Visa kurser.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas din kurs? Vi samlar artiklar kring coronaviruset och utbildning samt tips för dig som ska söka kurs. Läs mer här.

Båtkortet - Intensivkurs

Sjösportskolan
Kursinformation
Göteborg, Stockholm
4 tillfällen
5 775 SEK

Kursbeskrivning

Båtkort - Förarintyg och Manöverintyg för högfartsbåt

Båtkort SjöklarMarknadens mest effektiva intensivkurs för dig som saknar Förarintyg och Manövrering av högfartsbåt.

Båtkort är en utbildning för manövrering och navigation. Utbildningen ger dig både Förarintyg och Manövrering för högfartsbåt. Dessa två intyg behöver du för att köra en båt med möjlig fart över 30 knop enligt den kommande lagen om båtkörkort.

Kursupplägg
Förarintygsdelen går på två dagar under två helger helger i rad, dvs tex lördag samt lördag kl 9 - ca 18. Manöverkursdelen sker under en helg, lördag kl 9:00–18:00, söndag kl 9:00–18.00. Se repektive kurs för datum eller maila oss.

Teoridelen av högfarten skrivs söndag em i samband med det praktiska provet, och Förarintyget skrivs efter kursen på söndag (Göteborg) och följande onsdag kl 18.00 (Stockholm).

Kursinnehåll
Kursen är praktisk och inriktad på att hantera och manövrera planande båt i hög fart (25-35 knop), men kursen innehåller även många övningar i lägre fart. Vi övar körteknik med planande båt, undanmanöver, tilläggning, man-över-bord och mycket mer. Viss teori ingår, exempelvis hur olika skrovformer påverkar en båts köregenskaper, vilken utrustning som bör finnas ombord etc. Vi diskuterar också en del viktiga miljö- och säkerhetsaspekter med avseende på båtarnas höga farter. Kursen avslutas med uppkörning för NFB:s Manöverintyg för högfartsbåt.

Kursen baseras på NFB:s anvisningar. Vi går igenom väjningsregler, sjövägsregler, utmärkning samt flytande och fasta sjömärken. Du lär dig också hur man använder en kompass och tar ut en kurs, att ta ut kurs och bäring på sjökort, att göra fart-, tid-, distans- och positionsbestämningar, att hitta känt läge samt latitud och longitud.

ICC
Förarintyg tillsammans med båtpraktik ger dig rätten till ICC <10m Power Coastal. Kostnad 780 kr.

Kursmaterial
En kostnad på 1 035 kronor för kursmaterial tillkommer. I den kostnaden ingår Förarpaket och boken "Körteknik med snabba båtar". När du bokat plats får du via e-post utvalda sidor ur boken som är bra att ha läst innan kursstart.

Kaffe, te, frukt och kakor ingår i kursavgiften.

Hur påverkar COVID-19 denna kurs?

Vi på kurser.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många kurser ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om denna kurs påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Målgrupp

Inga förkunskaper krävs.

Kostnader

5 775,-

Kursmaterial: 1 035 kronor (förarpaket samt högfartsbok)

Förhörsavgift 500 kr (betalas vid provtillfället).

ICC: 905 kr (tillval)

Sjösportskolan

Sjöklar Kustakademi

Välkommen till Sjösportskolan - en erfaren nykomling! 

Sjösportskolan har över 40 års erfarenhet av båtlivsutbildning. Detta då Sjösportskolan i Långedrag och Svenska Båtskolan i Stockholm 2012 gick samman och bildade Sjöklar Kustakademi. År 2015 bytte vi namn igen till Sjösportskolan. – Vi skapar en modern båtskola med hög kompetens...


Läs mer och visa alla kurser med Sjösportskolan

Kontaktuppgifter till Sjösportskolan

Sjösportskolan

Talattagatan 22
426 76 Västra Frölunda

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Båtkortet - Intensivkurs!

Arrangörsrecensioner
(4,4)
Baseras på 59 recensioner.
Läs recensioner

Liknande kurser