fortsättningskurs., fyll i följande uppgifter: