Visar 1-7 av 7 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar kurser i sökresultatet.
Visar 1-7 av 7 träffar

Mer om Kurser för gravida

Två vanliga typer av kurser för gravida kvinnor är profylax och yoga. Kurserna ger dig både fysisk och mental träning. Här kan läsa mer om varför kurserna är lämpliga att utföra under graviditeten. Självklart finns det andra former av träning som lämpar sig för dig som väntar barn, till exempel vattengympa som har blivit väldigt populärt. Det viktiga är att du känner dig bekväm med övningarna och att de passar dina förutsättningar. 

Profylax

Profylax för gravida handlar mycket om förebyggande metoder. En proylaxkurs förbereder dig och din partner för förlossningen genom att öva andningstekniker, avslappning och coaching. Kursen fokuserar också på mental förberedelse så att du vet hur din kropp ska reagera på de utmaningar som kommer med en förlossning.

Både du som är gravid för första gången och du som har fött tidigare har nytta av att gå en profylaxkurs. En profylaxkurs underlättar också för dig som partner. Du förbereds på hur du ska agera för att vara ett så bra stöd under förlossningen som möjligt.

Yoga för gravida 

Att utöva yoga under graviditeten hjälper dig att andas och slappna av under själva förlossningen. Gravidyoga kan också lindra eventuella smärtor under graviditeten. Att vara gravid innebär en stor förändring för kroppen och genom yoga kan du stärka din kropp och förbereda dig inför förlossningen. Yoga fokuserar mycket på andning och att lära känna kroppen och övningarna hjälper dig att slappna av både före, under och efter förlossningen. Förutom alla fysiska fördelar med gravidyoga får du dessutom träffa andra gravida kvinnor som du kan dela med dig av dina erfarenheter med.

Jämför kurser