Självförsvarsläger

Självförsvarsskolan, i Stockholm
Längd
2 dagar
Pris
2 299 SEK
Nästa kurstillfälle
28 juni, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Längd
2 dagar
Pris
2 299 SEK
Nästa kurstillfälle
28 juni, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Få mer information om kursen 👍

Kursbeskrivning

självförsvarskurs

Självförsvar för kvinnor: en Weekendkurs

Självförsvarsskolan är Sveriges största utbildare inom personlig säkerhet för kvinnor. Verksamhetens utbildning "Självförsvar för kvinnor- intensivkurs 7 h" har deltagits av tusentals kvinnor och utgör orginalet för marknaden.

Varje år arrangeras en en oförglömlig och händelserik weekend för tjejer och kvinnor. Där istället för 7 h av intensiv teori och praktik. Får man 48 h och en chans att komma bort från vardagen på en utmanande, underhållande och upplysande lägerhelg i Stockholms skärgård. En lägsta åldersgräns är bestämd till 13 år.

Lägerhelgen arrangeras en till två gånger per år i naturskön miljö utanför Stockholm. Nästa läger blir sommarlägret 2024 som äger rum helgen 28-30 juni. En händelserik weekend där kunskap och träning växlas med rejäla måltider, kanotpaddling och lägereldshäng. Samling sker på fredagen utanför Självförsvarsskolans lokaler i centrala Stockholm. Därefter färdas alla deltagare gemensamt ut till Stockholms norra skärgård i bilkaravan. Platsen som lägret utspelas på är en stor gård med ett flertal charmiga byggnader, rymliga sovsalar, gemensam matsal, bastu och badplats med mera. Lägerhelgen avslutas sedan på söndagen. 

Inga förkunskaper krävs för deltagande och all nödvändig utrustning tillhandahålls på plats. Alla deltagare får sängplats i någon av sovsalarna och de som kommer i sällskap får naturligtvis sova tillsammans. Toaletter och duschar finns tillgängligt dygnet runt och frukost står framdukad i matsalen från 08:00.

UR INNEHÅLLET
– riskanalys av egna vardagen
– preventivt agerande
– grundläggande självförsvarstekniker
– avancerade självförsvarstekniker
– åskådareffekten
– genomgång av säkerhetshjälpmedel
– scenarieövningar i terräng
– scenarieövningar i mörker (nattetid)
– filmvisning (ämnesrelaterat)
– teori, taktik, juridik

FRIVILLIGA SOCIALA AKTIVITETER
– filmvisning
– kanotpaddling
– lägereldshäng
– bastubad
– kubbspel

För mer information ring 08-707 98 00.

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

28 juni, 2024

  • Kurs
  • Stockholm
  • Svenska

Målgrupp

Vid varje lägertillfälle deltar kvinnor ur alla generationer. Från unga tjejer (lägsta åldersgräns är 13 år), till vuxna kvinnor och äldre damer. Det här är en kurs för precis alla kvinnor.

Kostnader

PRIS: 2295 kr.
I priset ingår:
- 2 övernattningar med sängplats
- 20-talet workshops
- Alla måltider (frukost, lunch, middag)
- Försäkring

Lägret är även godkänt som friskvård och kan i många fall köpas direkt genom din friskvårdsleverantör.

Kursledare

OM INSTRUKTÖRERNA
Självförsvarsskolans personal är vald med omsorg. Vid lägervistelser närvarar alltid både kvinnlig och manlig personal. Samtliga instruktörer är utbildade och licensierade av Svenska Budo- och kampsportsförbundet och merparten har yrkesanknytning till ämnet genom arbeten inom polisen, försvarsmakten eller säkerhetsbranschen. Här finns även instruktörer som arbetar med relationsvåld inom socialtjänsten och andra med mångårig erfarenhet från Brottsofferjouren. Överlag kan sägas att personalen har stor erfarenhet och kunskap av att bemöta både ungdomar och vuxna som utsatts för hot, våld, tvång eller övergrepp.

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Självförsvarsläger och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.

Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 4 recensioner
Skriv en recension
5/5
Karolina Peräaho
16 jan 2024
Mysig miljö och intensiv träning

Kan inget annat än att rekommendera. Professionell personal som fångar upp en på ett bra sätt. Teori blandat med intensiva träningspass. Så roligt att utmana sig själv i en tryg...

Visa hela
5/5
Ida
03 okt 2018
Rekommenderas till flickor och kvinnor i alla åldrar.

Att delta i det här lägret är bland det bästa och viktigaste jag gjort. Träning som får en testa båda fysiska och psykiska gränser, och underbar kompetent personal som pushar de...

Visa hela
5/5
Evelina
31 maj 2018
Unik kurs i självförsvar

Tuff, krävande, utmanande och inspirerande kurs både fysiskt och mentalt - efter egen nivå och förmåga. Professionell, pedagogisk och erfaren personal leder dig med trygg hand i...

Visa hela

Självförsvarsskolan - där kunskap ger trygghet

Originalet sedan 2012. Sveriges största utbildare inom självförsvar. Visste du att Självförsvarsskolans "självförsvarskurs för kvinnor" har utsetts till den populäraste kursen på hela Kurser.se? Av 10.000 kurser, inom olika ämnen, är Självförsvarsskolans kurs alltså den mest efterfrågade. Och det fyra...

Läs mer och visa alla kurser med Självförsvarsskolan

Highlights