Visa kurser.se som: Mobil

SHEDO - Att möta anhöriga till personer med självskadebeteende

Sensus Stockholm - Gotland
Kursinformation
Stockholm
4 timmar
0 SEK
Kursbeskrivning

Kursbeskrivning

Att möta anhöriga till personer med självskadebeteende. Välkommen till utbildning av samtalsledare i Anhörigutbildning vid självskadebeteende.

Innehåll

Detta är en utbildning för samtalsledare i den av föreningen SHEDO och Sensus studieförbund framtagna anhörigutbildningen som tagits fram i samarbete med Nationella självskadeprojektet. Innehåll i kursen är: Anhörigas hälsa och situation Vikten av att ta hand om sig själv Fakta om självskadebeteende Självskadebeteende och anhörigas hälsa Samtal och förhållningssätt Att sätta kärleksfulla gränser Känslor Vägar vidare Målsättningen med utbildningen är att du inom din verksamhet ska kunna genomföra och leda Anhörigutbildningar och därigenom utveckla stödet till anhöriga. Vid frågor och intresseanmälan kontakta Kerstin Selén, Sensus studieförbund kerstin.selen@sensus.se 070-85 30 316

Datum

Utbildningen ges under en halvdag den 18 september 2019. Kl 13.00 - 16.00.

Förkunskaper

Kursdeltagare kan ha olika typer av grundutbildning (t.ex. psykolog, socionom, sjuksköterska, skötare m.m.) samt olika erfarenhet av öppen- och heldygnsvård. Det är önskvärt att minst två personer från varje verksamhet tar del av denna utbildning. Intresse för samtalsledning och att ge stöd till anhöriga är en förutsättning.

Lokal

Sensus Möte, Klara södra kyrkogata1, Stockholm

Material

Utbildningens material är kostnadsfritt för kursdeltagare. Om du får förhinder och inte avbokar senast en vecka före kurstillfället debiteras du kurskostnaden 900kr. Förutsatt att du inte ersätts av en kollega. Resor bokas indviduellt och bekostas av din arbetsgivare. Kursen omfattar genomgång av materialet och metoderna som används samt kunskap om hur du leder anhöriggruppen genom processen i utbildningen. Målet är att du som ledare för anhörigutbildningen ska känna dig både trygg och inspirerad.

Tillgänglighet

Våra lokaler är tillgängliga. Anmäl behov av hörselslinga eller teckenspråkstolk vid anmälan.

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om SHEDO - Att möta anhöriga till personer med självskadebeteende.

Sensus Stockholm - Gotland

Sensus kurser

Sensus Stockholm - Gotland

Sensus erbjuder studiecirklar, kulturarrangemang, utbildningar, och upplevelser med livsfrågor, globala frågor och mångfald i centrum. Hos oss kan du exempelvis fördjupa dig i mänskliga rättigheter, samtala om livet eller utveckla dig inom data, musik eller dans.  Varmt välkommen till oss på Sensus!...


Läs mer och visa alla kurser med Sensus Stockholm - Gotland

Kontaktuppgifter till Sensus Stockholm - Gotland

Sensus Stockholm - Gotland

Torkel Knutssonsgatan 39
11849 Stockholm

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera SHEDO - Att möta anhöriga till personer med självskadebeteende!

Arrangörsrecensioner
(4,8)
Baseras på 11 recensioner.
Läs recensioner