Visa kurser.se som: Mobil

Fartygsbefäl klass 8

Sjösportskolan
Kursinformation
Göteborg
5-8 dagar
11 550 SEK

Kursbeskrivning

Fartygsbefäl klass VIII  

FartygsbefälexamenFartygsbefälsexamen är ett "behörighetsbevis" (teoretisk examen, ej "behörighet") och innehåller grundläggande men gedigen undervisning i navigation, sjömanskap, sjörätt, VHF/SRC, radar, brandskydd, ABC-sjukvård som erfordras, enligt gällande anvisningar från Sjöfartsverket.

Efter godkänd examination erhåller du Fartygsbefäls examen klass VIII  (utbildningsbevis), vilket ger behörighet att föra ett skepp om max 20 brutto i inre fart.

Sjösportskolan har intensivkurser på sex till åtta dagar (både helg och veckodagskurser finns). En och en halv dagars brand-och sjukvårdsdagar ingår.

Krav är godkänt Läkarintyg (av behörig läkare) på Transportstyrelsens formulär "läkarintyg sjöfolk".
Behörig läkare kommer till kursen.

Vi vill också rekommendera denna utbildning till alla fritidsbåtsägare som vill utveckla sitt båtlivskunnande. Många väljer Klass 8:an direkt efter Förarintyget och behöver då inte ta Kustskepparen. Den får du på köpet.

Hur påverkar COVID-19 denna kurs?

Vi på kurser.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många kurser ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om en kurs påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Målgrupp

För dig som vill arbeta på sjön eller t.ex. ta betalande gäster på mindre fartyg. 

Du måste vara 18 år för att få ut utbildningsbevis.

Kursen tar dig till en ny nivå inom ditt sjömanskap och ger dig möjligheten att arbeta professionellt på sjön. 

Kostnader

Kurspris 11 550 kronor (inkl. moms).

Avgift för kursmaterial tillkommer med 1 170 kronor (inkl. moms). Examensavgift tillkommer med 1 375 kronor (inkl. moms). Totalpris för kurs, material och examen: 14 545 kronor (inkl. moms).
Vill du ha hjälp med läkarintyg hos Sjösportskolan kostar det 600 kronor (inkl. moms) i Stockholm och 780 kr i Göteborg.

Recensioner

Snittbetyg: 4,5

Baseras på 6 recensioner.

Svante Persson
(5)
fartygsbefäll klass 8 den utb var bra lättförståd rolig bra ledare trevliga dagar bra vhf en givande tur med radarn som gav mej ett steg i rätt rikning då jad har stor nytta i mitt arbete jag rekomederar sjösportsförbundet på en skal 10 poäng MVH kanal kungen
Marie
(4)
Instruktören har varit mycket saklig och kunnig, men också riktigt rolig att lyssna på. jag har lärt mig en massa nyttigt. Särskilt praktikdelarna var lärorika, radar! Det var också en kul blandning av folk på kursen. Och vilka fina lokaler... Jag vill gå fler kurser hos er!
Pär
(4)
Först måste jag gratulera er till de superfina lokalerna i Långedrag! Instruktören var toppen, rolig och kunnig. Fast det var väldigt intensivt gjorde han det mycket givande. Radarn var mycket givande också! Tack för en fin kurs!

Sjösportskolan

Sjöklar Kustakademi

Välkommen till Sjösportskolan - en erfaren nykomling! 

Sjösportskolan har över 40 års erfarenhet av båtlivsutbildning. Detta då Sjösportskolan i Långedrag och Svenska Båtskolan i Stockholm 2012 gick samman och bildade Sjöklar Kustakademi. År 2015 bytte vi namn igen till Sjösportskolan. – Vi skapar en modern båtskola med hög kompetens...


Läs mer och visa alla kurser med Sjösportskolan

Kontaktuppgifter till Sjösportskolan

Sjösportskolan

Talattagatan 22
426 76 Västra Frölunda

Recensioner
Kursrecensioner
(4,5)
Baseras på 6 recensioner.
Läs recensioner
Arrangörsrecensioner
(4,4)
Baseras på 59 recensioner.
Läs recensioner

Liknande kurser