|Oljemålningskurs i Loiredalen |Frankrike|

Sissel Wibom, i Loiredalen
Längd
7 dagar
Pris
14 375 SEK inkl. moms
Nästa kurstillfälle
10 augusti, 2024 (+2 kursstarter)
Utbildningsform
Kurs
Längd
7 dagar
Pris
14 375 SEK inkl. moms
Nästa kurstillfälle
10 augusti, 2024 (+2 kursstarter)
Utbildningsform
Kurs
Från 14 375 SEK inkl. moms / person

Info om |Oljemålningskurs i Loiredalen |Frankrike|

Oljemålningskurs

Måla med akvarell och olja på Les Petites landes

Hitta lusten till måleriet på det vackra lantstället som har varit i denna familj i generationer. Både husen och den stora trädgården bjuder på oändligt många motiv, och eftersom det finns en rad olika ”uterum” kan du vara i fred och arbeta ostört. Bonnards citat "peindre son desir" är vårt motto!

Njut av lantliga omgivningar med böljande fält, pittoreska byar, romantiska slott, spännande marknader och Loire inom utflyktshåll. Överallt kan du hitta inspiration till kompositioner, färger och motiv! 

Materialet är valfritt, akvarell eller pastellkritor är lätt och praktiskt att bära. Olja går också bra (vatten- eller oljebaserad), men kom ihåg att färgen kan torka långsamt. Akryl är ju dock praktiskt då den torkar snabbt.

Volym, olika perspektiv, ljus och skugga, förenklingar och stiliseringar, enkel färglära, ljusets inverkan på färgen samt komposition återkommer vi ständigt till. Vi tar även upp materiallära kring färger, pigment och underlag.

Om du tycker att det är besvärligt med transport, finns det material att tillgå för självkostnadspris. Hör bara av dig! För ännu ej torra dukar kan hemtransport ordnas.

Mål
Efter avslutad kurs har du utvecklat ditt seende, din teknik och den tredimensionella gestaltningen.

I aug har vi 2 veckor inlagda. Det första kurstillfället kommer att fyllas på först. Man kan komma v 1 och fortsätta i v 2.
Under mellandagarna är det möjligt att stanna. Kost o logi debiteras extra. 95 euro dygnet. Ingen undervisning sker då under dessa dagar

10 aug-17 aug 2024
Gemensam hämtning Angers på fredagen den 10e aug vid 16-tiden. Avlämning för hemresa fm lördagen den 17e aug en vecka senare 0900.

18-25 aug 2024 Gemensam hämtning Angers på söndagen den 18 aug vid 16-tiden. Avlämning för hemresa fm söndagen den 25 aug 0900 en vecka senare.

Palettstilleben

Vad är les Petites landes?

Denna fantastiska plats upptäcktes o köptes av min svenska morfar Björn Trägårdh och min norska mormor Sidsel 1949, vilka möttes i Paris i slutet av 30-talet och bildade familj. De var formgivare och konstnärer båda två och reste sällan hem till Skandinavien. Les Petites landes har en stor parkliknande trädgård och ligger på en platå 4 mil söder om Angers. Husets äldsta del, det nuvarande köket, kom till under 1600-talet. Resten har byggts på under seklens gång. Allt möblemang är köpt på loppmarknader under åren. Det är så fint!

HUR TAR MAN SIG HIT?

Med flyg

Beställer du resorna i god tid kan du få mycket bra priser.
Flyg till Paris, enklast är till Charles de Gaulle-flygplatsen, där man enkelt kan gå till TGV tågstationen Roissy. Du åker till Angers (St Laud) vilket tar knappt 2 tim. Innan du beställer flyg kollar du upp tågtider, för det går inte så många per dag. Det går också tåg från Gare Montparnasse och Gare d´Austerlitz inne i Paris, om du skulle följa att vara några dagar i Paris innan du åker vidare.

Upphämtning på stationen kl 16. 

sncf.connect heter sidan du beställer tåg ifrån.
Går att ställa in språk.

Med bil

åker Du till Mozé sur Louet, 3 mil söder om Angers. Exakt plats fås vid senare tillfälle.

LYCKA TILL!

Bild: LES PETITES LANDES

Angers, i Loiredalen, Frankrike
Ett konstnärslantställe sedan fyra generationer.

Målgrupp

Genomgång i ateljén

Oavsett om du är nybörjare eller avancerad kommer du att kunna utvecklas på kursen eftersom undervisningen till stor del sker individuellt. Gruppens dynamik blir bäst med olika erfarenheter, kunskaper och ingångar. Din grupp består av ca 8 deltagare. Undervisningen är flexibel, beroende på deltagarna och dagens väderlek. Du målar under handledning hela dagen. Du möts var du än befinner dig i din utveckling. Kvällen avslutas med en genomgång av dagens arbete. Klassisk problematik diskuteras ständigt.
Målningen sker oftast utomhus och Du övar landskapsmåleri och måleri av miljöer eller varför inte ett självporträtt? Vid dåligt väder använder vi Morfar Björns stora ateljé. 

Kostnader

Sovrum på bottenplan

VAD INGÅR?

1 vecka i dubbelrum inkl kurs, frukost, lunch och undervisning. Observera att antalet deltagare är begränsat.....först till kvarn. Medföljande kan dela dubbelrum för 1000 kr natten, om plats finns, inkl frukost. I annat fall kan vi hjälpa till med logi i närheten. Obs att enkelrum endast kan fås för medicinska skäl. Meddela också ev allergier el preferenser ang maten. Tips om aktiviteter och sevärdheter i trakten kan vi komma med. 

La Pointe
Till lunch ordnar vi någonting enkelt tillsammans eller var och en för sig.
På kvällen serveras middag ur det franska köket. Middagen avnjuter vi i vår stora trädgård under lagerbladsträdenskronor. 
Middagar debiteras extra med 25 euro. Alkoholhaltig dryck ingår ej, men finns att tillgå för inköpspris. Varannan kväll åker vi ut och undersöker vad trakten kan erbjuda för matupplevelse. 

.Mummms!

BOKNING O VILLKOR

Du anmäler dig till våra kurser via e-postadress sisselwibomskurser@gemejlpunktkom. Efter din anmälan får du en bokningsbekräftelse till den e-postadress som du har uppgett vid din bokning. Bokningsbekräftelsen innebär att du är registrerad som deltagare på kursen.

Betalning

Vi skickar en faktura till den adress du har uppgett i din bokning, så snart vi har bekräftat din plats till kursen. Betalningsvillkor 30 dagar. Har fakturan förfallit debiterar vi för påminnelseavgift, dröjsmålsränta och eventuell inkassoavgift. Du som kund ansvarar för att uppge korrekta fakturauppgifter vid din bokning. Alla våra priser anges inklusive moms.

Avbokningsregler

Din anmälan är bindande så snart du fått en bokningsbekräftelse. Avbokning ska göras skriftligt och meddelas Sissel Wiboms Kurser senast 30 dagar före kursen går av stapeln. Vid avbokning 2–4 veckor före kursstart betalar du som kund 50% av kursavgiften. Vid avbokning mindre än 2 veckor före kursstart betalar du som kund 100% av kursavgiften. Vid förhinder kan din plats alltid överlåtas, kontakta oss för namnbyte innan kursen.  Vid sjukdom kan senare av- och ombokning godkännas om den görs skriftligt och läkarintyg skickas inom 30 dagar. Du får dock inte tillbaka bokningsavgift, då det täcker de administrativa kostnader som föregåtts.
Bokningsavgift 3700 kr



Kursens ledare

Sissel Wibom heter kursens ledare och arrangör. Hon är utbildad vid Konsthögskolan i Stockholm och Paris. Hon har lång erfarenhet som konstnär, porträttmålare och lärare. För info med cv och arbeten finns på Sissel Wiboms hemsida med samma namn utan mellanrum punkt com.

Hon har utfört många prestigefulla uppdrag, senast porträtten på Jan Malmsjö och Marie Göranzon för Dramaten. Hon är Maria Bonnier-Dahlin stipendiat. Representerad på Kultur och Utrikesdepartementet, Statens Konstråd  

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av |Oljemålningskurs i Loiredalen |Frankrike| och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.

Recensioner för kursen

Snittbetyg: 5

Baseras på 7 recensioner
Skriv en recension
5/5
Karin Öhman
25 sep 2023

Sissel Wibom är en välutbildad och mycket duktig konstnär och en ovanligt proffsig pedagog. Dessutom är hon en trevlig och behaglig som person Jag kan med värme rekommendera hen...

Visa hela
5/5
Maria Mann
18 sep 2023

Vill man måla klassiskt och lära sig grunderna för det - tveka inte en sekund! Sissel är mycket kunnig, rak och tydlig i sin handledning och det är just därför kursen är så lär...

Visa hela
5/5
Jens Magnusson
18 sep 2023
Högsta betyg!

Sissel är en enstående pedagog med lång erfarenhet av både måleri och som utbildare.. Hon är skarpsynt, ärlig och fokuserad på sina elever och deras måleri. Jag har varit på o...

Visa hela