Visa kurser.se som: Mobil

Silversmideskurs på Sicilien

Sigbritt Mann Silversmed och Metallkonstnär
Kursinformation
Göteborg, Malmö, Sicilien, Stockholm
10 dagar
2021-10-03
Sista anmälan: Få platser kvar. Först till kvarn gäller.
27 000 SEK
Svenska
Följ med på silversmideskurs på Sicilien, 3:e till 12:e oktober 2021

Kursbeskrivning

Följ med på silversmideskurs på Sicilien, 3:e till 12:e oktober 2021


--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Välkommen till den gamla vackra fiskebyn Scopello på Siciliens nordvästra hörn, på en kurs i Silversmide!

Välkommen till tio dagar fyllda av kreativitet, inspiration, god italiensk mat och utflykter i de vackra omgivningarna. Här finns både hav, höga berg, prunkande dalar och gamla historiska minnesmärken så nära att det nästan är att bara sträcka ut handen och ta på allt på en gång. Det kommer att finnas mycket tid till det egna arbetet i silversmedjan, som vi bygger upp ute på den stora terrassen med utsikt över medelhavet. Du får också vara med om spännande möten med konstnärer, konsthantverkare, mat-, oliv- och vinfantaster och mycket, mycket mer.

Kursens upplägg
Kursens tio dagar innhåller sju hela dagar i silver-smedjan, ute under den Sicilianska himlen, en hel dag med gemensam utflykt samt två dagar för fria aktiviteter och rekreation. Vi kommer att föreslå olika alternativ.

Efter lunch finns det alltid möjlighet att t. ex. bada för den som vill. Vi kommer att ha nära till en lugn vacker strand med kristallklart vatten. Naturen runtomkring är sagolik med många spännande platser att upptäcka. Den gamla fina byn Scopello ligger en bit upp på berget bakom oss. Dit kan du gå tex för att titta i de små butikerna eller köpa en glass, kaffe eller en drink i någon av barerna. Därifrån har du också en fantastisk utsikt.

Hur påverkar COVID-19 denna kurs?

Vi på kurser.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många kurser ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om en kurs påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Målgrupp

 Alla är välkomna. Du som redan kan en hel del om silversmide och du som aldrig sett en hammare eller ett städ förut. Nybörjare och erfarna möts och inspirerar varandra. Det här är också en kurs för den konst- och kulturintresserade i en vidare mening. Det egna arbetet kommer att varvas med utflykter i bland annat den sicilianska smyckestraditonen med stenar och röd korall. Vi besöker också olika vackra och historiska miljöer tillsammans.

Mat och logi:

Ingår i kursavgiften:

  •  Frukost, lunch och middag 
  •  Gemensam dagsutflykt med studiebesök 
  •  Bekvämt boende i dubbelrum
  •  Kurs / undervisning, mm

Tid, plats och kostnader:

Priset för kursen 2021 är 27.000 kr. varav 8.000 kr i anmälningsavgift.  

Allt ingår i priset förutom resorna till och från Sicilien, frivilliga aktiviteter som ligger utanför programmet och ett par måltider på restaurang.

Norwegian har direktflyg till Palermo, från Sverige. Andra bolag flyger till Sicilien med mellanlandning i Europa. Vi lägger kursdagarna så att det passar så bra som möjligt med flygturer från Sverige. 
Senaste resdag till Sicilien är den 2:a oktober och tidigaste resdag tillbaka till Sverige den 13:e oktober. för att kunna vara med på kursens alla dagar.


Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Silversmideskurs på Sicilien.

Recensioner

Snittbetyg: 4,7

Baseras på 3 recensioner.

Anita B-J
(5)
Bra boende i villa i stor trädgård. God mat serverades. Huset låg avskilt men nära badstrand och ett mindre samhälle. Kursledaren är mycket duktig och visar med pedagogiskt lugn hur silversmidet ska genomföras. Arbetet varvades med intressanta utflykter till historiska platser, vingård, nationalpark och inhemska hantverkare.
Carina
(5)
Vilka fantastiskt härliga dagar vi hade på Sicilien!😇 Roliga och lärorika kursdagar, trevliga utflykter och kanongod mat. Allt var toppen👍 Man har plockat fram de ljusa minnena flera gånger och drömt sig tillbaka.😇
Vivan Johansson
(4)
Det var en oerhört givande resa med kreativitet kultur och kulinariska upplevelser samt trevliga kurskompisar. De som driver Casa del Sale är oerhört serviceinriktade och omhändertagande - maten var helt fantastisk och vi fick veta mycket om Italien och den italienska maten. När kursdeltagare kommer från olika orter så blir det en intressant "...
Visa hela

Sigbritt Mann Silversmed och Metallkonstnär

Sigbritt Mann Silversmed och Metallkonstnär

Sigbritt Mann arbetar som silversmed och metallkonstnär i Salsåker på Höga Kusten. Här erbjuds du silversmideskurser i hennes ateljé belägen i ett gammalt klassiskt norrländskt timmerhus i det både sköna och spännande kustlandskapet. Nästan varje höst, när det fortfarande är sommar...


Läs mer och visa alla kurser med Sigbritt Mann Silversmed och Metallkonstnär

Kontaktuppgifter till Sigbritt Mann Silversmed och Metallkonstnär

Sigbritt Mann Silversmed och Metallkonstnär

Salsåker 112
870 30 NORDINGRÅ

Recensioner
Kursrecensioner
(4,7)
Baseras på 3 recensioner.
Läs recensioner
Arrangörsrecensioner
(4,6)
Baseras på 23 recensioner.
Läs recensioner
Intresseanmälan

För att få mer information om Silversmideskurs på Sicilien, fyll i följande uppgifter: