Visa kurser.se som: Mobil

Måla i Angers, Loiredalen, Frankrike. Klassiskt måleri-alla nivåer-olja och akvarell

Sissel Wibom
Kursinformation
Loiredalen
7 dagar
11 500 SEK inkl. moms
Kommande starter
Loiredalen
12 aug kl 16 00 2022  
11 500 SEK
21 aug 1600 2022  
11 500 SEK
Inställd !Prel 28 maj-4 juni 2022  
11 500 SEK
Svenska

Info om Måla i Angers, Loiredalen, Frankrike. Klassiskt måleri-alla nivåer-olja och akvarell

Obs pga Covid-19 är det osäkert om vårkursen blir av. Hör dock av dig i vilket fall som helst!

LES PETITES LANDES

Angers, i Loiredalen, Frankrike
Ett konstnärslantställe sedan fyra generationer.

Les Petites Landes

Måla med akvarell och olja på Les Petites landes

Hitta lusten till måleriet på det vackra lantstället som har varit i denna familj i generationer. Både husen och den stora trädgården bjuder på oändligt många motiv, och eftersom det finns en rad olika ”uterum” kan du vara i fred och arbeta ostört. Bonnards citat "peindre son desir" är vårt motto!

Njut av lantliga omgivningar med böljande fält, pittoreska byar, romantiska slott, spännande marknader och Loire inom utflyktshåll. Överallt kan du hitta inspiration till kompositioner, färger och motiv! 

Materialet är valfritt, akvarell eller pastellkritor är lätt och praktiskt att bära. Olja går också bra (vatten- eller oljebaserad), men kom ihåg att färgen kan torka långsamt. Akryl är ju dock praktiskt då den torkar snabbt.

Volym, olika perspektiv, ljus och skugga, förenklingar och stiliseringar, enkel färglära, ljusets inverkan på färgen samt komposition återkommer vi ständigt till. Vi tar även upp materiallära kring färger, pigment och underlag.

Om du tycker att det är besvärligt med transport, finns det material att tillgå för självkostnadspris. Hör bara av dig! För ännu ej torra dukar kan hemtransport ordnas.

Mål
Efter avslutad kurs har du utvecklat ditt seende, din teknik och den tredimensionella gestaltningen.

I aug har vi 2 veckor inlagda. Det första kurstillfället kommer att fyllas på först. Man kan komma v 1 och fortsätta i v 2.
Under mellandagarna är det möjligt att stanna. Kost o logi debiteras extra. 40 euro dygnet. Ingen undervisning sker då under dessa dagar

12-19 aug 2022
Gemensam hämtning Angers på fredagen den 12e aug vid 16-tiden. Avlämning för hemresa fm fredagen den 19e aug en vecka senare.

21-27 aug 2022 Gemensam hämtning Angers på söndagen den 21a aug vid 16-tiden. Avlämning för hemresa fm söndagen den 28e aug en vecka senare.

Palettstilleben

Vad är les Petites landes?

Denna fantastiska plats upptäcktes o köptes av min svenska morfar Björn Trägårdh och min norska mormor Sidsel 1949, vilka möttes i Paris i slutet av 30-talet och bildade familj. De var formgivare och konstnärer båda två och reste sällan hem till Skandinavien. Les Petites landes har en stor parkliknande trädgård och ligger på en platå 4 mil söder om Angers. Husets äldsta del, det nuvarande köket, kom till under 1600-talet. Resten har byggts på under seklens gång. Allt möblemang är köpt på loppmarknader under åren. Det är så fint!

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Målgrupp

Genomgång i ateljén

Oavsett om du är nybörjare eller avancerad kommer du att kunna utvecklas på kursen eftersom undervisningen till stor del sker individuellt. Gruppens dynamik blir bäst med olika erfarenheter, kunskaper och ingångar. Din grupp består av 8-12 deltagare. Undervisningen är flexibel, beroende på deltagarna och dagens väderlek. Du målar under handledning hela dagen. Du möts var du än befinner dig i din utveckling. Kvällen avslutas med en genomgång av dagens arbete. Klassisk problematik diskuteras ständigt.
Målningen sker oftast utomhus och Du övar landskapsmåleri och måleri av miljöer eller varför inte ett självporträtt? Vid dåligt väder använder vi Morfar Björns stora ateljé. 

Kostnader

Sovrum på bottenplan

VAD INGÅR?

1 vecka i dubbelrum inkl kurs, frukost, lunch och undervisning: 11 500 kr. Ordnar Du ett alternativt boende tex på Auberget (15 min promenad el så kan vi hämta med bil )reduceras kostnaden till 8900 kr. Observera att antalet deltagare är begränsat.....först till kvarn. Medföljande kan dela rum med deltagare för 500 kr natten inkl frukost. Tips om aktiviteter och sevärdheter i trakten kan vi komma med. Early bird rabatt 300 kr om anmälning sker senast 6 mån innan kursstart. Tidigare deltagare får rabatt 300 kr.

La Pointe
Till lunch ordnar vi någonting enkelt tillsammans eller var och en för sig.
På kvällen serveras middag ur det franska köket. Middagen avnjuter vi i vår stora trädgård under lagerbladsträdenskronor.
Middagar debiteras extra med 20 euro. Alkoholhaltig dryck ingår ej, men finns att tillgå för inköpspris.

.Mummms!

Kursens ledare

Sissel Wibom heter kursens ledare och arrangör. Hon är utbildad vid Konsthögskolan i Stockholm och Paris. Hon har lång erfarenhet som konstnär, porträttmålare och lärare. För info med cv och arbeten finns på Sissel Wiboms hemsida med samma namn utan mellanrum punkt com.

Hon har utfört många prestigefulla uppdrag, senast porträtten på Jan Malmsjö och Marie Göranzon för Dramaten. Hon är Maria Bonnier-Dahlin stipendiat. Representerad på Kultur och Utrikesdepartementet, Statens Konstråd  

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Måla i Angers, Loiredalen, Frankrike. Klassiskt måleri-alla nivåer-olja och akvarell.

Sissel Wibom

Sissel Wibom, konstnär

Sissel Wibom är verksam som konstnär sedan mer än 25 år. Utbildad vid Konsthögskolor i Stockholm och Paris arbetar hon med porträtt och utställningar, med privata uppdrag och offentliga. Hon finns representerad bla på Utrikesdepartementet, Kulturdepartementet, Dramaten, Statens Konstråd o...


Läs mer och visa alla kurser med Sissel Wibom

Kontaktuppgifter till Sissel Wibom

Recensioner för kursen

Snittbetyg: 5

Baseras på 3 recensioner.

Elisabet Rudhe
Sissel Wibom är bästa målarläraren helt enkelt. Vill du lära dig målarkonsten från grunden ska du gå hos henne. Jag har varit tre gånger hos Sissel i Loiredalen och det är alltid lika lärorikt, trevligt och vackert. För att inte tala om den fantastiska maten. Det spelar ingen roll var du befinner dig i ditt målande. Sissel hjälper dig utifrån di...
Visa hela
Inga-Britt Sundin
Nyfikenheten när jag väl hade bestämt mig att åka ner till Sissels kurs var stor. Jag är oerfaren och hade aldrig deltagit i någon kurs där jag dels bodde ihop med övriga deltagare dels hade en professionell lärare tillgänglig hela tiden. Min uppskattning av Sissel Wiboms erfarenhet och engagemang för oss målare är stor både vid de gemensamma ge...
Visa hela
Martha
Det är tredje gången jag är med på Sissels målarkurs i Loiredalen. 2014, 2016 och nu 2018. Jag har varje gång lärt mig väldigt mycket och samtidigt haft väldigt roligt. Sissel är en utmärkt pedagog som tar sig an var och en utifrån vad hen behöver. Hon håller också dagliga genomgångar och då lär en sig ännu mer av de andras arbete och dagliga pr...
Visa hela
Recensioner
Kursrecensioner
(5,0)
Baseras på 3 recensioner.
Läs recensioner
Arrangörsrecensioner
(4,8)
Baseras på 22 recensioner.
Läs recensioner
Intresseanmälan

För att få mer information om Måla i Angers, Loiredalen, Frankrike. Klassiskt måleri-alla nivåer-olja och akvarell, fyll i följande uppgifter: