Bli en proffsig presentatör – Reportage med Oskar Sergel

Sergel Talarkonst

sergel talarkonst

Oskar är i grunden gymnasielärare och har undervisat 10 år i retorik, svenska och engelska. Numera driver han Sergel Talarkonst som är ett utbildningsföretag inom retorik och presentationsteknik. Oskar håller både kurser och utbildningar för att hjälpa andra människor att bli tryggare, mer strukturerade och effektivare när de presenterar och leder möten. Hans drivkraft är att se alla deltagares utveckling under utbildningarna. 

Om Sergel Talarkonst

Sergel Talarkonst har sedan 2011 hjälpt tusentals människor att bli tryggare och vassare på att prata inför och med andra. Med ett koncept som heter “Vinnande presentationer och möten” får du hjälp att lokalisera dina utvecklingsområden och verktygen för att växa. På Sergel Talarkonst får du en gedigen, pedagogisk grund i din utveckling. Utbildningarna är framtagna för att du ska bli avsevärt bättre på att hålla presentationer, leda möten eller varför inte själv utbilda inom presentationsteknik. I utbildningarna får du reflektera, diskutera och utbyta erfarenheter med de andra deltagarna.

Om kurserna på Sergel Talarkonst

När du väljer en kurs på Sergel Talarkonst lär du dig vikten av mottagaranpassning och hur du strukturerar ditt framförande på bästa sätt. Du lär dig även hur du levererar med rätt känsla så du når ditt syfte med din presentation. Du kommer att få integrera mycket genom diskussioner, reflektioner och praktisk träning. Du och andra deltagare får även jobba mycket med att ge varandra feedback och ser ett stort mervärde i att se andra presentera under utbildningen. Genom detta kommer du lyckas lokalisera dina egna styrkor och utvecklingsområden. 

Utbildningarna börjar med en individuell kartläggning av styrkor och utvecklingsområden. Teori varvas med tips med praktisk träning, diskussioner och reflektioner kring hur du som kursdeltagare kan ha nytta av kunskaperna i din arbetsvardag eller vardag. Det blir allt vanligare att utbildningarna löper över tid. En företagsanpassad utbildning kan innebära att träffas fyra-fem gånger under ett halvår med ca en månad mellan träffarna. Då implementerar vi kunskaperna pö om pö vilket resulterar i fantastisk utveckling.

Därför ska du välja Sergel Talarkonst

Utbildningarna är paketerade så att du som kursdeltagare verkligen ska implementera de nya kunskaperna - det är då en utbildning ger stor nytta. Genom Den Goda Kommunikationen kommunicerar vi effektivt, öppet och lyssnande med varandra vilket gör att vi på Sergel Talarkonst är övertygade att du kommer gå från din kurs med massor av nya insikter. Vi anpassar det vi ska säga utefter den som ska lyssna och vi formulerar oss tydligt. Något som Oskar blivit framgångsrik på genom åren är skräddarsydda- och företagsanpassade utbildningar som möter beställarens behov. Genom att gå en kurs på Sergel Talarkonst kommer du garanterat att bli en bättre och tryggare presentatör i de sammanhang där du pratar inför andra. 

Aktiv delaktighet från deltagare

Kurserna på Sergel Talarkonst har fått fantastisk respons och utvärderingarna ligger i topp. Utbildningarna kräver mycket aktiv delaktighet från deltagarna - men i utvärderingarna visar det sig vara det bästa sättet för deltagarna att lära sig. 

Passar en kurs hos Sergel Talarkonst just för dig? 

Kurserna är för dig som håller presentationer och leder möten i din yrkesroll. Vanliga deltagare är chefer, ekonomer, utbildare, HR-personal, kommunikationspersonal och säljare. Oskar berättar även att han bedriver ett eventföretag så är du intresserad av att genomföra en utbildning i de jämtländska fjällen har han fantastiska upplägg för det. 

Topp tre kunskaper du tar med dig från kursen

1. Vikten av mottagaranpassning

2. Vikten av en effektiv struktur

3. Att vara närvarande och inkännandeLäs mer om Sergel Talarkonst

Request information


Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du vill komma i kontakt med Sergel Talarkonst och veta mer om deras kurser.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Glöm inte bort din fritid
Prenumerera på vårt nyhetsbrev så ser vi till att påminna dig. Få kurstips och inspiration direkt i mejlinkorgen ☀️