Visa kurser.se som: Mobil

Vi gör just nu en uppföljande undersökning gällande hur COVID-19 har påverkat och fortsätter att påverka hur och om du väljer att gå en kurs. Vi är så tacksamma om du vill svara på våra frågor. Gå till undersökningen!

VHF/SRC-intyg - Intensivkurs

Sjösportskolan
Kursinformation
Göteborg, Stockholm, Västerås
1 dag
1 150 SEK

Kursbeskrivning

VHF-intyg

VHF intyg, båtradio, stockholmradioKursen lär dig att använda VHF-radio på ett korrekt sätt. Du lär dig också hur man kommunicerar med andra och att använda VHF:en i nödsituationer. Efter kursen gör du provet som leder fram till ditt VHF-intyg.

På denna kurs (som ges på hos Sjösportskolan i Göteborg eller Västervik eller hos Stockholmradio på Karlavägen Stockholm), lär du dig vilka regler som gäller för radiotrafiken, hur du kan använda dig av olika kanaler samt många detaljer kring nödtrafik. Vi kommer också om möjligt att gå in i Stockholm Radios kommunikationscentral och se hur alla samtal hanteras alternativt kalla upp dem på radio för att tala med en operatör.

VHF-läroboken kommer att skickas ut till dig före kursstart så att du kan förbereda dig inför kursdagen.

Efter det skriftliga provet som avslutar kursen får du ditt VHF-intyg, även kallat Short Range Certificate, vilket ger dig rätt till att ansöka om tillstånd för VHF-radio.

Mer info om VHF/SRC

För att få använda VHF-radio krävs det internationella VHF-certifikatet/SRC. Certifikatet är ofta ett krav om du hyr båt i Medelhavet. Sjösportskolan erbjuder en dags snabbkurs i VHF/SRC.

Kursen innehåller: praktiska övningar med nöd-, il- och varningsanrop och bokstavering. Vi går igenom trafikteknik, GMDSS /DSC och hur sjöräddning är organiserad i Sverige och utomlands. Kursen följer NFB’s kursplan och avslutas med uppskrivning för certifikatet.

Hur påverkar COVID-19 denna kurs?

Vi på kurser.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många kurser ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om en kurs påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Kursintyg

SRC examensskrivningen skrivs i anslutning till kursen

Kostnader

1 195 kr inkl moms i kursavgift.

170 kr tillkommer för boken "VHF till Sjöss"

500 kr betalas direkt till förrättaren vid uppskrivning.

Recensioner

Snittbetyg: 4,2

Baseras på 6 recensioner.

Anders
(5)
Kursen täckte det mesta och var pedagogiskt upplagd. Schemat var effektivt. Det var bra att få prova på riktiga anrop. Jag vill gärna gå Förarintyg och Kustskepparintyg på Sjösportskolan.
CL
(4)
Kunnig, lättsam och tydlig instruktör. Bra organiserad och bra struktur. Det var nyttigt och trevligt att gå kursen. Absolut jättefina lokaler. jag vill gärna gå fler kurser hos Sjösportskolan.
Leif
(4)
Nytt, bra och lärorikt upplägg.

Sjösportskolan

Sjöklar Kustakademi

Välkommen till Sjösportskolan - en erfaren nykomling! 

Sjösportskolan har över 40 års erfarenhet av båtlivsutbildning. Detta då Sjösportskolan i Långedrag och Svenska Båtskolan i Stockholm 2012 gick samman och bildade Sjöklar Kustakademi. År 2015 bytte vi namn igen till Sjösportskolan. – Vi skapar en modern båtskola med hög kompetens...


Läs mer och visa alla kurser med Sjösportskolan

Kontaktuppgifter till Sjösportskolan

Sjösportskolan

Talattagatan 22
426 76 Västra Frölunda

Recensioner
Kursrecensioner
(4,2)
Baseras på 6 recensioner.
Läs recensioner
Arrangörsrecensioner
(4,4)
Baseras på 59 recensioner.
Läs recensioner

Liknande kurser