Kurser i Qigong

Träna kropp, sinne och medveten andning

Vill du utöva en träningsform med fokus på det inre? Qigong har sitt ursprung i kinesisk medicin och sägs ge livsenergi och balans. Under en kurs i qigong tränar du på medveten andning i kombination med meditation och kroppsställningar.
Visar 1-16 av 16 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar kurser i sökresultatet.
Visar 1-16 av 16 träffar

Vad innehåller en qigong kurs?

I qigong tränar du så väl kropp som själ genom total kroppskontroll. Qigong reducerar stress och får dig att slappna av. Det är en mångtusenårig kinesisk metod som bland annat innefattar övningar som andning, avslappning samt koncentration. Qigongträning kan hjälper dig att stimulera kroppens energi och stärka hälsan. Att träna qigong regelbundet kan göra att du enklare behåller koncentrationen i stressiga situationer samt att du känner dig gladare, sover bättre och finner harmoni i vardagen. Qi Gong ska utövas med mjuka, långsamma och rytmiska rörelser. 

Qigong har sina rötter ända bak i daoismen Kina men själva begreppet qigong kom någon gång kring 1950-60-talet. Det började då förekomma på kliniker och behandlingshem. Det första ordet qi betyder ungefär livsenergi. Det är kropps- och andningsövningar som aktiverar denna livsenergi som sägs finnas i och utanför kroppen. Den naturvetenskapliga grunden för konceptet qi som livskraft är svag och ibland ifrågasatt. Under 80- och 90-talet började forskare försöka reda ut qi och vissa hittade sätt att mäta qi medan andra var mycket kritiska. Samtidigt började qi gongen att spridas ut i världen och i Kina började den utövas i parkerna, där antalet anhängare växte mycket snabbt under 1990-talet. 

Jämför kurser