Visa kurser.se som: Mobil

VHF/SRC-intyg - Intensivkurs

Sjösportskolan
Kursinformation
Göteborg, Stockholm
1 dag
2022-12-04
1 195 SEK

Kursbeskrivning

VHF/SRC-intyg

VHF intyg, båtradio, stockholmradioKursen lär dig att använda VHF-radio på ett korrekt sätt. Du lär dig också hur man kommunicerar med andra och att använda VHF:en i nödsituationer. Efter kursen gör du provet som leder fram till ditt VHF/SRC-intyg.

På denna kurs lär du dig vilka regler som gäller för radiotrafiken, hur du kan använda dig av olika kanaler samt många detaljer kring nödtrafik. .

Efter det skriftliga provet som avslutar kursen får du ditt VHF/SRC-intyg vilket ger dig rätt till att ansöka om tillstånd för VHF-radio.

Mer info om VHF/SRC

För att få använda VHF-radio krävs det internationella VHF-certifikatet/SRC. Certifikatet är ofta ett krav om du hyr båt i Medelhavet. Sjösportskolan erbjuder en dags snabbkurs i VHF/SRC.

Kursen innehåller: praktiska övningar med nöd-, il- och varningsanrop och bokstavering. Vi går igenom trafikteknik, GMDSS /DSC och hur sjöräddning är organiserad i Sverige och utomlands. Kursen följer NFB’s kursplan och avslutas med uppskrivning för certifikatet.

Kursintyg

Kursen följer NFB:s kursplan och avslutas med prov för certifikatet. Kostnad för förhöret är 625 kr.

Kostnader

Kursavgift: 1 195 kr inkl moms.

170 kr tillkommer för boken "VHF till Sjöss"

625 kr betalas direkt till förrättaren vid uppskrivning.

Recensioner

Snittbetyg: 4,2

Baseras på 6 recensioner.

Anders
Kursen täckte det mesta och var pedagogiskt upplagd. Schemat var effektivt. Det var bra att få prova på riktiga anrop. Jag vill gärna gå Förarintyg och Kustskepparintyg på Sjösportskolan.
CL
Kunnig, lättsam och tydlig instruktör. Bra organiserad och bra struktur. Det var nyttigt och trevligt att gå kursen. Absolut jättefina lokaler. jag vill gärna gå fler kurser hos Sjösportskolan.
Leif
Nytt, bra och lärorikt upplägg.

Sjösportskolan

Sjöklar Kustakademi

Välkommen till Sjösportskolan - en erfaren nykomling! 

Sjösportskolan har över 40 års erfarenhet av båtlivsutbildning. Detta då Sjösportskolan i Långedrag och Svenska Båtskolan i Stockholm 2012 gick samman och bildade Sjöklar Kustakademi. År 2015 bytte vi namn igen till Sjösportskolan. – Vi skapar en modern båtskola med hög kompetens...


Läs mer och visa alla kurser med Sjösportskolan

Kontaktuppgifter till Sjösportskolan

Sjösportskolan

Talattagatan 22
426 76 Västra Frölunda


Recensioner
Kursrecensioner
(4,2)
Baseras på 6 recensioner.
Läs recensioner
Arrangörsrecensioner
(4,4)
Baseras på 59 recensioner.
Läs recensioner