Visa kurser.se som: Mobil

Hohoho! 🎅 Nedräkningen till jul har börjat! Det firar vi på kurser.se med en klurig jultävling. Läs mer här.

”Allt som behövs för att bli tatuerare”

”Allt som behövs för att bli tatuerare”

Eveline Karlsson har kommit ett stort steg närmare sin dröm om att öppna en egen tatueringsstudio genom en tatueringskurs hos Silfveråsen Studio i Sundsvall. Där fick hon under fyra dagar lära sig i princip allt som behövs för att bli tatuerare. Nu återstår bara att öva, öva och öva och så småningom söka lärlingsplats.

Eveline - Tatueringskurs på Silfveråsen StudioNamn: Eveline Karlsson
Ålder: 19 år
Sysselsättning: Studerar
Har gått kursen: Tatueringskurs på Silfveråsen Studio

Eveline Karlsson, 19 år, är en student som bor på landet utanför Mjölby. Hon älskar djur och har åtta hundar och två katter. På fritiden spelar hon dataspel och umgås med sin pojkvän Alexander. Ett av hennes stora intressen är bodymods och hon har gjort många av hennes piercingar själv. I linje med hennes intresse valde hon att gå en tatueringskurs hos Silfveråsen Studio i Sundsvall.

- Jag valde att gå kursen för att jag kände att den kunde förändra mitt liv, berättar Eveline. Att bli tatuerare är en dröm jag har och den här kursen var ett stort steg i rätt riktning.

Allt från maskiner till hygien

Eftersom Eveline knappt visste att det fanns tatueringskurser i Sverige hade hon inte så mycket förväntningar på kursen. Hon ville lära sig hur hon skulle hålla maskinen och hur verktygen fungerade. Det och mycket mer fick hon lära sig under de fyra dagar som kursen pågick.

- Jag har lärt mig i princip allt som behövs för att bli en tatuerare, berättar Eveline. Jag gick från att inte ha en aning om hur man håller i en tatueringsmaskin till att veta allt jag behövde. Jag fick lära mig mycket om olika tatueringstekniker och hur maskinerna var byggda och fungerade, men även mycket hygien och vad jag ska tänka på om jag vill starta en egen studio.

Eveline är mycket nöjd med kursledaren Kennth Silfveråsen som lärde henne massor utan att hon blev helt slutkörd.

- Han förklarade allt på ett bra sätt så att jag förstod, berättar Eveline. Det var mycket lära-genom-att-göra på kursen vilket jag tyckte var jättebra eftersom jag snabbt lärde mig hur jag skulle göra och inte.

Vill öppna en egen tatueringsstudio

Förhoppningen är att Eveline i framtiden ska kunna öppna en egen studio och bli en framgångsrik tatuerare. Tack vare de kunskaper hon fått med sig från kursen ska hon fortsätta att öva, öva och öva för att bli så bra hon bara kan.

- Det är så mycket om tatuering som är bra att veta som jag inte fått reda på utan kursen, säger Eveline.  Jag kommer antagligen få mycket lättare att söka lärlingsplats om det blir så i och med kurscertifikatet. Den här kursen har inte bara lärt mig mycket utan har dessutom öppnat många dörrar för framtiden vilket är bra eftersom jag tar studenten i sommar.

Eveline vill rekommendera den här kursen till alla som vill bli tatuerare. Kennth hjälper dig på rätt spår och ser om du är lämpad för det eller inte, och om du verkligen borde satsa på det.

- Tatuerare är inget lätt yrke att börja med men den här kursen är en riktig knuff på vägen, säger Eveline.

Vill du också gå en tatueringskurs? Spana in Silfveråsens tatueringskurs i Sundsvall.
Läs mer om Tatueringskurs

Request information


Fyll i dina uppgifter om du vill komma i kontakt med Silfveråsen Studio och veta mer om deras kurser.

Vill du inspireras?
Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få kurstips med spännande innehåll direkt i brevlådan.