Visa kurser.se som: Mobil

Handhavande snabba fartyg

Sjösportskolan
Kursinformation
Göteborg
4 dagar
13 600 SEK

Kursbeskrivning

Handhavande av snabba fartyg (HSF) - Intensivkurs

För att få köra snabbare än 35 knop yrkesmässigt krävs ett särskilt utbildningsbevis. Sjösportskolan och Chalmers i samarbete erbjuder en intensivkurs där Transportstyrelsens föreskrivna moment ingår. Kursen är till stor del praktiska övningar ute till havs och i högfartssimulator. Kan med fördel kombineras med internationella RIB Master utbildning! Som kursbåtar använder vi alltid minst två olika sorters båttyper, så att deltagarna får känna på hur olika skrov- och motortyper uppför sig i sjön.

HSF: Handhavande snabba fartyg 

Handhavande av snabba fartygKursen Handhavande av snabba fartyg ger dig rätt att köra kommersiellt i över 35 knop.

Handhavande av snabba fartyg passar dig som vill lära dig navigera och köra båt i höga hastigheter. Både kommersiellt och på fritiden. Efter godkänt resultat erhålls ett yrkescertifikat som ger dig rätt att framföra fartyg kommersiellt med en fartkapacitet av 35 knop eller mer.

75 % av tiden läggs på praktik i båten för att befästa kunskaperna från den inledande teorin.
Vi lägger stor vikt på säkerhet genom hela utbildningen och prövar också din förmåga att hantera spelade nödsituationer.

Kurstider veckokurs:
Måndag 9-17, tisdag 9-18, onsdag 9-23 och torsdag 9-16.
Kurstider helgkurs:
Lördag 9-17, söndag 9-18, lördag 9-23 och söndag 9-16.

Kurslängd: 40 timmar under 4 dagar.

Hur påverkar COVID-19 denna kurs?

Vi på kurser.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många kurser ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om en kurs påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Målgrupp

Du bör ha god körvana samt känna trygghet med att arbeta med sjökort och bestick. För att erhålla utbildningscertifikat efter genomförd utbildning med godkänt resultat skall du ha Fartygsbefäl Klass 8 samt giltigt läkarintyg för sjögående personal.

Kursintyg

Efter kursen erhålls ett kursbevis. Detta kursbevis används sedan för att söka certifikat för handhavande av snabba fartyg hos transportstyrelesn. Transportstyrelsen tar en handläggningsavgift på 1100 kr för utfärdandet av certifikatet.

Kostnader

Totalpris för både den teoretiska och den praktiska delen av kursen samt kursmaterial och radarövningar: 13 600 kronor inkl. moms. I kurspriset ingår: Lunch, middag (vid kvällspassen) samt fika varje dag. Du får låna flytoverall och flytväst.

För den som vill ha RIB-Master certifikatet tillkommer 2 145 kronor. 

Sjösportskolan

Sjöklar Kustakademi

Välkommen till Sjösportskolan - en erfaren nykomling! 

Sjösportskolan har över 40 års erfarenhet av båtlivsutbildning. Detta då Sjösportskolan i Långedrag och Svenska Båtskolan i Stockholm 2012 gick samman och bildade Sjöklar Kustakademi. År 2015 bytte vi namn igen till Sjösportskolan. – Vi skapar en modern båtskola med hög kompetens...


Läs mer och visa alla kurser med Sjösportskolan

Kontaktuppgifter till Sjösportskolan

Sjösportskolan

Talattagatan 22
426 76 Västra Frölunda

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Handhavande snabba fartyg!

Arrangörsrecensioner
(4,4)
Baseras på 59 recensioner.
Läs recensioner

Liknande kurser