Utsjöskeppare Göteborg

Sjöskolan Göteborg
Kursinformation
Göteborg
4 dagar
3 850 SEK Momsfri
utsjöskeppare

Kursbeskrivning

Utsjöskeppare för långseglaren

Utsjöskepparintyg Göteborg är utbildningen där vi lär dig allt du behöver veta om tidvatten och strömmar, för dig som planerar segla utanför Sveriges farvatten. Vi går igenom förberedelser av båten, besättningen och den tänkta budgeten.

Sjökort, pilotböcker och hur du planerar rutter med hjälp av kunskap om rådande vindar och strömmar vid olika tider på året är ovärderliga kunskaper.

Vi lägger en hel del tid på att ge dig en god förståelse för tidvattnets effekter på din tänka färd, och vad du skall tänka dig på. Tidvattnet är en kraft att se till att du får med dig och inte emot dig.

Vi använder ett övningssjökort över Engelska kanalen och planerar en färd från Dover längs engelska sydkusten till Eastbourne, och sedan över till franska sidan och med går vi genom grundligt regel 10 i det internationella regelverket Colregs.

Säkerhet

Säkerheten är en viktig del av planeringen, så vi går genom säkerhets- och nödutrustning, ser närmare på vad som finns i en livflotte, provsmakar nödprovianten och funderar över placeringen av livflotten på olika båtar.

Förutom att läraren delar med sig av sina erfarenheter, får du en chans att diskutera med likasinnade och bygga ditt eget nätverk inför din långfärd.

Som alltid börjar ett bra sjöliv med att ha kontroll på vädret. Det är en sak att segla längs en kust med trygga hamnar, och helt andra förutsättningar när du seglar där det är långt mellan säkra hamnar, eller när du skall göra en översegling på ett dygn eller mera.

Reeds skippers handbook

Vill du ha en bok att läsa i ämnet? I dagsläget finns ingen bra svensk bok i ämnet. Vi rekommenderar dig att i så fall beställa Reeds skippers handbook, 6:e editionen, den finns som pocket eller som e-bok. Du beställer den själv hos någon nätbokhandel. Reeds skippers handbook blir ett bra komplement till det kursmaterial du får utskickat inför lektionstillfällena.Drömmer du om att segla iväg, kanske redan en längre seglats i sommar, då kan vi erbjuda dig att beställa ett eget exemplar av Reeds Nautical Almanac 2020. Detta är den stora nautiska kalandern med aktuellt tidvatten och vi använder den flitigt varje lektionstimme under kursen. Beställer du Reeds Nautical Almanac 2020 finns den på plats vid kursstart, eller om du vill hämta den i skolan innan kursstarten. För dig som inte har behov av att köpa Reeds Nautical Almanac 2020 finns det tillgång till den i klassrummet under lektionstid, dock utan möjlighet att låna hem.Förutom allt annat vi pratar om på kursen tipsar vi dig om hur du kan logga sjötid, var du kan hitta båtar som söker gastar för kortare och längre seglingar på jorden, eller om du har båt men saknar gastar hur du kan få hjälp att utöka besättningen.

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Förkunskaper

Kustskepparintyg

Kursinnehåll

Under kursens 4 dagar går vi bl.a. igenom:

  • Planering för långfärd
  • Båt och utrustning
  • Tidvatten och tidvattenströmmar
  • Kommunikation
  • Väderprognoser
  • Dokument och formaliteter
  • Hälsa och sjukvård

Kursledare

Stina Jansson

På Sjöskolan fokuserar vi alltid på våra 3 ”P”.

Det betyder att allt vi gör genomsyras av ProfessionelltPraktisk samt Personligt.
Sjöskolans alla instruktörer är Professionellt verksamma inom det yrken de föreläser om. Bunkerbåt, seglingscharter, RIB-charter, sjuksyster, brandmän är några av de yrken våra instruktörer har när de inte föreläser hos Sjöskolan.
Även teoretiska kurser har Praktiska moment, så mycket och ofta det är möjligt. Även när kursschemat inte kräver det, vi på Sjöskolan anser att det blir lättare att förstå en maskin om man också får prova att skruva isär den, t.ex.
Vi ser alltid individen i vårt klassrum och anpassar undervisningen Personligt så att alla förstår, samtidigt som alla skall känna det positivt utmanade oavsett förkunskaper.

Intresseanmälan

Intresserad av Utsjöskeppare Göteborg och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

Sjöskolan Göteborg

Sjöskolans kurser i Göteborg

Här kan du ta introduktionskursen Förarintyg, där du får lära dig det nödvändigaste för att navigera säkert bland kobbar och skär. Blir du biten kan du även läsa vidare till Kustskepparintyg, tidigare kallad Skepparexamen. Där lär vi ut vad att...


Läs mer och visa alla kurser med Sjöskolan Göteborg

Kontaktuppgifter till Sjöskolan Göteborg

Sjöskolan Göteborg

Adolf Edelsvärds gata 12
414 51 Göteborg

Tel: 031 - 762 09 09
Mobil 031 - 762 09 09

Recensioner
Bli den första att recensera Utsjöskeppare Göteborg!
Intresseanmälan

För att få mer information om Utsjöskeppare Göteborg, fyll i följande uppgifter: