Visa kurser.se som: Mobil

Hohoho! 🎅 NedrĂ€kningen till jul har börjat! Det firar vi pĂ„ kurser.se med en klurig jultĂ€vling. LĂ€s mer hĂ€r.

Sjösportskolan

Kurser för ditt båtliv

Utifrån basen i Långedrag har Sjösportskolan organiserat kurser och seglingsevenemang för privatpersoner och företag sedan 1967. Sjösportskolan erbjuder ett brett utbud av kurser inom båtliv.

Sjosportskolan_Bild3Det finns intensivkurser för alltifrån grunderna (Förarintyg, Högfartsintyg, Kustskepparintyg) till mer avancerade yrkeskurserna (Fartygsbefälsexamen, Maskinbefälsexamen och Master of Yachts).

Hos oss kan kursdeltagare, både nybörjare och proffs, utbildas efter egna förutsättningar och fortsätta att drömma om större äventyr till havs.

Sjösportskolan är även bokförlag och utger bland annat "Kurs och Bäring". Charter och företagssegling arrangeras i Sverige, Medelhavet och Västindien med egna båtar i storlek 39-65 fot.

Sjösportskolan kurslokaler, kontor och marina ligger i Sjöräddningshuset i Långedrag med fantastisk utsikt över Göteborgs hamninlopp.

Båtkurser  Se alla båtkurser hos Sjösportskolan


Intervju med tidigare kursdeltagare 

När Björn Wettergård köpte en båt tillsammans med en kompis blev han förvånad över hur mycket kunskap han saknade. Med kursen Förarintyg intensivkurs gav Sjösportskolan honom all den kunskap som han behövde för att ta sig runt i skärgården. Det som fick honom att välja Sjösportskolan var upplägget, de goda recensionerna och priset på kursen.

”Jag hittade Sjösportskolan på kurser.se och vi tyckte kursupplägget och priset var väldigt bra. Dessutom fanns bra recensioner av Sjösportskolan på nätet.”

Tidigare var Björn ofta ute på sjön med sin pappa och inför sommaren 2007 köpte han en båt tillsammans med en kompis. Han trodde att han hade all kunskap som behövdes för att ta sig runt i Stockholms skärgård.  Det tog inte lång tid innan han försattes i situationer där han inte helt visste vilka regler som gällde och hur han skulle agera, till exempel vem som har väjningsplikt och vad ett nordmärke är? Björn behövde också mer praktiska tips, som hur man ankrar i bäst.

Vad lärde du dig på kursen?
– Jag lärde mig väldigt mycket på kort tid. Navigation är kanske det som jag kände var den viktigaste biten. Kursen tog också upp viktiga saker som sjöregler, sjömärken och sjömannaskap med mera. Framförallt fick man mycket teoretisk kunskap som man kunde praktisera i verkligheten när man var ute med båten. Att översätta teorin till praktik har varit väldigt lärorikt, säger Björn.

Varför valde du Svenska Båtskolan?
– Jag valde Sjösportskolan för att deras kursupplägg passade mig. Jag har ont om tid och tyckte intensivutbildningen var kanon. Att kursen hade ett bra pris och att Sjösportskolan hade många positiva recensioner var kanske det som fick mig att bestämma mig för just Svenska Båtskolan.

Hur använder du de kunskaperna idag?
– Jag använder kunskaperna varje gång jag är ute med min båt och jag går ofta tillbaka till kurslitteraturen om jag känner mig osäker. Jag tycker absolut att alla som har båt eller brukar vara med ute till sjöss borde gå förarintygsutbildningen. Lika väl som att man behöver veta trafikreglerna när man kör bil bör man veta vad som gäller till sjöss.

Hur gick undervisningen till?
– Undervisningen hölls i en trevlig lokal vid vattnet och vi var totalt 10 kursdeltagare vad jag kan minnas. Undervisningen leddes av en erfaren lärare som kombinerade teori och praktiska övningar på ett bra sätt. 
LÀs mer om Förarintyg
LĂ€s mer om Kustskepparintyg - intensivkurs
Vill du inspireras?
Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få kurstips med spännande innehåll direkt i brevlådan.