sjöskolan

Sjöskolans kurser i Göteborg

Hos Sjöskolan Göteborg erbjuder vi dig de populäraste fritidskurserna i härlig marin miljö och också en möjlig början på en karriär som professionell sjöman.

Här kan du ta introduktionskursen Förarintyg, där du får lära dig det nödvändigaste för att navigera säkert bland kobbar och skär. Blir du biten kan du även läsa vidare till Kustskepparintyg, tidigare kallad Skepparexamen. Där lär vi ut vad att tänka på när du vill segla över till Danmark, eller längre. Har du ännu längre bort planer kan vi rekommendera Utsjöskepparintyget. Tidvatten och strömmar är fokus under Utsjökursen, men också långfärdsplanering, utrustning av båten säkerhetsutrustning och sjukvård.

Har du planer på att hyra båt i Medelhavet är även SRC/VHF-kursen en bra kurs, då det ofta är ett krav för att få hyra båt i Medelhavet.

Arbetsmöjlighet

För dig som vill arbeta på sjön är Fartygsbefäl klass VIII och Handhavande snabba fartyg en bra ingång för att komma ut och arbeta på vattnet. I Fartygsbefäl klass VIII lägger vi på radarkunskap, fartygsstabilitet, författningskunskap, miljö, sjukvård, SRC/VHF-kunskap, brand och personlig säkerhet. När det gäller Handhavande av snabba fartyg får du lära dig att både navigera och köra i hög fart, och är ett krav om din kommersiella båt kan göra över 35 knop.

Kurslokal

Kurslokalen ligger vid Klippan på för Göteborg historisk marin plats där Ostindiska kompaniet en gång i tiden lossade och lastade sina fartyg. Här finns därmed också historik om den gamla fästningen innan Älvsborgsfästning byggdes längre ut i älven, samt inte att glömma historien om sockerbruket och portertillverkningen. I dag är det hotell i det gamla sockerbruket och du som kommer långväga ifrån för att gå din kurs, dig kan vi erbjuda bra pris på hotellrum när du har bokat in dig på kurs.

Läs mer om just din kurs här på hemsidan, där framgår även aktuella kursdatum.

Visa alla kurser med Sjöskolan Göteborg

Kurser

Kurs
Båt och Sjö Pris Ort Snittbetyg
Fartygsbefäl klass VIII, Göteborg Från 8 895 SEK Göteborg
Förarintyg ombord på en skuta Göteborg
Handhavande av snabba fartyg Göteborg Göteborg
Kustskepparintyg, Kustskepparexamen Göteborg Från 2 590 SEK Göteborg
Utsjöskeppare Göteborg Från 3 850 SEK Göteborg
VHF - SRC Göteborg Från 1 050 SEK Göteborg
Förarintyg
Förarintyg båt Göteborg Från 2 160 SEK Göteborg
Kropp och Hälsa
Hjärtlungräddning Göteborg Från 840 SEK Göteborg

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du vill komma i kontakt med Sjöskolan Göteborg och veta mer om deras kurser.

Kontaktuppgifter

Sjöskolan Göteborg

Adolf Edelsvärds gata 12
414 51 Göteborg

Tel: 031 - 762 09 09
Mobil 031 - 762 09 09


Bli den första att recensera Sjöskolan Göteborg!

Intresseanmälan

För att komma i kontakt med Sjöskolan Göteborg och få mer information, fyll i följande uppgifter: