Visar 1-20 av 33 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar kurser i sökresultatet.
Visar 1-20 av 33 träffar
1
2

Vad innebär en musikproduktionskurs?

Här följer kort information om de två vanligaste programmen som används i musikproduktion - Cubase och Logic. Kurserna tillhandahålls av mindre och större utbildningsanordnare i hela Sverige, och passar både dig som vill jobba i musikstudio och i musikprogram hemma. Om du vill ha ytterligare information utöver det som finns beskrivet i varje kurspresentation så ber vi dig kontakta respektive arrangör.

Kurs i Cubase

För en nybörjare kan Cubase vara lite klurigt att använda och därför rekommenderas en kurs i programmet för att få en introduktion. Cubase är skapat av ett tyskt dataföretag som heter Steinberg. Cubase används världen över för att hantera olika ljudformat. Cubase är en så kallad Digital Audio workstation som gör det möjligt att spela in och ladda in ljudfilerna för att sedan redigera och klippa i ljudspåren. Det färdiga materialet kan bestå av ett radioreportage eller kanske den nästa stora hitlåten.

Kurs i Logic Studio

Logic Studio är det ultimata programmet för musikproduktion och används världen över av både musikproducenter och amatörer. Sedan 2002 blev Logic Studio version 6 och senare versioner endast tillgängligt för MAC. Programmet innehåller alla de applikationer som krävs för att arbeta fritt och kreativt med digital ljudredigering.

DJ-kurs

Att vara DJ och producera musik har sina likheter. Den stora skillnaden är väl att du som DJ spelar andras låter inför en publik. Som DJ ställs det krav på att du har taktkänsla och kan mixa låtarna så att det antingen blir mjuka övergångar eller effektfulla mixar. Allt detta lär du dig på en dj-kurs. Som nybörjare får du en genomgång av tekniken och hur du planerar ditt dj-set. När du kan grunderna får du lära dig att taktmixa, loopa och jobba med ljudnivåer.

Låtskrivarkurs

Drömmer du om att bli en Singer-songwriter eller vill du lära dig att skriva låtar åt andra sångare? En låtskrivarkurs utvecklar din förmåga att förvandla text till melodi genom att sammanföra de båda till en låt. Du får arbeta kreativt med olika låtskrivarprocesser och får inspiration till vad du ska skriva om och hur låten ska framföras/spelas in. En låtskrivarkurs passar dig som spelar i ett band, är ensam musiker och dig som vill jobba i musikstudio. Även du som bara spelar gitarr hemma och är nyfiken på att skriva egna låter är välkommen till en kurs i låtskriveri. Är du intresserad av andra kurser i musik? Läs mer här!

Inspelningsteknink

Inspelningsteknik är intressant inom fler branscher än musik. En kurs i inspelningsteknik kan även passa dig som vill arbeta med film och ljudeffekter. Med en inspelningskurs kan du lära dig mixning och mastering i eller utanför en studio. 

Jämför kurser
Sånglektioner i Stockholm
Vokalkraft

Utveckla sin sångröst hos Vokalkraft i Stockholm. Här hjälper Örjan Gotensjö dig att ta din sång till nya nivåer, oavsett om du är nybörjare eller vill ha avancerad sångcoachning. 

Läs mer