Visa kurser.se som: Mobil

Inspirationsdag för oss som arbetar med barn och familj i Uppsala stift

Sensus Svealand
Kursinformation
Uppsala
4 timmar
300 SEK

Kursbeskrivning

Dagen riktar sig till er som arbetar med barn och familj i Uppsala stift. Inbjudna föreläsare ger ny kunskap. Vi får också möjlighet att träffas och inspireras och lära av varandra.

Församlingspedagogerna Lotta Ingerholt och Tina Pederson: Använda kyrkorummet i barn – och skolarbetet. Låt barnen få upptäcka kyrkorummet utifrån sina förutsättningar och utifrån där de befinner sig. Genom den kyrkopedagogiska metoden möjliggörs åldersadekvat lärande som syftar till fördjupad och egen upplevelse av kyrkorummet. Med hjälp av metoden vidgas kunskapen om kyrkorummets innehåll - funktion - och tradition. De kreativa övningarna, samlat och övningar bidrar till att kyrkorummet bli deras eget. Låt oss träffas, inspireras och lära av varandra och av inbjudna föreläsare.

Program

Kl. 09.00 Mässa i Skutskärs kyrka, Katarina Lamos och Helena Lindström

Förmiddagspass inkusive fikal fika Johannesgården.

”Barnatro och vuxenliv” Biskop Karin pratar utifrån temat. Sångstundens värde i ”Öppen förskola” med Susanne Näslund, pedagog med sinne för musik. Hon ger oss inspiration och praktiska tips.

LUNCH

Eftermiddagspass inkl fika Att använda kyrkorummet i barn- och skolarbetet… Låt barnen få upptäcka kyrkorummet där de själva är i livet! Genom att få upptäcka, uppleva och samtala kan kyrkorummet bli deras eget. Tina Pederson och Lotta Ingerholt, församlingspedagoger i Uppsala Domkyrkoförsamling, har länge jobbat med visningar i kyrkorum och fördjupat sig i kyrkopedagogik*.

Kl. 15.15-16.00 Avslutning och fika

Plats

Skutskärs församlingshem, Johannesgården, Östra Vägen 43. Tågförbindelse från Uppsala och Gävle finns (Upptåget)

Kostnad

300 kr inkl mat och fika. Bindande anmälan. Uppge faktureringsadress vid anmälan – vi fakturerar.

Övrig information

Frågor om kurs
Innehåll och upplägg besvaras av: Eva Forslund, pedagog tele: 026 – 767 70 eva.forslund@svenskakyrkan.se Kajsa Nordenstorm diakon 018-34 68 30 Sista anmälningsdag 1 december.

  • Kyrkopedagogik beskriver de själva som en upplevelsebaserad metod som grundar sig på dialog och delaktighet. Genom att använda den kyrkopedagogiska metoden möjliggörs ett åldersadekvat lärande vilket syftar till en fördjupad och egen upplevelse av kyrkorummet. Genom reflektion, samtal och kreativa övningar vidgas kunskapen om kyrkans innehåll och funktion samt vad kyrkan har betytt för vårt samhälles traditioner. Metoden är anpassad efter skolans krav på att vara icke-konfessionell och kan därför användas som fördjupning i skolans undervisning.

Sensus Svealand

Sensus kurser

Sensus Svealand

Sensus erbjuder studiecirklar, kulturarrangemang, utbildningar, och upplevelser med livsfrågor, globala frågor och mångfald i centrum. Hos oss kan du exempelvis fördjupa dig i mänskliga rättigheter, samtala om livet eller utveckla dig inom data, musik eller dans.  Varmt välkommen till oss på Sensus!...


Läs mer och visa alla kurser med Sensus Svealand

Kontaktuppgifter till Sensus Svealand

Sensus Svealand

Klicka på länken nedan för att kontakta Sensus i din kommun:

Tel: 019 -19 27 50
www.sensus.se

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Inspirationsdag för oss som arbetar med barn och familj i Uppsala stift!

Arrangörsrecensioner
(5,0)
Baseras på 1 recensioner.
Läs recensioner